Connect with us

Αστικές

Τρίτη και Τετάρτη με απεργίες σε Προαστιακό και Τρένα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεων και αυτή την εβδομάδα θα έχουμε κατόπιν σχετικής απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Εφόσον οι κινητοποιήσεις πραγματοποιηθούν θα ανασταλούν τα δρομολόγια υπεραστικών τρένων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και του Προαστιακού της Αθήνας, του Προαστιακού της Πάτρας και του Προαστιακού Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα για την Αθήνα, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων το Μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και οι επιβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί:

Τρίτη 8 Οκτωβρίου: Στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00 π.μ. – 8:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00. Αναμένεται να επηρεαστούν όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου: 24ωρη απεργία

Τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣ αναφέρει πως: «Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί» δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, και καταλήγει: «Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων.»

image_pdfimage_print

Αστικές

ΟΑΣΑ: Προσωρινή τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 306 λόγω έργων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αστικό Λεωφορείο

Με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την μερική προσωρινή τροποποίηση της Λεωφορειακής Γραμμής 306 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΔΗΜ. ΓΕΡΑΚΑ-ΜΠΑΛΑΝΑ ΓΕΡΑΚΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) για το χρονικό διάστημα από τις 21/11/2019 έως τις 30/11/2019, λόγω έργων κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου στην οδό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Δήμο Παλλήνης, ως εξής:

Λεωφορειακή γραμμή 306

Κατεύθυνση προς Μπαλάνα

Από Δερβενακίων δεξιά Εθν. Αντιστάσεως, αριστερά Αιτωλίας, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στάσεις που παραλείπονται:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ,ΘΕΟΛΟΓΟΥ,ΜΙΑΟΥΛΗ,ΚΟΙΜ.ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Κατεύθυνση προς Στ. Δουκ. Πλακεντίας

Από Αιτωλίας, δεξιά Εθν. Αντιστάσεως, δεξιά Χίου, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στάσεις που παραλείπονται:

ΝΙΚΗΤΑΡΑ, ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΑΙΣΧΥΛΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΧΙΟΥ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

Αλλάζουν οι διοικήσεις ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ, αυτά είναι τα νέα πρόσωπα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Λεωφορείο ΟΣΥ-ΟΑΣΑ

Αλλάζουν οι διοικήσεις της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, θυγατρικών του ΟΑΣΑ τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, έχουν πλέον οριστικοποιηθεί τα ονόματα των νέων Προέδρων και Διευθύνοντων Συμβούλων που θα αναλάβουν. Αυτά είναι:

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ θα είναι ο Νικόλαος Χαιρέτας ενώ Πρόεδρος θα είναι ο Χάρης Δαμάσκος. Το νέο δίδυμο θα κληθεί να αντικαταστήσει τους Γιώργο Θωμόπουο και Σταύρο Στεφόπουλο.

Για την ΟΣΥ τώρα, νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι ο Στέφανος Αγιάσογλου κκαι Πρόεδρος ο Άκης Ιωαννίδης. Οι δύο τους θα αντικαταστήσουν αντίστοιχα τους Γιώργο Γλυκό και Ζωή Γεωργίου.

Οι νέες διοικήσεις αναμένεται να τοποθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Γηρασμένος και ανεπαρκής στόλος λεωφορείων, προβλήματα με τα ανταλλακτικα και στα λεωφορεία και στους συρμούς Μετρό, έλλειψη προσωπικού και αυξανόμενη επιβατική κίνηση η οποία με τις σημερινές συνθήκες κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή τους.

Στη ΣΤΑΣΥ το μεγάλο στοίχημα είναι η περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας στις 3 γραμμές Μετρό, η ανακαίνιση των συρμών της Γραμμής 1, η προμήθεια νέων συρμών για τη γραμμή Αεροδρομίου και η ένταξη στο δίκτυο των επεκτάσεων του Μετρο και του Τραμ προς Πειραιά.

Για την ΟΣΥ το απόλυτο στοίχημα είναι η υλοποίηση της προμήθειας νέων αστικών λεωφορείων με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι ηλεκτρικά, η βελτίωση των αμαξοστασίων και η βελτίωση της οργάνωσης τους. Σε δεύτερο βαθμό, η επαναξιολόγηση των γραμμών και η επαναπρογραμματισμός τους μετά την λειτουργία των επεκτάσεων του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά αλλά και την ενδεχόμενη πύκνωση των δρομολογίων του Προαστιακού.

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΣ

Ο Νίκος Χαιρέτας τελείωσε το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και απέκτησε το M. Sc από το Illinois Institute of Technology στο Chicago το 1986.

Αφού ασχολήθηκε ως Τοπογράφος Μηχανικός με Ιδιωτικά έργα και στο Γραφείο Δοξιάδη, με το έργο «Συντήρηση του οδικού δικτύου της Σαουδικής Αραβίας», αφήνοντας τη δουλειά του μηχανικού μεταπήδησε στο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, αρχικά ως Τεχνικός Διευθυντής στην Express Service.

Το 1989 και έως το 1993 εργάζεται στον όμιλο ΑΦΟΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΙ, ως Δ/ντής κλάδου Ανταλλακτικών και μετέπειτα Εμπορικός Δ/ντής στη Yamaha.

Το 1994 αναλαμβάνει Δ/ντής Logistics στον όμιλο Μαρινόπουλου – Continent, και γίνεται ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας ECR Hellas, θέση που κρατάει έως το 1996, όπου και αναλαμβάνει Δ/ντής Logistics για την εταιρεία γαλακτοκομικών ΔΕΛΤΑ Α.Ε.

Το 2000 και έως το 2005 κατέχει τη θέση του Supply Chain Director στον όμιλο Σαράντη και για δύο χρόνια είναι Δ/νων Σύμβουλος στη θυγατρική Κ. Θεοδωρίδης Α.Ε.

Το 2005 ιδρύει την εταιρία NOVITRON A.E., για τη διανομή των λιπαντικών της ExxonMobil στην Ελλάδα και από τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα είναι Δ/νων Σύμβουλος της Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος (ΠΑΕΓΑΕ Α.Ε.), θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ).

ΧΑΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ

O Χάρης Σπ. Δαμάσκος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 1988 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών όπου διετέλεσε και πρόεδρος του τμήματος του.

Έχει 22 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Το 2006 ιδρύει την εταιρεία μελετών και κατασκευών με τον διακριτικό τίτλο ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.

Επί οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών πέρασε από όλες τις σημαντικές διοικητικές θέσεις του Δήμου. Διατέλεσε Πρόεδρος της Τεχνικής επιχείρησης έργων, Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης και πολιτισμού, Πρόεδρος της επιτροπής χωροταξίας και περιβάλλοντος.

Στις εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και από το 2005 έως το 2011 κατείχε τη θέση του Αντινομάρχη Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στην Ανατολική Αττική. Στις εκλογές του 2010 και του 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος. Διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχέδιου Αθήνας και σήμερα είναι μέλος του συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τον Ιανουάριο του 2013 εκλέχτηκε στην θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής (της πιο μεγάλης περιφέρειας της χώρας).

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ

Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Aston University Business School (Birmingham, Μεγ. Βρετανία). Ήταν επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Wolverhampton, Lancashire και Staffordshire της Μεγ. Βρετανίας και τακτικός καθηγητής στο Strategic Management στο SIU ΗΠΑ (παράρτημα Λονδίνου). Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Ως οικονομολόγος έχει διατελέσει σύμβουλος διεθνών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΕΣΤΥ αλλά και Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία πρωταγωνιστές στο διαγωνισμό για Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηλεκτρικό λεωφορείο Asltom Aptis

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση δεδομένου ότι η Ευρώπη, μέσω των εθνικών πολιτικών, ενθαρρύνει τη μετάβαση από τα ντιζελοκίνητα λεωφορεία μαζικών μεταφορών στα οχήματα που χρησιμοποιούν καθαρές μορφές ενέργειας, κάνουν στο σύνολο τους οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουν και τον προερχόμενο από την Κίνα ανταγωνισμό.

Η απαίτηση για μέσα μεταφοράς χωρίς εκπομπές γίνεται εντονότερη, με τις δημογραφικές προβλέψεις να δείχνουν ότι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9,7 δισ., από τα οποία το 70% θα ζει σε αστικές περιοχές. Αναμένοντας παράλληλα τον διπλασιασμό σχεδόν των ετήσιων εκπομπών από τα αστικά μέσα μεταφοράς παγκοσμίως, περίπου στο 1 δισ. τόνους ισοδύναμου CO2 το 2025, οι δημόσιες αρχές προβληματίζονται περισσότερο από ποτέ για την περιβαλλοντική επίπτωση των μεταφορών.

O ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προτίθεται να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την προμήθεια περισσότερων από 800 οχημάτων για την ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ, μετά την ακύρωση της προηγούμενης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει επί υπουργίας Χρ. Σπίρτζη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται πως περίπου το ένα τρίτο θα αυτόν τον στόλο είναι ηλεκτρικά οχήματα. Η ανάγκη ανανέωσης του στόλου αλλά και η εφαρμογή ενός διαφορετικού μοντέλου συντήρησης είναι επιτακτική για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το ενδιαφέρον της για αυτό τον διαγωνισμό δεν κρύβει η γαλλική Alstom, η οποία με υψηλόβαθμα στελέχη της βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε στην «Ηλεκτροκίνηση expo». Η εταιρεία, η οποία ήδη στηρίζει τη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα μεταφοράς, σχεδιάζοντας και παραδίδοντας φιλικές προς το περιβάλλον, σιδηροδρομικές λύσεις, αποφάσισε να εισαγάγει ένα νέο τύπο οχήματος για να συμπληρώσει την γκάμα των 100% ηλεκτροκίνητων λύσεών της χωρίς εκπομπές: το Aptis.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ APTIS

Το Aptis, όπως αναφέρει ο Σταύρος Βλάχος manager director της Alstom στην Ελλάδα, σχεδιάστηκε για να προσφέρει στις πόλεις μια καθαρή και αποδοτική λύση συστήματος μεταφοράς. Βασισμένο στην εμπειρία της Alstom και της θυγατρικής της, NTL, στα τραμ και στα οχήματα με ελαστικά, στους κινητήρες και τα συστήματα έλξης, το λεωφορείο Aptis ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα του τραμ. Αξίζει να αναφερθεί ότι, για πρώτη φορά, η Alstom διαφοροποιείται με ένα μη σιδηροδρομικό προϊόν, το οποίο θα εμπλουτίσει την γκάμα των λύσεων που διαθέτει, σε καθαρά – μέσα αστικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας το 2018 στην Ευρώπη κυκλοφόρησαν 150 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, το 2020 αυτά αναμένεται να φτάσουν τα 3.500, ενώ το 2025 αναμένεται να κυκλοφορούν 7.000 ηλεκτροκινούμενα λεωφορεία. Πάντα με τα ίδια στοιχεία, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών στο Παρίσι από το 2025 θα είναι σε ποσοστό πάνω από 70% ηλεκτροκίνητος. Αντίστοιχα συνολικά στην Γαλλία χωρίς το RATP (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Παρίσι) το ποσοστό των ηλεκτροκινούμενων λεωφορείων θα κυμανθεί πάνω από 30% το 2025 και πανω από 40% το 2035. Tέλος στα ίδια επίπεδα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί και στην Ευρώπη εκτός Γαλλίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα