Connect with us

Εταιρικά Nέα

Γ. Περιστέρης: Η κατασκευή των μεγάλων αξόνων συνέδραμε στην Ελληνική Οικονομία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πολύ αισιόδοξα μηνύματα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Γενική Συνέλευση του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μιλώντας ο Γιώργος Περιστέρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά θέματα της χώρας που όπως είπε βελτιώνονται παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις στην επιστροφή ΦΠΑ, πολυετείς  καθυστερήσεις στις επιχορηγήσεις, συνεχείς αλλαγές στους φορολογικούς και ασφαλιστικούς  νόμους κ.α. Στο τραπεζικό σύστημα είπε πως οδεύουμε σε κανονικοποίηση αλλά τα επιτόκια είναι πολύ υψηλότερα από τους ανταγωνιστές σε άλλες χώρες, ενώ αντίθετα τα επιτόκια καταθέσεων είναι σχεδόν μηδενικά.

Όπως υποστήριξε η κατασκευή των μεγάλων αξόνων, συνέδραμε στην Ελληνική Οικονομία λόγω των επενδύσεων αλλά και της απασχόλησης, φόρων, τελών κ.ά. Το 2017 συνεχίστηκε το επενδυτικό  πρόγραμμα κυρίως στην ενέργεια, στον τομέα της βιομηχανίας και την ολοκλήρωση της δραστηριότητας εξόρυξης μαγνησίας καυστικής και δίπυρης.

Ο κύκλος εργασιών το 2017 ανήλθε σε 1,185δισ.ευρώ, με αύξηση 1,9% στα λειτουργικά κέρδη στα 279,9 εκατ.ευρώ με μία αύξηση 10,7%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 153,4εκατ.ευρώ κυρίως στον κλάδο ενέργειας, παραχώρησης και συμμετοχών. Η ταμειακή διαχείριση ανήλθε σε -1,084εκατ.ευρώ από -403εκατευρώ. Το ενεργητικό του ομίλου είναι 4,093δισ.ευρώ.

Το 2017 υπήρξε απόκτηση ποσοστού στη Νέα Οδό (για τους άξονες Νέα Οδός και Ιόνια Οδός) και Κεντρική Οδός  (Μαλιακός και Ε65) με 6εκατ.ευρώ από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πλέον τα ποσοστά του ομίλου είναι στη Νέα Οδό 78,5%  και στην Κεντρική Οδό 66,6% αποκτώντας τον έλεγχο των 2 εταιρειών. Εκδόθηκαν οι βεβαιώσεις παράδοσης μελετών και κατασκευών με μία υπέρμετρη, όπως τη χαρακτήρισε, προσπάθεια που ήταν υποχρέωση του Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τελειώσουν τα έργα μέσα στις συμβατικές προθεσμίες.

Τον Δεκέμβριο του 2017 υπογράφηκε ομολογιακό δάνειο στα 193εκατ.ευρώ με τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού με την περίοδο αποπληρωμής να φτάνει το 2023. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR ανακηρύχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος για το Καστέλι, με την υπογραφή της σύμβασης να πιστεύουμε ότι θα είναι μέσα στο 2018.

Το Αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι το 2ο μεγαλύτερο και θα έχει θετικά αποτελέσματα στην οικονομία της Κρήτης καθώς το σημερινό είναι παλιό και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες. Σημαντικό γεγονός υπήρξε η έκδοση ομολογιακού δανείου 7ετούς διάρκειας, ύψους 120εκατ.ευρώ, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα, το οποίο πήγε πολύ καλά, με σημαντική υπερκάλυψη και επιτόκιο 3,95%.

Ο κ. Περιστέρης ανακοίνωσε τη Σύσταση Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού για βέλτιστη αξιοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας ενώ σημείωσε πως ο Όμιλος προχώρησε εδώ και χρόνια σε  νέες δραστηριότητες, συγγενείς με τις κατασκευαστικές που προσφέρουν μακροπρόθεσμη δυνατότητα στον κύκλο εργασιών που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, συνέχισε με την είσοδό τους στο πρώτο εργοστάσιο αμιγώς φυσικού αερίου, συνεχίστηκε με τις παραχωρήσεις και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Αυτές οι δραστηριότητες σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη προσφέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που θα συνεχίσουν, σε συνδυασμό με την προσπάθεια στις κατασκευές  και στο εξωτερικό, εφόσον ο ανταγωνισμός το επιτρέπει. Σχετικά με τις εκπτώσεις  ο κ. Περιστέρης  σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να αγοράζουμε τζίρο».

Στην Ελλάδα για την ανάπτυξη των ΑΠΕ θα πρέπει να καθιερωθεί και νομοθετηθεί η δυνατότητα αποθήκευσης για να βελτιωθεί η λειτουργία τους καθώς έτσι θα πέσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και η Ελλάδα θα γίνει ενεργειακός κόμβος. Επιβεβαίωσε την ίδρυση θυγατρικής για τη λειτουργία και κατασκευή των έργων παραχώρησης που θα συμπεριλάβει και το Καστέλι. Για τα  απορρίμματα σημείωσε ότι «περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην Αττική που έχει το μισό πληθυσμό της χώρας και κάτι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Για το μέλλον των έργων ο κ. Περιστέρης τόνισε πως «μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων αξόνων υπάρχει μία καθυστέρηση ανάληψης νέων έργων που ελπίζουμε σύντομα να αποκατασταθεί, ενώ για το νότιο τμήμα του Ε65 παρατηρείται μία καθυστέρηση (από την έγκριση του Φακέλου Μεγάλου Έργου στις Βρυξέλλες) αλλά εντός των επομένων εβδομάδων πιστεύουμε ότι θα έχει ξεμπλέξει».

Μίλησε επίσης για ανάγκη της χώρας σε επενδύσεις στις υποδομές που σύμφωνα με μελέτες κυμαίνονται από 75-100δισ.ευρώ. Από αυτά, 18-20 δισ.ευρώ μπορούν να υλοποιηθούν σε έργα υποδομών που είναι ώριμα.

Στα οικονομικά Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκανε επενδύσεις 2 δισ.ευρώ με στήριξη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με το χρήμα να παραμένει στη χώρα και τη δημιουργία, ειδικά στην περιφέρεια, σημαντικού αριθμού θέσεων απασχόλησης. “Σχεδιάζουμε την άμεση υλοποίηση νέων επενδύσεων 300 MW στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα προωθούμε δύο σημαντικότατα έργα αποθήκευσης ενέργειας συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα υβριδικό έργο στην Κρήτη με 93 MW υδροηλεκτρικό και 90 MW αιολικό, που θα είναι το μεγαλύτερο υβριδικό έργο στην Ευρώπη και μια δεύτερη επένδυση αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία 680 MW”. Η εταιρεία θα συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για την κατασκευή των αεροδρομίων στο Βουκουρέστι και τη Σόφια, αλλά και στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που αναμένεται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα.

Τέλος ο κ. Περιστέρης ζήτησε ισότιμη μεταχείριση με τις ξένες εταιρείες στη φορολογία, που στη χώρα είναι πολλή βαριά που έχει να κάνει με το κόστος χρηματοδότησης μιας και σε άλλες χώρες αυτό το κόστος είναι πολύ μικρότερο.

Σε ερώτηση για τη συνδρομή του Ομίλου στα έργα αποκατάστασης των καταστροφών στη Μάνδρα, έγινε γνωστό πως μέσω της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποκαταστάθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Μάνδρας, έγιναν 25χλμ. οδοποιίας, αποκαταστάθηκαν οι αντιπυρικές ζώνες προστασίας και έγιναν δωρεές μηχανημάτων για τις ανάγκες του Δήμου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα