Connect with us

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Νέα δρομολόγιο της Swiss προς Ουάσιγκτον και Οσάκα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Swiss Air

Ενόψει της επερχόμενης παράδοσης των δύο νέων αεροσκαφών Boeing 777-300ER που παρήγγειλε το 2018, η SWISS ανακοινώνει ότι πρόκειται να τροποποιήσει και να επεκτείνει τα δρομολόγιά της, προσθέτοντας στο δίκτυό της την Οσάκα στην Ιαπωνία και την Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, που θα εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις από τον Μάρτιο του 2020 με τα Airbus A330 / A340. Από τον Φεβρουάριο του 2020 καθημερινές απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται και στο Τόκιο, με αεροσκάφη Boeing 777-300ER, τα μεγαλύτερα αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων του στόλους της εταιρείας. Ο ίδιος τύπος αεροσκάφους, πρόκειται επίσης να χρησιμοποιηθεί στις πτήσεις από τη Ζυρίχη προς το Μαϊάμι από το καλοκαίρι του 2020, δρομολόγιο το οποίο θα παραμείνει καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου με το Boeing 777-300ER.

Thomas Klühr

«Ως η αεροπορική εταιρεία της Ελβετίας, συνδέουμε τη χώρα μας με τους βασικούς οικονομικούς, κοινωνικούς και τουριστικούς προορισμούς του κόσμου», εξηγεί ο CEO της SWISS Thomas Klühr. «Ωστόσο, οι ολοένα και πιο δύσκολες παράμετροι λειτουργίας του κόμβου της Ζυρίχης αποτελούν για εμάς μία μεγάλη πρόκληση. Οι περιοριστικές ώρες λειτουργίας των αεροδρομίων που ισχύουν στη χώρα σε συνδυασμό με την αυξανόμενη επιβάρυνση των εισφορών θορύβου, καθώς και άλλους παράγοντες δυσχεραίνουν όλο και περισσότερο τη σταθερότητα των πτητικών λειτουργιών μας. Οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο το εύρος των προορισμών που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η SWISS. Και αυτό με τη σειρά του θα είχε καθοριστική σημασία για το μέλλον μίας τόσο εξαγωγικής χώρας όσο η Ελβετία».

Απευθείας πτήσεις για Οσάκα και Ουάσιγκτον

Η SWISS πρόκειται να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με 5 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τη Ζυρίχη προς την Οσάκα από την 1η Μαρτίου 2020, αποτελώντας τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που προσφέρει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Η Οσάκα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους και αποτελεί ένα σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο και μεγάλο εμπορικό λιμάνι. Η Οσάκα αποτελεί τον δεύτερο ιαπωνικό προορισμό της SWISS μετά το Τόκιο και το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται με αεροσκάφη Airbus A340-300, 223 θέσεων.

Η SWISS θα ξεκινήσει επίσης καθημερινές πτήσεις προς την Ουάσιγκτον, από τις 29 Μαρτίου 2020. Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν είναι μόνο μία σημαντική επιχειρηματική μητρόπολη, αλλά και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Airbus A330-300, 236 θέσεων και η εταιρεία, σε συνεργασία με την United Airlines, θα προσφέρει 14 πτήσεις την εβδομάδα συνδέοντας τη Ζυρίχη με την Ουάσιγκτον.

«Ενισχύοντας το πρόγραμμα των πτήσεων μας με την Οσάκα και την Ουάσιγκτον, προσφέρουμε δύο νέους ελκυστικούς προορισμούς, τόσο στους ταξιδιώτες αναψυχής, όσο και σε εκείνους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους», αναφέρει ο Chief Commercial Officer της SWISS Tamur Goudarzi Pour. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθώς αυτό το βήμα πρόκειται να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της Ελβετίας ως προορισμού που αξίζει κανείς να επισκεφθεί για αναψυχή και για επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στους πελάτες μας ένα ακόμη πιο ελκυστικό δίκτυο προορισμών».

Οι νέοι προορισμοί θα είναι διαθέσιμοι προς κράτηση στο swiss.com, καθώς επίσης και σε όλες τις πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων και τα πρακτορεία από τις 7 Αυγούστου.

image_pdfimage_print

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Η Κομισιόν ενέκρινε την κρατική βοήθεια στα γερμανικά αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε γερμανική κρατική βοήθεια για τη στήριξη των αεροδρομίων της, στο πλαίσιο των αυξημένων κρατικών ενισχύσεων που επιτρέπει η ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η λειτουργία των αεροδρομίων πρέπει να διασφαλιστεί για να διασφαλίσει τις συνδέσεις, την κινητικότητα και τις αεροπορικές μεταφορές. Αυτό το σχήμα θα επιτρέψει στις γερμανικές αρχές να αποζημιώσουν τα αεροδρόμια για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας και να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα θέματα ρευστότητας», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργκρέτε Βέστεγιερ αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς τις ευρωπαϊκές αρχές, οι τελευταίες:

Θα αποζημιώσουν τα αεροδρόμια για τις απώλειες εσόδων από 4 Μαρτίου ως 30 Ιουνίου, με άμεσες επιχορηγήσεις και θα παράσχουν ρευστότητα με τη μορφή επιχορηγήσεων, εγγυήσεων δανείων, επιδοτούμενων επιτοκίων και χρονικής μετάθεσης φορολογικών υποχρεώσεων και επιβαρύνσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Μειωμένη κατά 75% η κίνηση τον Ιούλιο στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

fraport greece

Mειωμένη κατά 75,1% ήταν τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Οι επιβάτες ανήλθαν σε 1,3 εκατ. έναντι 5,3 εκατ. τον Ιούλιο του 2019.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της επιβατικής κίνησης για το πρώτο 7μηνο της χρονιάς κατά 81%, με το σύνολο των επιβατών να ανέρχεται σε 3 εκατ. έναντι 16,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Όσον αφορά τις εθνικότητες με το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τον Ιούλιο στα 14 αεροδρόμια, αυτές ήταν η Γερμανία, η Πολωνία, η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Αυστρία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Μόνο με αρνητικό τεστ covid-19 όσοι έρχονται από τη Μάλτα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αεροπλάνο σε αεροδρόμιο

Με ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τη νέα αεροπορική οδηγία (notam) που θα ισχύει από την ερχόμενη Τετάρτη 12 Αυγούστου έως και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Μάλτα θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους.  Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη. Οι αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας. Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα