Νίκος
Καραγιάννης

Με εντατικούς ρυθμούς, ακόμα και μέσω της πανδημίας, εξελίσσονται οι εργασίες για το μεγάλο εργο της Κοιλάδας του Αχελώου που αφορά το οδικό έργο βελτίωσης του οδικού τμήματος Τετράκωμο-Φράξος-Καστανιά που ξεκίνησε πέρυσι.

Πρόσφατα σε ανάρτηση του στο facebook ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε “Καστανιά – Τετράκωμο: Κατασκευάζεται τωρα και 2η υπόβαση σε κάποια τμήματα και συνεχίζεται η κατασκευή”.

Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την προσβασιμότητα σε δύσβατες σήμερα περιοχές ενώ ενώνει τις δύο σημαντικές ορεινές περιοχές των Τζουμέρκων και της Κοιλάδας του Αχελώου. Αυτή η παρέμβαση θεωρείται κρίσιμο για την περιοχή καθώς έρχεται να συμπληρώσει τα έργα που πραγματοποιούνται σε άλλες περιοχές της Κοιλάδας του Αχελώου όπως αυτό της οδικής πρόσβασης προς τη Μονή Σέλτσου, το οδικό έργο Μεσόπυργος-Αυλάκι κ.α.

Ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ» η οποία έχει αναλάβει πολύ σημαντικά έργα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς που γράφει στο facebook: “Οι εργασίες για το δρόμο Τετράκωμο – Καστανιά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς”.

Το έργο αποτελεί χρόνιο αίτημα κατοίκων της ορεινής Άρτας καθώς με την κατασκευή του θα αποκτήσουν οδική σύνδεση οι κάτοικοι όμορων οικισμών που ήταν αποκλεισμένοι μεταξύ τους. Η σύνδεση Τζουμέρκων – Κοιλάδας Αχελώου θα βοηθήσει σημαντικά στην μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών μεταξύ τους αλλά και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη, τόσο οικονομική όσο και τουριστική, της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2021.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn