Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Moving Beyond: Νέο όραμα και στρατηγική για τη Siemens Mobility

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύστημα ελέγχου αποσκευών της Siemens

Η Siemens Mobility παρουσίασε το νέο της όραμα και στρατηγική, τα οποία δίνουν στην κορυφαία εταιρεία μεταφορών μια σαφή και κοινή κατεύθυνση προκειμένου να οδηγήσει τον κλάδο των συγκοινωνιών στο μέλλον, έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες και διατροπικές συγκοινωνίες, και o οποίος καθοδηγείται από μεγάλες τάσεις όπως η αστικοποίηση και η απαλλαγή από τον άνθρακα.

Το όραμα, «Είμαστε παγκόσμιοι entrepreneurs και με την εμπιστοσύνη των συνεργατών μας, είμαστε πρωτοπόροι στις μεταφορές και στη μετακίνηση των ανθρώπων με βιώσιμο και απρόσκοπτο τρόπο, από το πρώτο μίλι ως το τελευταίο», και η στρατηγική, «Moving beyond», ενσωματώνουν το DNA της Siemens Mobility και ενισχύουν την πρόθεσή της να παρέχει με επιτυχία καινοτόμες λύσεις συγκοινωνιών σε πελάτες παγκοσμίως.

«Έχουμε κατακτήσει ένα νέο ορόσημο με το όραμα για την εταιρεία μας: ένα όραμα που θα μας κάνει να ενωθούμε, να αγωνιστούμε και που θα μας καθοδηγεί μέρα με τη μέρα», δήλωσε η Sabrina Soussan, CEO της Siemens Mobility. «Αυτό το όραμα και η στρατηγική χαράσσουν την πορεία μας για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων συγκοινωνιών που θα επιτρέψουν στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν έξυπνες υποδομές, να αυξήσουν την αξία τους με βιώσιμο τρόπο, να βελτιώσουν την εμπειρία των επιβατών και να εγγυηθούν τη διαθεσιμότητα των μετακινήσεων».

«Το νέο όραμα και η στρατηγική ενσωματώνουν τις βασικές μας πεποιθήσεις, δείχνουν το ποιοι είμαστε και μας παρέχουν ένα ολοκληρωμένο όραμα στραμμένο προς το μέλλον προκειμένου να ξεπεράσουμε τις συμβατικές έννοιες των μεταφορών και των συγκοινωνιών», δήλωσε ο Michael Peter, CEO της Siemens Mobility.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας πρωτοποριακές ψηφιακές, βιώσιμες, απρόσκοπτες και έξυπνες λύσεις συγκοινωνιών που θα αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις που θα προκύψουν από την αυξανόμενη ζήτηση για συγκοινωνίες και δημόσιες μεταφορές».

Κάθε πτυχή του οράματος εστιάζει σε διαφορετικές παραμέτρους που προωθούν ξεχωριστά έναν μεγαλύτερο βαθμό ανάπτυξης των επιχειρήσεων, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της ψηφιοποίησης και, κυρίως, των ενδιαφερόντων των πελατών. Μαζί δημιουργούν το πλαίσιο για έναν ξεχωριστό και καινοτόμο σχεδιασμό που θα καθορίσει τη μελλοντική πορεία της εταιρείας.

Παγκόσμιος Entrepreneur

Για να επιτύχει η Siemens Mobility συνεχή βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη, οι νέες επιχειρηματικές της δραστηριότητες πρέπει να υλοποιηθούν σε νέες αγορές, με νέους πελάτες, με νέα επιχειρηματικά μοντέλα, που εστιάζουν στην ταχύτητα και στον αντίκτυπο στην αγορά. Αυτό απαιτεί μια ισχυρή, διαφοροποιημένη, δημιουργική και με επιχειρηματικό πνεύμα ομάδα που επιδιώκει να είναι ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στην παροχή λύσεων συγκοινωνιών.

Αξιόπιστος συνεργάτης

Εστιάζοντας στην ψηφιοποίηση και την καινοτομία, η Siemens Mobility θα είναι πρωτοπόρα σε νέες καινοτομίες και λύσεις συγκοινωνιών που θα επιτρέψουν τη βιώσιμη, ασφαλή, αξιόπιστη και απρόσκοπτη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών. Αυτό θα περιλαμβάνει μια διαρκή εστίαση στην ποιότητα, την υλοποίηση και την εκτέλεση έργων, η οποία θα καταστήσει σαφές στους πελάτες ότι η Siemens Mobility φιλοδοξεί να γίνει ο έμπιστος συνεργάτης τους.

Μετακίνηση ανθρώπων

 Ως αξιόπιστος συνεργάτης, η Siemens Mobility θα συνεργαστεί με τους πελάτες για να καλύψει τις ανάγκες των επιβατών τους. Η εμπειρία των επιβατών θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο, με στόχο τη μεταφορά ατόμων με ασφάλεια, αξιοπιστία, άνεση και με βιώσιμο τρόπο στους τελικούς προορισμούς τους.

Βιώσιμα

Η Siemens Mobility θα υποστηρίξει τους πελάτες στη μετάβαση των δημόσιων μεταφορών ουδέτερου άνθρακα, από ένα ενεργειακά αποδοτικό οδικό υλικό που οδηγείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε σηματοδότηση βασισμένη στο cloud, αυξάνοντας την ικανότητα των υποδομών που ήδη υπάρχουν.

Αυτό θα αυξήσει την αξία και θα επεκτείνει τον κύκλο ζωής των περιουσιακών τους στοιχείων, μειώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων τους. Επιπλέον, τα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας της Siemens Mobility και οι διατροπικές λύσεις θα επιτρέψουν στις πόλεις να διαχειρίζονται τις συγκοινωνίες καθημερινή βάση και θα τους επιτρέψουν να εντοπίσουν τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς.

Απρόσκοπτα

Με τις διατροπικές λύσεις της Siemens Mobility, η εμπειρία των συγκοινωνιών θα βιώνεται ως μια απρόσκοπτη διαδρομή όπου οι επιβάτες θα δίνουν σημασία στα πάντα, εκτός από τη διαδοχή των τρόπων μεταφοράς.

Με έμφαση στη συνεχή ενημέρωση των επιβατών και σε αξιόπιστους τρόπους μεταφοράς, η Siemens Mobility θα υποστηρίξει τους αρμόδιους φορείς μετακίνησης στην εξατομίκευση της εμπειρίας των επιβατών και θα προσφέρει τις ολοκληρωμένες λύσεις για να την καταστήσουν δυνατή: έξυπνες οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές που συνδέονται με έξυπνες λύσεις δημόσιων μεταφορών.

Αυτό θα βελτιστοποιήσει τη ροή ατόμων και αγαθών σε πραγματικό χρόνο, ενώ η εκ των προτέρων συντήρηση και η βελτιστοποίηση περιουσιακών στοιχείων θα εγγυώνται την 100% διαθεσιμότητα.

Από το πρώτο έως το τελευταίο μίλι

Η Siemens Mobility οραματίζεται ότι ο κάθε άνθρωπος θα βιώνει τη μετακίνηση ως ένα ενιαίο ταξίδι, και όχι ως ένα άθροισμα μερών με λίγες επιλογές για το πρώτο ή το τελευταίο μίλι. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα απρόσκοπτο, ασφαλές και άνετο ταξίδι, ξεκινώντας από το σπίτι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο αναχώρησης επιλέξει ο επιβάτης.

Οι επιλογές για τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι προσβάσιμες σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης του πρώτου και του τελευταίου μιλίου, έτσι ώστε οι βιώσιμες μεταφορές να μπορούν πραγματικά να επικρατήσουν.

Η Siemens Mobility θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτού του οράματος και να ζήσει με τη στρατηγική της: «Moving beyond».

image_pdfimage_print

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων στη Μεγαλόπολη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΕΡΓΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση προς Φορείς του Δημοσίου Τομέα που εδρεύουν ή/και δραστηριοποιούνται στις λιγνιτικές περιοχές, να υποβάλλουν προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων στο πλαίσιο του Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης 2020-2023.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων δημόσιων φορέων θα αντιστοιχίζονται με δράσεις που εντάσσονται στους Άξονες Προτεραιότητας του προγράμματος (προώθηση απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής, ενίσχυση επιχειρηματικότητας, «πράσινες» επενδύσεις κ.α.) και στην πλειονότητά τους θα πρέπει να ολοκληρώνονται εντός της τριετίας.

Το Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα καταρτίζεται με βάση τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ 2014-2020και του REACT-EU, του Πράσινου Ταμείου καθώς και άλλων χρηματοδοτικών πηγών. Μάλιστα, το Πράσινο Ταμείο έχει ήδη εγκρίνει επτά σχετικά Προγράμματα / Δράσεις, εκ των οποίων τα δυο πρώτα έχουν ήδη προκηρυχθεί, ενεργοποιώντας το Πρόγραμμα.

Οι προτάσεις θα υποβάλλονται σε τυποποιημένο Δελτίο που επισυνάπτεται στην Πρόσκληση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση emep20-23@sdam.gr μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση δεν απευθύνεται προς επιχειρήσεις και επενδυτές, καθόσον για τον Ιδιωτικό Τομέα ενεργοποιήθηκε διαφορετική διαδικασία, μέσω αντίστοιχης πρόσκλησης που έγινε πριν από ένα μήνα.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος σχολίασε: «Η χώρα μας έχει θέσει φιλόδοξους και ρεαλιστικούς στόχους για την απεξάρτηση από το λιγνίτη. Έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα την κατάρτιση και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δίκαιη μετάβαση των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, έχοντας διασφαλίσει ιδιαίτερα σημαντικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Είναι σημαντικό να μη χαθεί ούτε μία ημέρα. Για το σκοπό αυτό κινητοποιούμε πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 εκπονώντας ένα Μεταβατικό Πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής , στο πλαίσιο του οποίου καλούνται οι δημόσιοι φορείς των περιοχών αυτών να προτείνουν δράσεις και έργα αυξημένης προστιθέμενης αξίας για την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε: «Μετά την ανοιχτή πρόσκληση προς τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχει στην δίκαιη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης σε δράσεις του ΥΠΕΝ (ηλεκτροκίνηση, Εξοικονομώ-Αυτονομώ κ.λπ.), την εξειδίκευση Προγραμμάτων με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, καλούμε τους φορείς του Δημόσιου Τομέα που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στις υπό μετάβαση περιοχές, να συμβάλλουν στην κατάρτιση του Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης για την περίοδο 2020-2023.

Η προσπάθειά μας συνοψίζεται σε δυο λέξεις: Δίκαιη Μετάβαση. Δίκαιη, ώστε με την υπεύθυνη συνεργασία όλων των εταίρων, να διασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή για τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών. Και Μετάβαση, ώστε το πέρασμα των περιοχών αυτών στη νέα εποχή να γίνει με τον πλέον ομαλό τρόπο, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο και ευκαιρία».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία - Χρηματοδότηση

ΤΜΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση όλων των μετοχών της Atticabank Properties

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τράπεζα Αττικής

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 5/8/2020 η μεταβίβαση στο Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) το σύνολο (100%) των μετοχών της Atticabank Properties, θυγατρικής Attica Bank

Η Atticabank Properties είναι εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, στο χαρτοφυλάκιό της οποίας είναι ενταγμένα τα ιδιόκτητα και τα επενδυτικά ακίνητα της Attica Bank.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος: «Στόχος του ΤΜΕΔΕ είναι να αναπτυχθεί και να εμπλουτιστεί το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, όχι μόνο με τα ήδη υπάρχοντα ακίνητα που βρίσκονται υπό την κατοχή του Ταμείου, αλλά και με ακίνητα άλλων φορέων ή νομικών προσώπων. Πρόσθετα, στόχος είναι η ανάπτυξη των παραπάνω ακινήτων, αλλά και η διαχείρισή τους, προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το χαρτοφυλάκιο αφορά σε 182 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Αποτελείται από τα ιδιόκτητα ακίνητα της Attica Bank, αλλά και επενδυτικά, τα οποία αφορούν κατά 43% σε Εμπορικά – Επαγγελματικά ακίνητα, 30% σε Οικιστικά, 20% σε Βιομηχανικά – Βιοτεχνικά και κατά 7% σε Γη και Οικόπεδα.

Αυτά βρίσκονται σε ποσοστό 23% στην Αττική, κατά 30% σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ το 48% βρίσκεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι στη διαχείριση θα προστεθούν επίσης και τα 21 ιδιόκτητα ακίνητα του ΤΜΕΔΕ.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού τόσο του Ταμείου όσο και της Τράπεζας, ενώ το συνολικό τίμημα διαμορφώθηκε στα 1.180.528,33 ευρώ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Το ΤΕΕ αναλαμβάνει το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, τομή στον τεχνικό κόσμο της χώρας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπουλντόζα σε έργα του Δήμου Πατρέων

Στο ΤΕΕ περνά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ανάπτυξη και διαχείριση της λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Υποδομών. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μετά τη νομοθέτηση τον περασμένο Οκτώβριο του ΕΜΥΠ μιας και από υπόσχεση γίνεται πράξη ένα Μητρώο το οποίο με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να οδηγήσει σε αναγέννηση του τεχνικού κλάδου της χώρας και συνολική αναμόρφωση όλων των υφιστάμενων υποδομών της χώρας. Το ΤΕΕ πλέον θα είναιο Φορέας Διαχείρισης του ΕΜΥΠ.

Η ενεργοποίηση του ΕΜΥΠ συνιστά την μεγαλύτερη έως σήμερα παρέμβαση για την βιώσιμη λειτουργία των δημόσιων υποδομών της χώρας και μία στροφή στον τρόπο με τον οποίο νοείται η συντήρηση τους, είναι δε μία μεγάλη επιτυχία και παρακαταθήκη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, που πίστεψε στη χρησιμότητα του και το νομοθέτησε. Άλλωστε είναι πλείστες οι φορές που έχουμε δει υποδομές να καταρρέουν ή να υπολειτουργούν, να γίνονται υπεύθυνες για ατυχήματα ή δυστυχήματα και πολλές φορές να είναι ακατάλληλες για λειτουργία ή η εικόνα τους να παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες.

Στην ίδια απόφαση του υπουργείου ΥΠΟΜΕ,συστήνεται Συντονιστικής Επιτροπής Καθοδήγησης (Steering Committee) για τη διαμόρφωση των απαιτήσεων, και για τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της ανάπτυξης του Εθνικού Μητρώου Υποδομών.

Το μεγάλο στοίχημα σε πρώτη φάση είναι η ανάπτυξη του Μητρώου με τη συγκέντρωση των υποδομών της χώρας από όλους τους φορείς, διαδικασία που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική. Σε δεύτερη φάση ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα είναι η λειτουργία και εφαρμογή των διαδικασιών του Μητρώου, δηλαδή η ενεργοποίηση της συντήρησης των υποδομών που αποτελεί και το κλειδί της όλης υπόθεσης.

ΟΠΣΥ-ΟΣΔΥ

Για τη λειτουργία του ΕΜΥΠ, θα αναπτυχθεί αφενός το “Ολοκληρωμέο Πληροφοριακό Σύστημα Υποδομών (ΟΠΣΥ), του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τη δυναμική τήρηση βάσεων δεδομένων με τα στοιχεία των Υποδομών δημοσίου ενδιαφέροντος στην Ελληνική Επικράτεια, τόσο των υφιστάμενων κατά ην έκδοση της παρούσας, όσο και των νέων που υλοποιούνται μέσω των δημοσίων συμβάσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το ΟΠΣΥ θα είναι υπεύθυνο για ένα σύνολο λειτουργιών εκ των οποίων οι κυριότερες είναι ένα σύστημα παρακολούθησης αναγκών συντήρησης-υλοποίησης εργασιών, παρακολούθησης περιοδικής επιθεώρησης και λήψης ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων.

Παράλληλα θα αναπτυχθεί το «Ολοκληρωμένο Σύστημα  Διαχείρισης Υποδομών» (ΟΣΔΥ). Αφορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα κανονισμών και διαδικασιών για τη διαχείριση των εν λόγω Υποδομών (Integrated Infrastructures Asset Management System, IIAMS) μέσω του προαναφερόμενου πληροφοριακού συστήματος, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η επιτελεστικότητα των εν λόγω Υποδομών καθ’ όλη την Ωφέλιμη Διάρκεια Ζωής τους.

Ο ρόλος της Συντονιστικής Επιτροπής

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά ανά μήνα και θα είναι αρμόδια για την προώθηση των απαραίτητω δράσεων για την διαμόρφωση, ανάπτυξη και παρακολούθηση τόσο του πληροφοριακού συστήματος και των βάσεων δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Υποδομών, όσο και του ολοκληρωμένου συστήματος κανονισμών και διαδικασιών διαχείρισης των Υποδομών, λαμβανομένων υπόψη και των αντίστοιχων καλών πρακτικών άλλων χωρών της ΕΕ.

 

Ειδικότερα η Επιτροπή αποφασίζει:

α) Για τα θέματα οργάνωσης και διενέργειας της καταγραφής υφισταμένων στην Ελλάδα, συστημάτων διαχείρισης Υποδομών, η οποία καταγραφή θα καλύπτει κυρίως:
i) Τους φορείς που ήδη έχουν και εφαρμόζουν συστήματα διαχείρισης Υποδομών και οι οποίοι ήδη διαθέτουν ψηφιακά μητρώα με δεδομένα των Υποδομών τους, όπως η Εγνατία Οδός ΑΕ, οι παραχωρησιούχοι Ε.Ο., οι φορείς διαχείρισης Δικτύων Κοινής Ωφελείας,οι φορείς διαχείρισης Λιμένων και Α/Δ , η ΚΤΥΠ ΑΕ, ο ΟΣΕ ΑΕ.
ii) Το πλαίσιο των νομικών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων ως προς τις οποίες θα πρέπει να συμμορφώνεται η διαχείριση των δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος και το κανονιστικό πλαίσιο διαχείρισης των Υποδομών, όπως οι οδηγίες της ΕΕ, τα σχετικά πρότυπαπχ ISO 55000, ο ν.4412/16 και ειδικότερα τα άρθρα 169 και 170 παρ.8 αυτού, οι διατάξεις περί αρμοδιοτήτων επιθεώρησης και συντήρησης Υποδομών, οι συναφείς αρμοδιότητες των ΟΤΑ και άλλα συναφή θέματα.

β) Για τον τρόπο διερεύνησης των ιδιαιτεροτήτων και της δυνατότητας εναρμόνισης υφισταμένων συστημάτων διαχείρισης και συντήρησης Υποδομών που λειτουργούν ήδη από ορισμένους Φορείς Διαχείρισης και Συντήρησης Υποδομών (ΦΔΣ), οι οποίοι θα έχουν την ετοιμότητα συμμετοχής σε ένα αρχικό πιλοτικό πρόγραμμα κατά το αρχικό στάδιο ανάπτυξης του νέου συστήματος.

γ) Για την καθιέρωση ενιαίας εθνικής ονοματολογίας και συστήματος απογραφής και κωδικοποίησης των Υποδομών κατά κατηγορία, καθώς και για τον τρόπο περιοδικής αξιολόγησης της λειτουργικής κατάστασης και κατάταξης των Υποδομών.

δ) Για τη δομή και τα στοιχεία που θα πρέπει να καταγράφονται και να τηρούνται στον Ηλεκτρονικό Φάκελο-Ταυτότητα (ΗΦΤ) κάθε Υποδομής, ανάλογα με την κατηγορία της, και για τους υπόχρεους κατά περίπτωση Φορείς Διαχείρισης και Συντήρησης Υποδομών για τη συμπλήρωση και ενημέρωσή του .

ε) Για το πιλοτικό πρόγραμμα έναρξης λειτουργίας του συστήματος  ψηφιακής καταγραφής των ΗΦΤ, με τη συμμετοχή επιλεγμένων ΦΔΣ και για περιορισμένο αριθμό Υποδομών, με βάσει τις απαιτήσεις που θα έχουν καθοριστεί.

στ) Για τον Οδικό Χάρτη, το χρονοδιάγραμμα και τους ενδιάμεσους στόχους ανάπτυξης και λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Υποδομών

Το ΤΕΕ

Το ΤΕΕ ως πλέον ο επίσημος Διαχειριστής του ΕΜΥΠ, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να υποστηρίζει τη λειτουργία του ΟΠΣΥ, να εγκαταστήσει το πληροφοριακό σύστημα, να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης, να προσαρμόζει τηςς λειτουργίες του ΟΠΣΥ στις απαιτήσεις του ΟΣΔΥ, να παρέχει ανά τρίμηνο, πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, να διοργανώνει εκδηλώσει για το ΕΜΥΠ κ.α.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα