Κατερίνα
Παναγέα

Σε δημοπράτηση βγήκε και επίσημα το έργο «Αποκατάσταση και Επανάχρηση Κτιρίου Στρατωνισμού Α3, ως Μουσείο Ευρημάτων Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του νομού Κεφαλληνίας.

Αναθέτουσα αρχή είναι η Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 10.420.000 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 8.403.225,81ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιανουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU και έχει εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο θα υλοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αποκατάσταση του κτιρίου Στρατωνισμού Α3 του Μητροπολιτικού Πάρκου (πρώην στρατοπέδου) Παύλου Μελά, και η επανάχρησή του ως Μουσείου Ευρημάτων του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Οι προτεινόμενες επεμβάσεις διακρίνονται σε τρεις βασικές κατηγορίες. Τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, τις επεμβάσεις που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό και τη νέα χρήση και τις προτάσεις που αναδεικνύουν το ιστορικό κτίριο σε σχέση με το Μητροπολιτικό Πάρκο Π. Μελά.

Θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση και λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου, δηλαδή θα γίνουν όλες οι οικοδομικές, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες καθώς και οι εργασίες που απαιτούνται για τη σύγχρονη λειτουργία του μουσείου.

Οι εργασίες αφορούν:

  • Την υποβάθμιση του δαπέδου του κτηρίου στην αρχική του στάθμη και την αποχωμάτωση του περιβάλλοντος χώρου περιμετρικά και μέχρι τη στάθμη -60.00.
  • Καθαίρεση επιχρισμάτων, μεταγενέστερων ασύμβατων επεμβάσεων, εσωτερικών μεταγενέστερων τοιχοποιιών και υποστυλωμάτων ορόφου.
  • Ενίσχυση φέρουσας λιθοδομής με ινοπλισμένο επίχρισμα.
  • Ενίσχυση υπάρχοντος σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  • Κατασκευή νέα στέγης από ξύλινα ζευκτά με επικάλυψη γαλλικών κεραμιδιών.
  • Κατασκευή νέων εσωτερικών κλιμακοστασίων από οπλισμένο σκυρόδεμα και ανελκυστήρων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV