Συνεργασία της Schneider Electric με την Acciona Energy για τις ΑΠΕ στις επιχειρήσεις

Η Acciona εντάσσεται στο Δίκτυο NEO της Schneider Electric, για εμπορικούς και βιομηχανικούς αγοραστές, διευρύνει τις προοπτικές της και συμβάλλει στην επιτάχυνση της μετάβασης προς καθαρή και βιώσιμη ενέργεια.

Η Acciona Energy και η Schneider Electric ανακοίνωσαν ότι η κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντάσσεται στο δίκτυο New Energy Opportunities (NEO) Network™ της Schneider, μια αναπτυσσόμενη κοινότητα προοδευτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, που έχουν δεσμευτεί για την αγορά και ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καθαρών τεχνολογιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, περισσότερες από 150 εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις – μέλη του Δικτύου ΝΕΟ αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερες λύσεις για την επίτευξη των στόχων αειφορίας τους. Η συνεργασία αυτή βοηθά επίσης την Acciona στον εξορθολογισμό της επέκτασης του χαρτοφυλακίου της.

«Η ένταξη της Acciona στο Δίκτυο NEO αποτελεί μια σημαντική, στρατηγική, παγκόσμια πρωτοβουλία» ανέφερε ο κ. Santiago Gómez Ramos, Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας στην Acciona. «Τα χαρακτηριστικά του Δικτύου, όπως η κεντρική διάθεση μεγάλης γκάμας υπηρεσιών και η πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά, θα μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε την ανάπτυξη λύσεων ανανεώσιμης ενέργειας για επιχειρήσεις.

Ως αποτέλεσμα, θα είμαστε σε θέση να ακολουθούμε πιο γρήγορες διαδικασίες στην υλοποίηση των έργων. Η ανάπτυξη μιας λύσης για την οποία στο παρελθόν θα χρειαζόμασταν τρία χρόνια σχεδιασμού, χρηματοδότησης και υλοποίησης, τώρα θα έχει τη δυνατότητα να είναι διαθέσιμη μέσα σε έναν χρόνο”.

Η Acciona διαθέτει και λειτουργεί σταθμούς παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 15 χώρες, με συνολική ισχύ μεγαλύτερη των 9.000 megawatts, και παράγει πράσινη ενέργεια που ξεπερνά τις 20 τεραβατώρες τον χρόνο, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες χώρων γραφείων επιφάνειας 93 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, αντίστοιχη εκείνης 13.000 κανονικών γηπέδων ποδοσφαίρου. Επιπλέον, έχει υπό κατασκευή αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος άνω των 1.000 MW.

Παρέχει ισχύ σε περισσότερους από 500 εταιρικούς πελάτες, βοηθώντας τους να πετύχουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους και να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα. Η Acciona, μοναδικό αντικείμενο της οποίας είναι η παροχή λύσεων αειφορίας, έχει κερδίσει τέσσερις διαδοχικές φορές το βραβείο της πιο πράσινης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, από τον ανεξάρτητο οίκο ενεργειακών αναλύσεων Energy Intelligence.

Η συνεργασία της Acciona και της Schneider Electric σε παγκόσμιο επίπεδο έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς οι διαγωνισμοί των επιχειρήσεων για την προμήθεια πράσινης ενέργειας καταγράφουν νέα ρεκόρ χρόνο με τον χρόνο, τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και σε νέες αγορές. Μόνο το 2018, οι συμφωνίες offsite προμήθειας πράσινης ενέργειας (ΡΡΑs) για μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις ξεπέρασαν 8,7 gigawatts σε 28 χώρες.

Το Δίκτυο NEO δημιουργήθηκε το 2016 από τη Schneider Electric Energy & Sustainability Services (ESS), τη μεγαλύτερη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως, σε θέματα πράσινης ενέργειας για επιχειρήσεις. Η ESS έχει συμμετάσχει ως σύμβουλος στη σύναψη μεγάλων συμφωνιών προμήθειας πράσινης ενέργειας ισχύος άνω των 4,5 gigawatts, για λογαριασμό πελατών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Το Δίκτυο NEO εξυπηρετεί τις ανάγκες περισσότερων από 150 πολυεθνικών επιχειρήσεων και παρόχων σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές, έχοντας ως στόχο να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις καθαρές τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η συνεργασία αυτή είναι ενδεικτική της παγκόσμιας επιρροής του δικτύου ΝΕΟ και αποτελεί σημαντικό ορόσημο και για τις δύο εταιρείες», δήλωσε ο κ. John Hoekstra, Αντιπρόεδρος Sustainability & Cleantech Services στη Schneider Electric.

«Καθώς η Acciona προωθεί τη διάδοση της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εμείς θα παρέχουμε πληροφορίες και διασυνδέσεις που πείθουν την επιχειρηματική κοινότητα να προχωρήσει πιο γρήγορα προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων — κάνοντας καλό στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, στην τοπική και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και στον πλανήτη».

Μέσω του Δικτύου NEO, η Acciona αποκτά πρόσβαση σε εξειδικευμένες αναλύσεις (market reports), αλλά και στα τμήματα προμηθειών μεγάλων επιχειρήσεων, γεγονός που θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε καινοτομίες, συμβάλλοντας στο να αυξηθούν οι συμφωνίες για προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η συμμετοχή στο Δίκτυο NEO προσφέρεται δωρεάν, μέσω του προγράμματος Accelerator Access, για τα τμήματα προμηθειών επιχειρήσεων, και έναντι συνδρομής για τους παρόχους λύσεων ανανεώσιμης ενέργειας και cleantech. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Δίκτυο NEO, επισκεφθείτε τη διεύθυνση NEONetworkExchange.com.