Νίκος
Καραγιάννης

Υπεγράφη το μεγάλο έργο που ολοκληρώνει την αντιπλημμυρική προστασία του Ρέματος Εσχατιάς στο βορειο-δυτικό τομέα της πρωτεύουσας. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με ποσοστό έκπτωσης 47,18%.  Αφορά στη διευθέτηση του Ρέματος Εσχατιάς στο τμήμα από την οδό Ευπυρίδων μέχρι τη Λεωφόρο Πάρνηθος. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αντίστοιχα έργα στην περιοχή της Αττικής. Αναθέτουσα αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για έργο κόστους 86,2εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 69,51εκατ.ευρώ). Η σύυμβαση υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου 2020 μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του υπουργείου ΥΠΟΜΕ. Τα έργα θα κατασκευαστούν σε περιοχές του ανάντη τμήματος τού ρέματος της Εσχατιάς, στους Δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Φυλής.

Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αν δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των κατασκευών, τότε το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.  Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, όπου και εντάχθηκε στο Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα έργα διευθέτησης προβλέπουν την κατασκευή ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διαστάσεων από 6,00×4,00 μ. έως 8,00×4,00 μ. και δίδυμου 3,50X3,50 μ, έως 4,00X4,00 μ.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται και τα παρακάτω επιμέρους έργα:
-έργα διευθέτησης του ρέματος Αγίου Γεωργίου, μήκους 170 m., ανάντη της εκβολής του στο ρέμα Εσχατιάς, στο ύψος της οδού Αγίου Πέτρου, στον Δήμο Αχαρνών. Η διευθέτηση προβλέπει την κατασκευή ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διαστάσεων 4,00×2,50 μ,

-έργα διευθέτησης του ρέματος Πικροδαφνέζα, σε μήκος περί τα 1.500 m, μεταξύ των οδών Αναπαύσεως και Εθνικής Αντιστάσεως στον Δήμο Αχαρνών. Η διευθέτηση προβλέπει την κατασκευή ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διαστάσεων 2,50×3,00 μ. Ο αγωγός διευθέτησης προβλέπεται κατά μήκος της οδού Αγίου Διονυσίου και εκβάλλει στο ρέμα Εσχατιάς, στο ύψος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως,

-έργα ανάπλασης χώρου διέλευσης των διευθετούμενων ρεμάτων Εσχατιάς και Αγίου Γεωργίου, με επιφανειακές διαμορφώσεις επί των κλειστών ορθογωνικών οχετών και δημιουργία μικρής επιφανειακής τάφρου, για τη συλλογή των τοπικών ομβρίων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV