Connect with us

Επικαιρότητα

Ποια μεγάλα υπό κατασκευή έργα θα βρει ο Καραμανλής, ποια πρέπει να επιταχυνθούν

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ολοκλήρωση των έργων υπό κατασκευή χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα βρει στο γραφείο του ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής. Έργα που χρονίζουν και που πρέπει να διατηρήσουν ή και να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους και που έχουν απασχολήσει αρκετά τα ελληνικά media.

Στην κορυφή αυτής της λίστας είναι η ολοκλήρωση του «αιώνιου έργου» κατασκευής της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και της επέκτασης προς Καλαμαριά. Το έργο έχει ξεκινήσει από το 2006 και στην κυριολεξία έχει περάσει από «σαράντα κύματα».

Η προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας του είναι το τέλος του 2020, όμως υπάρχουν φωνές που σημειώνουν πως δύσκολα θα πιαστεί αυτός ο στόχος.

Για την επέκταση προς Καλαμαριά, θα πρέπει πέρα από το βασικό έργο να συμβασιοποιηθεί ο κρίσιμος διαγωνισμός για την σηματοδότηση ενώ απομένουν και κάποιοι άλλοι μικρότεροι, όμως σημαντικοί διαγωνισμοί, για να μπορέσει να λειτουργήσει η πρώτη επέκταση. Εδώ ο προγραμματισμός μιλά για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Στο Μετρό της Αθήνας, λίγο πριν τις εκλογές, είχαμε την οριστική παράταση λειτουργίας των 3 πρώτων σταθμών για το 2020 μιας και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν ολοκληρωθεί δύο παράπλευροι διαγωνισμοί που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του πρώτου μισού της επέκτασης μέχρι τη Νίκαια και αργότερα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο.

Ολοκληρώνοντας με τα έργα της Αττικό Μετρό, έχουμε και την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά που είναι σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό καθώς επηρεάζεται άμεσα από το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου το οποίο είναι σε εξέλιξη και θα απαιτήσει τη διακοπή της γραμμής για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών.

Τα σιδηροδρομικά έργα που τρέχουν είναι επίσης σημαντικό να ολοκληρωθούν καθώς κάποια από αυτά θα συνεχιστούν με νέες εργολαβίες για επιδομή-σηματοδότηση-ηλεκτροκίνηση. Αυτά που τρέχουν είναι τα έργα υποδομής στα τμήματα Ροδοδάφνη (Αίγιο)-Ψαθόπυργος και Ψαθόπυργος-Ρίο.

Σε φάση δοκιμαστικών δρομολογίων είναι το τμήμα Κιάτο-Αίγιο που αναμένεται να λειτουργήσει ύστερα από σχεδόν 9 χρόνια, ωστόσο προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Σε εξέλιξη όμως είναι και οι κρίσιμες εργολαβίες ανάταξης της σηματοδότησης στην γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας αλλά για το ETCS που θα δώσει δυνατότητα για μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητες στην νέα ηλεκτροκινούμενη γραμμή. Το έργο είναι σε κατασκευή εδώ και χρόνια και εδώ απαιτείται η επιτάχυνση και ολοκλήρωση του.

Ένα άλλο «αιώνιο έργο» είναι αυτό της ανισοπεδοποίησης της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, όμως δεν έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για δύο εργολαβίες που θα επιτρέψουν την απελευθέρωση του δυτικού τμήματος του Περιφερειακού άξονα από τα φανάρια και θα μειώσουν σημαντικά τους χρόνους οδήγησης.

Μιλώντας για τα έργα της Εγνατίας Οδού, λύση πρέπει να δοθεί και στο αιώνιο έργο του τμήματος Αρδάνιο που τρέχει χωρίς να μπορεί να ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια.

Τέλος υπάρχει και το έργο για την αναβάθμιση του λιμένα Ηγουμενίτσας που είναι επίσης εδώ και χρόνια υπό κατασκευή (β`και γ` φάση) αλλά δεν έχει καταφέρει να ολοκληρωθεί.

image_printΕκτύπωση

Επικαιρότητα

Συνάντηση του κ. Πιερρακάκη με τους επικεφαλής δικτύων κινητής τηλεφωνίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση με τους επικεφαλής των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πραγματοποίησε στο γραφείο του το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Παρόντες ήταν: ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής και ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος.

Με στόχο περισσότερος κόσμος να έχει πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες internet, συζητήθηκαν μέτρα ενίσχυσης για την διείσδυση της ευρυζωνικότητας καθώς και για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς, σταθερής και κινητής.

Ακόμη, αναλύθηκαν όλα τα σχετικά θέματα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του 112 και των ειδοποιήσεων των πολιτών για έκτακτες καταστάσεις, τόσο κατά την τελική φάση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, όσο και της ενδιάμεσης λύσης αποστολής ειδοποιήσεων μέσω SMS, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τις εταιρείες του κλάδου για επιμέρους θέματα και για την αξιολόγηση της εφαρμογής όσων συμφωνήθηκαν σήμερα.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής: Σε ετοιμότητα για έντονα καιρικά φαινόμενα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες (15-07-2019) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες σήμερα (16-07-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα για την Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), θα επηρεαστεί πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16-07-2019) προς την Τετάρτη (17-07-2019).

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το προσωπικό και τα μέσα της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση τυχόν έντονων φαινομένων.
Για αναλυτικές πληροφορίες καθώς και για τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, εδώ: https://bit.ly/30G8BMd

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Περιφέρεια Κρήτης: Διανομή ΤΕΒΑ στους δικαιούχους πολίτες

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Η Περιφέρεια Κρήτης-Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5000183, θα πραγματοποιηθεί διανομή οπωροκηπευτικών (πατάτες, κρεμμύδια) ειδών παντοπωλείου (γάλα εβαπορέ, ρύζι, ζυμαρικά, ελαιόλαδο).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα διανομής τη Δευτέρα 29/07/2019 έως Πέμπτη 1/8/2019 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος Ηρακλείου, την Τρίτη 30/07/2019 οι φορείς της ΠΕ Ηρακλείου και Τετάρτη 31/07/2019 θα παραλάβουν οι ΠΕ Χανίων, Ρεθύμνης, Λασιθίου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ αμέσως μετά την παραλαβή τους και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν όλους τους δικαιούχους για την διάθεση των προϊόντων. Καλούνται οι Φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης τυχόν πλεονάσματα λόγω του μεγάλου όγκου των προϊόντων που θα διανεμηθούν να τα επαναδιαθέσουν σε ωφελούμενους του προγράμματος. Σημειώνεται ότι ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR – 2016/679) της ΕΕ , νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εφαρμόζεται σε όλους τους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετέχουν στην υλοποίηση της Πράξης.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα