Connect with us

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Τα νέα μεγάλα έργα στους αυτοκινητόδρομους τα πρώτα «καυτά θέματα» στο Υποδομών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλες εξελίξεις αναμένονται στο πεδίο της επέκτασης των συμβάσεων παραχώρησης στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν αρκετά έργα που θα προχωρήσει, μεταξύ των οποίων και σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, το Ιωάννινα-Κακαβιά, η σύνδεση Δράμας-Εγνατίας, η σύνδεση του ΠΑΘΕ με τον Ε65 μέσω Γιαννιτσων και Έδεσσας και το Καρπενήσι-Λαμία.

Τα έργα αυτά είναι πολύ πιθανόν να τα δούμε μέσα σε ένα «cluster» επεκτάσεων στους υφιστάμενους αυτοκινητόδρομους και βέβαια το ενδιαφέρον στρέφεται αν αυτό θα γίνει με κάποιες επεκτάσεις των συμβάσεων αυτών ή θα προχωρήσουν με κάποιο άλλο τρόπο.

Αντίθετα φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού μιας και έχει ήδη λεχθεί ότι θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός για την επέκταση τους πριν τη λήξη της υφιστάμενης παραχώρησης.

Εδώ φαίνεται πως ο σχεδιασμός έχει κλειδώσει για την αστική σήραγγα Κατεχάκη-Λ.Βουλιαγμένης, την επέκταση της Λ.Κύμης στην εθνική οδό και τις επεκτάσεις προς Ραφήνα και Λαύριο.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν υπάρξει κάποια επιπλέον προσθήκη στο πακέτο αυτό και παράγοντες της αγοράς μιλούν για την περίφημη σήραγγα Αργυρούπολης που θα μπορεί να συνδέει τα νότια προάστια με τα Μεσόγεια και το Αεροδρόμιο σε χρόνους ρεκόρ.

Το κομμάτι των έργων στους αυτοκινητόδρομους πρόκειται να είναι ένα από τα σημαντικά θέματα για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή που αναμένεται να δώσει ήδη από σήμερα κάποια πρώτα δείγματα γραφής για την νέα μέρα στο επιτελείο του «Παπάγου».

Η έλλειψη νέων έργων που έχει οδηγήσει τις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας σε αδιέξοδο είναι ο σημαντικότερος παράγοντας πίεσης για τη νέα ηγεσία που δείχνει να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην παρουσίαση του προγράμματος για τις υποδομές είχε γίνει λόγος για ένα πακέτο έργο της τάξης των 10-12δισ.ευρώ.

Οι κατασκευαστικές εξέφρασαν και πρόσφατα στο 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών τις θέσεις τους για την σημερινή κατάσταση θεωρώντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η απαραίτητη υποστήριξη από την πλευρά της πολιτείας σε σειρά από φλέγοντα ζητήματα, μεταξύ των οποίων οι μεγάλες εκπτώσεις και η στήριξη στην εξωστρέφεια.

image_printΕκτύπωση

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 15 Λαγκαδά-Ρεντίνας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 15 (Λαγκαδά-Ρεντίνας) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν επί της Επαρχιακής Οδού 15 (Λαγκαδά-Ρεντίνας), στη διασταύρωση προς Ασκό, οι παρακάτω εργασίες:

-Εργασίες εκσκαφής τάφρου για τοποθέτηση σωλήνων καλωδίου οδικού ηλεκτροφωτισμού

-Τοποθέτηση νέων ιστών

-Τοποθέτηση φωτιστικών

Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις ώρες 08.30 έως 18.00.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Οδός

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Σχηματάρι-Χαλκίδα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε συνέχεια της πρόσφατης παραλαβής από το Ελληνικό Δημόσιο του συνδετήριου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε Σχηματάρι – Χαλκίδα, συνολικού μήκους 11χλμ., η Νέα ΟδόςΝέα Οδός ξεκινά μια σειρά εργασιών συντήρησης, αρχής γενομένης από τις εργασίες βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος, προκειμένου οι οδηγοί, να απολαμβάνουν τα υψηλοτέρα δυνατά επίπεδα ασφάλειας και εξυπηρέτησης, που προσφέρει η Νέα Οδός στο σύνολο των αυτοκινητοδρόμων που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται.
Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 15 έως και τη Τρίτη 16 Ιουλίου, από την αρχή του τμήματος και για διάστημα 700 μέτρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Χαλκίδα, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας καθ’ όλο το 24ωρομε τη κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα.
Τέλος από το πρωί της Τετάρτης 17 έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου, στο ίδιο τμήμα, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας, καθώς και της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης (Λ.Ε.Α) με τη κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.
Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ώ προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Νέα εποχή ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων διοδίων της Γέφυρας και η ταυτόχρονη προσαρμογή τους στη διαδικτυακή εξυπηρέτηση των χρηστών που επιλέγουν τα οφέλη της ηλεκτρονικής συνδρομής.

Οι online υπηρεσίες του «ΓΕΦΥΡΑ e-pass» έχουν ενεργοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Οι συνδρομητές έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν επαναφόρτιση άμεσα, χρησιμοποιώντας τη χρεωστική ή την πιστωτική τους κάρτα μέσω της ειδικής ιστοσελίδας www.gefyraepass.gr.

Επιπλέον μπορούν να επαναφορτίζουν τον λογαριασμό τους εύκολα και γρήγορα, μέσω της τραπεζικής κάρτας τους, κατεβάζοντας την εφαρμογή «My Gefyra» για συσκευές Android ή IOS.

Όλοι οι συνδρομητές, οι οποίοι χρησιμοποιούν web banking υπηρεσίες της τράπεζάς τους, μπορούν πια να κάνουν online πληρωμές κατευθείαν στον λογαριασμό τους, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό web banking κωδικό πληρωμής, που μπορούν να βρουν στο www.gefyraepass.gr.

Η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» είναι η πρώτη αυτοκινητοδρομική υποδομή στην Ελλάδα που εισάγει την εφαρμογή για κινητά, η οποία επιτρέπει επαναφορτίσεις συνδρομητικών λογαριασμών μέσω πιστωτικής κάρτας, καθώς επίσης και άμεσες επαναφορτίσεις με πιστωτική κάρτα μέσω της ειδικής ιστοσελίδας που είναι αφιερωμένη στο ΓΕΦΥΡΑ e-pass.

Όλες οι online συναλλαγές είναι ασφαλείς, καθώς ολοκληρώνονται μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος web banking. Χάρη στη διαρκή επανεπεξεργασία των δυνατοτήτων του και την ποιοτική του αναβάθμιση, το «ΓΕΦΥΡΑ e-pass» σημειώνει σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια στην προτίμηση συχνών και τοπικών χρηστών της Γέφυρας, που αναζητούν -και βρίσκουν- την πλέον οικονομική και εξυπηρετική οδό για τις διαδρομές τους.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα