Κατερίνα
Παναγέα

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Αναβάθμιση και επέκταση Φοιτητικής Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Χανίων.

Αναθέτουσα αρχή είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 7.419.229,75 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 5.983.249,80 ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιανουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο για την «Αναβάθμιση και επέκταση Φοιτητικής Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης» αφορά στην ανέγερση δύο σειρών από τέσσερα ανεξάρτητα τυποποιημένα κτήρια η κάθε μία, συμβατικής κατασκευής, αποτελούμενα από τρία επίπεδα και δώμα.

Κάθε επίπεδο στεγάζει 5 διαμερίσματα με ανεξάρτητους χώρους υγιεινής, κοινόχρηστο καθιστικό με χώρο κουζίνας‐τραπεζαρίας. Εκ των 5 διαμερισμάτων του ισόγειου , το ένα είναι σχεδιασμένο με προδιαγραφές ΑΜΕΑ. Κάθε ανεξάρτητο κτίριο περιέχει 15 φοιτητικά διαμερίσματα και 3 κοινόχρηστα καθιστικά με χώρο κουζίνας.

Επίσης θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 4 εκ των 6 ανελκυστήρων της Β & Γ Φάσης που έχουν προβλεφθεί και αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται. Πρόκειται για τυποποιημένα κτίρια που περιλαμβάνουν 3 ορόφους και δώμα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κτηριακού κύβου είναι:

  • Η κάλυψη του κτιρίου:13,10×16,20=212,22 τ.μ.
  • Εμβαδόν φωταγωγών:1,30×1,40×2 τεμ = 3,64 τ.μ.
  • Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 636,66 τ.μ. (μαζί με τους ημιυπαίθριους χώρους).

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV