Newsroom

Σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, υπέγραψε τη σύμβαση για την έναρξη κατασκευής «Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων εντός του ΧΥΤΑ 2ης Δ.Ε.», με τον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρίας «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.». Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα του Δήμου Αγρινίου προς τη σύγχρονη και υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων όπως επισήμανε ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου :

«Ένα εμβληματικό και υπερσύγχρονο έργο που θα αλλάξει προς το καλύτερο το επίπεδο της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Το έργο αυτό δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων απαντά στα σύγχρονα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον που ζούμε. Μετά από παλινωδίες και επαναδημοπρατήσεις φτάσαμε στη σημερινή ημέρα για την οποία καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια μαζί με όλους τους συνεργάτες και τον Κώστα Σαράκη, πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας» .

Το έργο προϋπολογισμού 63.183.790,20 € χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και από ίδιους πόρους. Η συγκεκριμένη Μονάδα Επεξεργασίας προβλέπεται να δέχεται 23.914 τόνους ανά έτος σύμμεικτα αστικά απόβλητα (απορρίμματα γκρι / πράσινου κάδου) καθώς και υπολείμματα της ΜΕΒ και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Επειδή είναι αναγκαία η προώθηση συστημάτων για την επεξεργασία οργανικών απόβλητων, με χωριστή συλλογή από νοικοκυριά (οργανικά κουζίνας) καθώς και άλλων οργανικών απόβλητων (πράσινα κ.λπ.), εντός του ΧΥΤΑ Αγρινίου θα κατασκευαστεί και Μονάδα Επεξεργασίας Οργανικού Κλάσματος προδιαλεγμένων στην πηγή βιοαποβλήτων (υλικά καφέ κάδου) δυναμικότητας 9.482 τόνων ετησίως. Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε στη σημασία του έργου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι μια σημαντική μέρα για το Αγρίνιο. Το έργο είχε ταλαιπωρηθεί, χάθηκαν χρόνια που τα πλήρωσαν οι Δήμοι και οι πολίτες». Παρόντες ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θ. Παπαθανάσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Δήμαρχοι Γ. Τριανταφυλλάκης, Β. Γκίζας, Γρ. Αλεξόπουλος (πρ. ΦΟΔΣΑ Αχαΐας), Χρήστος Χριστοδουλόπουλος(πρ. ΦΟΔΣΑ Ηλείας), ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Παπανικολάου, Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου από την αντιπολίτευση του Δήμου Αγρινίου, Αντιπεριφερειάρχες Δυτ. Ελλάδας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV