Νίκος
Καραγιάννης

Η Air Liquide εγκαινίασε πρόσφατα στο συγκρότημα Paris Innovation Campus το Accelair, έναν accelerator αποκλειστικά για start-ups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της deeptech τεχνολογίας. Σύμφωνα με την στρατηγική ανοιχτής καινοτομίας του Ομίλου, επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις αποκτούν πλέον πρόσβαση σε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις πειραματισμών καθώς και σε ένα πρόγραμμα υποστήριξης από εμπειρογνώμονες της Air Liquide, με στόχο να μπορέσουν να επιταχύνουν την εκβιομηχάνιση της προσφοράς τους.

Το Accelair θα φιλοξενήσει start-ups που αναπτύσσουν πρωτοποριακές τεχνολογίες σε τομείς που σχετίζονται με την ενεργειακή και οικολογική μετάβαση, τη βιομηχανία 4.0, την αεροναυπηγική, την αγροτική βιομηχανία καθώς και την υγεία. Οι περίπου είκοσι start-ups που θα φιλοξενηθούν, θα έχουν στη διάθεσή τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους εργασίας, όπως εξατομικευμένα εργαστήρια πειραματισμού, συνεργατικούς χώρους, ένα fab lab και ένα χώρο για pitching. Επιπλέον, ο νέος αυτός accelerator θα προσφέρει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υποστήριξης από τους εμπειρογνώμονες και τους συνεργάτες της Air Liquide, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στις νεοφυείς επιχειρήσεις να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για την εκβιομηχάνιση της προσφοράς τους.

Η στρατηγική καινοτομίας της Air Liquide βασίζεται σε μια συνεργατική προσέγγιση και περιλαμβάνει ενδιαφερόμενα μέρη από τα οικοσυστήματα στα οποία λειτουργεί ο Όμιλος, όπως πανεπιστήμια και ινστιτούτα τεχνολογίας, συνεργάτες από τη βιομηχανία και start-up εταιρείες.

Η καινούρια αυτή εγκατάσταση, που τελεί υπό την υποστήριξη της περιοχής Île-de-France, εγκαινιάστηκε παρουσία της κας Alexandra Dublanche, Αντιπροέδρου της περιοχής Île-de-France.

Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, δήλωσε: «Η στρατηγική καινοτομίας μας αξιοποιεί το αποτύπωμά μας στα οικοσυστήματα όπου διαθέτουμε παρουσία. Καθώς το συγκρότημά μας Paris Innovation Campus βρίσκεται στο «Plateau de Saclay», είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε πολυάριθμες συνέργειες με τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και τις start-ups. Η φιλοξενία νεοφυών εταιρειών στο συγκρότημά μας ενισχύει και ολοκληρώνει τη γενική μας προσέγγιση, ενώ καταδεικνύει, περισσότερο από ποτέ, ότι η ενσωμάτωση της καινοτομίας στις τοπικές περιοχές αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας».

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV