Κατερίνα
Παναγέα

Επικράτησαν οι επενδύσεις σε αιολικά τον τελευταίο μήνα στη χώρα.

Δείτε ποιες είναι οι 4 νέες επενδύσεις σε αιολικά στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το ypodomes.gr:

  • “Στα σκαριά” βρίσκεται νέα επένδυση ΑΠΕ για αιολικά στη Βοιωτία. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και περιορισμοί για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 37,2 MW στη θέση «ΑΧΛΑΔΕΣ» του Δήμου Λεβαδέων στο Ν. Βοιωτίας. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία FRONTERA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΚΕ. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • Το “πράσινο φως” έλαβε νέο αιολικό στην Ορεστιάδα, αφού έλαβε έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 129,8 MW στη θέση “ΑΕΤΟΚΟΡΦΗ” με τα συνοδά έργα αυτού (οδοποιία, εξωτερικό δίκτυο Μέσης Τάσης 33kV για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΑΣΠΗΕ με το δίκτυο) στη Δημοτική Ενότητα Τριγώνου, του Δήμου Ορεστιάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης». Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • Εγκρίθηκε νέα επένδυση ΑΠΕ για αιολικά στις Σέρρες. Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων και Περιορισμών (ΑΕΠΟ), η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 16,8MW», το οποίο θα κατασκευαστεί στη θέση «Σιδερόπετρα – Λυκοφωλιά», Δ. Σερρών και Δ. Σιντικής, Π.Ε. Σερρών, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
  • Προχωρά νέα επένδυση για αιολικό με αποθήκευση ενέργειας στην Ροδόπη. Εκτενέστερα, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και περιορισμοί για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 26,4MW, με ενσωματωμένη Διάταξη Αποθήκευση Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΑΗΕ) ισχύος 20MW και εγκατεστημένης χωρητικότητας 40MWh και δυνατότητα Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας που απορροφάται από το Δίκτυο, στη θέση «ΜΥΤΑΡΑΣ», με τα συνοδά έργα αυτού (εξωτερικό δίκτυο Μέσης Τάσης 33kV για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΑΣΠΗΕ με το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ μέσω του υφιστάμενου Υ/Σ «Φλάμπουρο»), της Δ.Ε. Φιλλύρας, του Δήμου Αρριανών, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.» Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV