Δείτε πώς άλλαξε το Σύνταγμα με το “Μεγάλο Περίπατο” (photos)

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας συνεχίζεται δυναμικά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι εργασίες για τις αλλαγές που δρομολογούνται στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Το σύνθημα είναι και πάλι το ίδιο: περισσότερος ζωτικός χώρος στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος άλλαξε ήδη με την πιλοτική διαπλάτυνση των πεζοδρομίων για τους πεζούς και μια ειδική λωρίδα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μάλιστα, ο Δήμος Αθηναίων έμαθε από τις “παιδικές ασθένειες” που παρουσιάστηκαν σε άλλους δρόμους (όπως για παράδειγμα στην Πανεπιστημίου) και αυτή τη φορά μερίμνησε ώστε να γίνει εσοχή για τα ΜΜΜ, με την αντίστοιχη στάση εκεί, ώστε να γίνεται εύκολα και με ασφάλεια η επιβίβαση/αποβίβαση των επιβατών.

Δείτε τις φωτογραφίες από το ανανεωμένο και πιο χρωματιστό Σύνταγμα
(πατήστε πάνω στη φωτό για πλήρη ανάλυση)

«Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Δείτε τις εναλλακτικές διαδρομές που προτείνουν οι συγκοινωνιολόγοι για να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας