Κατερίνα
Παναγέα

Σημαντικά βήματα έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο.

Δείτε ποιες είναι οι 7 νέες επενδύσεις ΑΠΕ, του μήνα που πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το ypodomes.gr:

  • Εγκρίθηκε νέα επένδυση ΑΠΕ για φωτοβολταϊκά σε Σέρρες και Δράμα. Συγκεκριμένα, έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών δόθηκε στο έργο “Πέντε (5) Φωτοβολταïκοί Σταθμοί Ισχύος 379,34 MW και Έργα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και Διασύνδεσης, στους Δήμους Σιντίκης και Κ. Νευροκοπίου των Π.Ε Σερρών και Π.Ε Δράμας αντίστοιχα”. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • Εγκρίθηκε νέα επένδυση για φωτοβολταϊκά στην Λάρισα. Απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) έλαβε το έργο «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 255 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 255 MW στη θέση “Κυπάρισσος”, της Δημοτικής Ενότητας Ενιππέα, Κράννωνος, του Δήμου Κιλελέρ, Φαρσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • “Στα σκαριά” βρίσκεται νέα επένδυση ΑΠΕ για αιολικά στη Βοιωτία, για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 37,2 MW στη θέση «ΑΧΛΑΔΕΣ» του Δήμου Λεβαδέων στο Ν. Βοιωτίας. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία FRONTERA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΚΕ. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • Το “πράσινο φως” έλαβε νέο αιολικό στην Ορεστιάδα, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών ‘ορων, για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 129,8 MW στη θέση “ΑΕΤΟΚΟΡΦΗ” με τα συνοδά έργα αυτού (οδοποιία, εξωτερικό δίκτυο Μέσης Τάσης 33kV για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΑΣΠΗΕ με το δίκτυο) στη Δημοτική Ενότητα Τριγώνου, του Δήμου Ορεστιάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης». Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • Προχωρά νέα επένδυση για αιολικό με αποθήκευση ενέργειας στην Ροδόπη. Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 26,4MW, με ενσωματωμένη Διάταξη Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΑΗΕ) ισχύος 20MW και εγκατεστημένης χωρητικότητας 40MWh και δυνατότητα Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας που απορροφάται από το Δίκτυο, στη θέση «ΜΥΤΑΡΑΣ», με τα συνοδά έργα αυτού (εξωτερικό δίκτυο Μέσης Τάσης 33kV για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΑΣΠΗΕ με το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ μέσω του υφιστάμενου Υ/Σ «Φλάμπουρο»), της Δ.Ε. Φιλλύρας, του Δήμου Αρριανών, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.» Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • Εγκρίθηκε νέα επένδυση ΑΠΕ για αιολικά στις Σέρρες. Αναλυτικά, δόθηκε έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων και Περιορισμών (ΑΕΠΟ), η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 16,8MW», το οποίο θα κατασκευαστεί στη θέση «Σιδερόπετρα – Λυκοφωλιά», Δ. Σερρών και Δ. Σιντικής, Π.Ε. Σερρών, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • Εγκρίθηκε νέα επένδυση για αποθήκευση ενέργειας στην Κοζάνη για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΑΗΕ) ονομαστικής ισχύος 200 MW στη θέση ‘Αγροτεμάχιο 448 Ολυμπιάδος’ Δ.Ε. Πτολεμαΐδας, Δήμου Εορδαίας, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας». Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV