Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 18-30 Ιουνίου 2018

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο σημαντικές εβδομάδες μας έφεραν στο τέλος του Ιουνίου και τα θέματα που βγήκαν ήταν πολλά και ενδιαφέροντα. Δημοπρατήσεις και εξελίξεις στον κατασκευαστικό κόσμο και όπως φαίνεται το φετινό καλοκαίρι θα κυλήσει με μεγάλο ενδιαφέρον. Ας δούμε πιο αναλυτικά:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Στις 6 Αυγούστου ξεκινά η “μάχη της Κρήτης” που αφορά τη διπλή δημοπράτηση για τον ΒΟΑΚ. Το έργο έχει κινήσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εγχώριων και ξένων κατασκευαστικών ομίλων. Θα γίνει με τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Σε δημοπράτηση με 48εκατ.ευρώ βγήκαν οι Πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019 και να ολοκληρωθούν το 2021 κάνοντας παράλληλες εργασίες με το κυρίως έργο.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι 8 συμβάσεις για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος. Οι ανάδοχοι των εργολαβιών θα πρέπει μετά την έγκριση να προσκομίσουν νέες εγγυητικές καλής συμμετοχής ενώ στο σύνολο του ως έργο θα περάσει προς κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων. Τα έργα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν προς το τέλος του έτους.

Η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ μειοδότησε στην εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού με ποσοστό 49,85%. Το έργο περιλαμβάνει 32χλμ μήκους και θα μας φέρει στην ολοκλήρωση και λειτουργία του πρώτου μεγάλου κάθετου άξονα της Ιόνιας Οδού περίπου το 2021.

Προς υοπογραφή οδεύει το μεγάλο έργο για τη Σιδηροδρομική Σήραγγα Σεπολίων στην Αθήνα. Η ανάδοχος Κ/Ξ Ιντρακατ-Σιδηροδρομικά έργα θα πρέπει σε 52 μήνες να έχει κατασκευάστει υπόγεια διπλή σήραγγα τετραπλής τροχιάς. Το κόστος του έργου είναι 151εκατ.ευρώ.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Σε δύο δόσεις θα έρθουν τα νέα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα. 35 εκατομμύρια επιβάτες είχαν τα Ελληνικά λιμάνια το 2017. Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση των 650 εκατ. ευρώ στον Αστέρα. Σε δημοπράτηση και το σύστημα σηματοδότησης για τη Γραμμή Καλαμαριάς με 21εκατ.ευρώ, έργο που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει η επέκταση. Από τον Οκτώβριο ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά. Επενδύσεις 55εκατ.ευρώ για υποδομές στην Αθήνα εξασφάλισε από την ΕΤΕπ ο Καμίνης.

Σε δημοπράτηση οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις Πάτρα-Μεγαλόπολη και Πάτρα-Αχελώος. Έξι οι μνηστήρες για τις λιγνιτικές μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ. RescEU: Ο Επίτροπος Στυλιανίδης παρουσιάσε το νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην Κοιλάδα του Αχελώου. ΒΟΑΚ: Σε δημοπράτηση οι Κόμβοι Αγίας Πελαγίας με 5 εκατ. ευρώ. Εγκαινιάστηκε ο Υπερσύγχρονος Νέος Τερματικός ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα. «Πράσινο» για σύνδεση νέου λιμένα Αιγίου με Ολυμπία Οδό. Σε δημοπράτηση με 8,1εκατ.ευρώ το έργο κατασκευής εγκατάστασης Λυμάτων στο Ζάλογγο. Αττική: Σε δημοπράτηση με 21εκατ.ευρώ το Δημαρχιακό Μέγαρο Αγίας Παρασκευής. Δήμος Αθήνας και Βαυαρική Κυβέρνηση συμμαχούν για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα μονάδα ηλιακής ενέργειας 300 MW στην Ισπανία από τη ΜΕΤΚΑ EGN. Τα 100 της χρόνια γιόρτασε η FACOM, η παγκόσμια δύναμη στα εργαλεία.

ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα