Newsroom

Τη σύμβαση για την προμήθεια 5 νέων, υπερσύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός καθαριστικού οχήματος και δύο σταθμοί φόρτισης, ύψους 3.850.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή, 18/11/2022, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον τομέα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ» και κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας MES Ενεργειακή Α.Ε., Κωστής Τερζής, ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, Δρ. Παναγιώτης Ζέρβας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής TAM, Bryan Zhao και ο Διευθυντής στον τομέα των ηλεκτρικών λεωφορείων, Pedro Cardenas, ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Αλόγλου, Μιχάλης Καλογριδάκης και Μιχάλης Τσουπάκης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Χαράλαμπος Λίτος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι πρόκειται για μία μεγάλη μέρα για τον Δήμο Χανίων, καθώς γίνονται τα πρώτα μεγάλα βήματα για την ηλεκτροκίνηση: «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία αφορά στην πολιτική του Δήμου Χανίων για την εξοικονόμηση ενέργειας, για τη μετακίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και στην απάντηση του πολύ μεγάλου προβλήματος του κυκλοφοριακού, καθώς αυτά τα λεωφορεία θα διατεθούν για να διασυνδέσουν τα περιφερειακούς χώρους στάθμευσης με το κέντρο». Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως πρόκειται για μία προσπάθεια που έρχεται ως αποτέλεσμα πολλών μηνών σκληρής δουλειάς από τις υπηρεσίες του Δήμου, με μία χρηματοδότηση που δεν επιβάρυνε τους δημότες, καθώς το σύνολο του ποσού περίπου στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, είναι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Η απάντηση στο κυκλοφοριακό έρχεται με τέτοια σταθερά, σημαντικά βήματα», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χανίων ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου υπογράμμισε πως: «Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα, το οποίο έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια και ολοκληρώνεται σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης. Το πιο σημαντικό ίσως για εμάς στις προδιαγραφές στις οποίες θέσαμε κατά την εκπόνηση του διαγωνισμού είναι ότι τα νέα ηλεκτρικά οχήματα έχουν ένα ενιαίο δάπεδο χαμηλού ύψους στο δρόμο, για να μπορούν να φιλοξενούν ΑμεΑ, διευκολύνοντας τη μετακίνηση τους».

Από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας, ο κ. Τερζής υπογράμμισε πως: «Τα Χανιά θα είναι ένας πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο στόλο που προμηθεύεται πόλη της Ελλάδας και απ’ ότι φαίνεται, θα είναι και η πρώτη πόλη που θα τα θέσει σε λειτουργία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πράξη του «Προγράμματος Τρίτσης», που υλοποιείται αυτή τη στιγμή, με μεγάλη επιτυχία. Αναμένουμε να το δούμε αυτό να υλοποιηθεί και να δούμε λεωφορεία της εταιρείας που εκπροσωπούμε να κινούνται στη πόλη των Χανίων, γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι κάτι πολύ πρωτοπόρο και θετικό τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κινητικότητα των πολιτών κι των επισκεπτών».

«Για μια σπουδαία μέρα για τα Χανιά» έκανε λόγο ο Pedro Cardenas, υπογραμμίζοντας πως «τα Χανιά έκαναν ένα βήμα μπροστά και πήραν το ρίσκο για την αλλαγή. Είναι μια εμβληματική στιγμή για τον Δήμο Χανίων και πρέπει όλοι να νιώθετε περήφανοι».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV