Νίκος
Καραγιάννης

Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο για την ύδρευση της πόλης της Φλώρινας από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς. Ανάδοχος του έργου είναι η ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ με έκπτωση 12% και η τελέτη υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2023 και στις 2 Μαρτίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης δηλαδή τον Μάρτιο του 2026.

Το αρχικό κόστος του έργου με τον ΦΠΑ είναι 18,84 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 13,70 εκατ. ευρώ). Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση για την ύδρευση της Φλώρινας,. αποτελεί η κατασκευή του εξωτερικού της δικτύου από το φράγμα Τριανταφυλλιάς, καθώς και η κατασκευή και θέση σε αποδοτική λειτουργία του Διυλιστηρίου κατάντη του φράγματος, τα οποία θα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και θα εξασφαλίζουν την ποιότητα και ποσότητα νερού στους σημερινούς και μελλοντικούς κατοίκους της πόλης της Φλώρινας.

Ειδικότερα, το έργο αποτελείται από τα κάτωθι επιμέρους έργα:

• Κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από το Διυλιστήριο στο φράγμα Τριανταφυλλιάς έως την πόλη της Φλώρινας

• Κατασκευή και θέση σε αποδοτική λειτουργία του Διυλιστηρίου φράγματος Τριανταφυλλιάς

Ειδικοτερα το εργο περιλαμβανει τις κατωθι εργασίες: ( περιλαμβανεται η κατασκευη των εργων Πολιτικου Μηχανικου , τη προμηθεια και εγκατασταση του απαραιτητου ηλεκτρολογικου και μηχανολογικου εξοπλισμου , την θεση σε αποδοτικη λειτουργια και τις δοκιμες ολοκληρωσης και τελος τη λειτουργια και συντηρηση του εργου για χρονικο διαστημα 12 μηνων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn