Νίκος
Καραγιάννης

Άσκηση ετοιμότητας στις σήραγγες του άξονα Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή της Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/5/2017, με της συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά και Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, προσομοιώθηκε ατύχημα σύγκρουσης οχημάτων εντός σήραγγας , που συνοδευόταν από εκδήλωση πυρκαγιάς και απεγκλωβισμό των επιβαινόντων – τραυματιών από τα οχήματα.

Στην άσκηση, εκτός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συμμετείχε η ΕΛΑΣ, προσωπικό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και εθελοντές της RSF.

Με την άσκηση δοκιμάστηκαν σε ρεαλιστικές συνθήκες τα υπάρχοντα υπηρεσιακά σχέδια που ξεκινούν με την αναγγελία του συμβάντος, την κινητοποίηση των Υπηρεσιών και την αποστολή οχημάτων στον τόπο του συμβάντος για να αντιμετωπίσουν το συμβάν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, που παρακολούθησε την άσκηση με δήλωσή του συνεχάρη τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ι. Σταμούλη και τους λοιπούς συμμετέχοντες, επισημαίνοντας την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στην ασφάλεια των μεταφορών και των πολιτών από ατυχήματα που λόγω της φύσεως ή των ειδικών συνθηκών η αντιμετώπισή τους απαιτεί προετοιμασία και άσκηση των Υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα, η συνεργασία και ο συντονισμός των συναρμοδίων υπηρεσιών.

Ο Αρχιπύραρχος της Π.Υ. Πειραιώς Ι. Σταμούλης επισήμανε ότι «η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση κάθε είδους καταστροφών είναι μια επίπονη και απαιτητική διαδικασία που απαιτεί τις συνέργειες και τη συνεργασία όλων των φορέων και των δυνάμεων της κοινωνίας».

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV