Νίκος
Καραγιάννης

Σε δημοπράτηση βγαίνει το έργο ύδρευσης της πόλης της Φλώρινας από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για έργο που έρχεται να ενισχύσει την παροχή ύδρευσης στην περιοχή.

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου και στις 2 Μαρτίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το κόστος του έργου με τον ΦΠΑ είναι 18,84 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 13,70 εκατ. ευρώ). Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Το αντικείμενο του έργου

Το Αντικειμενο του εργου περιλαμβανει την κατασκευη του εξωτερικου δικτυου υδρευσης της πολης της Φλωρινας απο το φραγμα Τριανταφυλλιας, καθως και η κατασκευη και θεση σε αποδοτικη λειτουργια του Διυλιστηριου καταντη του φραγματος, τα οποια θα πληρουν τις απαραιτητες προδιαγραφες και θα εξασφαλιζουν την ποιοτητα και ποσοτητα νερου στους σημερινους και
μελλοντικους κατοικους της πολης της Φλωρινας.

Ειδικο τερα το ε ργο περιλαμβα νει τις κα τωθι εργασι ες:
• Κατασκευη Διυλιστηριου εντος της απαλλοτριωμενης εκτασης για το φραγμα της Τριανταφυλλιας ( περιλαμβανεται η κατασκευη των εργων Πολιτικου Μηχανικου , τη προμηθεια και εγκατασταση του απαραιτητου ηλεκτρολογικου και μηχανολογικου εξοπλισμου , την θεση σε αποδοτικη λειτουργια και τις δοκιμες ολοκληρωσης και τελος τη λειτουργια και συντηρηση του εργου για χρονικο διαστημα 12 μηνων.

• Κατασκευη αγωγου απο χαλυβδοσωλη νες DN500μ., μη κους L=11.605m. – κατασκευη φρεατιων συσκευων ελγχου και ασφαλειας (Δικλειδων, Αεροβαλβιδων και εκκενωτων).
• Κατασκευη τεχνικων εργων προστασιας αγωγων στις διελευσεις 6 (εξι) μεγαλων ρεματων.
Διευθετηση αναντη τμηματος Χειμαρρου Ασημακη μηκους ~3,0χλμ και καταντη τμηματος μηκους ~1,0χλ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV