Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Ψαθάς: Ξεκινά το έργο Τετράκωμο-Καστανιά, είμαστε αποφασισμένοι να μεταμορφώσουμε την Κοιλάδα του Αχελώου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ανάδειξη αναδόχου για το μεγάλο οδικό έργο βελτίωσης του οδικού τμήματος Τετράκωμο-Φράξος-Καστανιά, η Περιφέρεια Ηπείρου βάζει σε ράγες υλοποίησης ακόμα ένα σημαντικό έργο για την Κοιλάδα του Αχελώου. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις το έργο οδεύει προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν το καλοκαίρι.

Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την προσβασιμότητα σε δύσβατες σήμερα περιοχές ενώ ενώνει τις δύο σημαντικές ορεινές περιοχές των Τζουμέρκων και της Κοιλάδας του Αχελώου. Αυτή η παρέμβαση θεωρείται κρίσιμο για την περιοχή καθώς έρχεται να συμπληρώσει τα έργα που πραγματοποιούνται σε άλλες περιοχές της Κοιλάδας του Αχελώου όπως η δημοπράτηση της οδικής πρόσβασης προς τη Μονή Σέλτσου, το οδικό έργο Μεσόπυργος-Αυλάκι.

Ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ». Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με δήλωσή στο ypodomes.com συγχαίρει όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σημαντικό έργο και επισημαίνει ότι «πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα κατοίκων της ορεινής Άρτας καθώς με την κατασκευή του θα αποκτήσουν οδική σύνδεση οι κάτοικοι όμορων οικισμών που ήταν αποκλεισμένοι μεταξύ τους. Η οδός Τετράκωμο – Φράξο – Καστανιά όμως, πλέον όλων των άλλων, θα συνδέσει τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων με την κοιλάδα του Αχελώου, δημιουργώντας μια σύντομη και ασφαλή διαδρομή μεταξύ τους. Η σύνδεση Τζουμέρκων – Κοιλάδας Αχελώου θα βοηθήσει σημαντικά στην μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών μεταξύ τους αλλά και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη, τόσο οικονομική όσο και τουριστική, της ευρύτερης περιοχής. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μεταμορφώσουμε την Κοιλάδα του Αχελώου, ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας.

Η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχαν θέσει ως ένα από τους πρωταρχικούς στόχους τους, την άρση της απομόνωσης των μειονεκτικών περιοχών της Ηπείρου και με σχέδιο υλοποιούν ένα γενικότερο πρόγραμμα ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει τη στήριξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής και των νέων ανθρώπων ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους, την αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, την τουριστική ανάπτυξη με την προβολή του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και της τοπικής γαστρονομίας».

Το παραπάνω έργο είναι ένα από τα πολλά που δρομολογείται η υλοποίησή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου, έργα βασικών υποδομών και ανάπτυξης, όπως:
• «Αποκατάσταση στηθαίων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας» προϋπολογισμού 275.000 €.
• «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας (θέση Ελεούσα- Εργατικές κατοικίες) προϋπολογισμού 850.000 ευρώ.
• «Αποκατάσταση οδού Αγίου Χαραλάμπους Κάτω Αθαμανίου – Άνω Καλεντίνης», προϋπολογισμού 600.000 €.
• «Αποκατάσταση χώρου περιοχής Ροβέλιστας», προϋπολογισμού € 50.000.
• «Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Φράστα της Τ.Κ Αγνάντων μέσω της επαρχιακής οδού 22», προϋπολογισμού € 65.000.
• «Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Τραπεζάκι Τ.Κ. Διστράτου μέσω της επαρχιακής οδού αριθμ. 18», προϋπολογισμού 65.000,00 €.
• «Ασφαλτόστρωση πεδινού επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 33.700 €.
• «Βελτίωση βατότητας αγροτικού δρόμου παραπλεύρως τάφρου στην περιοχή Περάνθης» προϋπολογισμού 15.000 €.
• «Συντήρηση – βελτίωση της επαρχιακής οδού (12) από Άνω Καλεντίνη – Ξηρόκαμπο – Σταυρόβρυση – Γέφυρα Κοράκου – Όρια νομού Καρδίτσας», προϋπολογισμού 176.000 €.
• «Αποκατάσταση βατότητας της οδού Πηγή Τετρακώμου – Πετράλωνα μετά από έντονες πλημμύρες», προϋπολογισμού 74.400€.
• «Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγική μονάδα στη θέση Γυαλός της Τ.Κ. Κομμένου», προϋπολογισμού 74.400 €.
• «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης επί της Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρα Καλογήρου στη διασταύρωση για μουσικό σχολείου προϋπολογισμού 74.400 €.

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Ιωάννινα: Υπεγράφη και ξεκινά το έργο ανακατασκευής της οδού Σ.Νιάρχου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από σήμερα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την κατασκευή της οδού Νιάρχου  που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ», υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που είχε προϋπολογισμό 25.700.000 €.

«Μια πολύχρονη, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Διαχειριστική Αρχή, το Δήμο Ιωαννιτών και ειδικά όσους υπερασπίστηκαν  το  έργο που λύνει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας  «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» του Ε.Π. «Ήπειρος».

Το παραδοτέο έργο περιλαμβάνει:  οδό μήκους 4,5 χλμ με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, παράπλευρο οδικό δίκτυο εκατέρωθεν της βασικής αρτηρίας της οδού Νιάρχου και κάθετων οδών για την αποκατάσταση του παράπλευρου οδικού κυκλώματος, πεζόδρομο με ποδηλατόδρομο στη δυτική οριογραμμή και πεζοδρόμιο στην αριστερή οριογραμμή της, ένας πλήρης ανισόπεδος κόμβος σύνδεσης της οδού με την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, πέντε ισόπεδοι κόμβοι κυκλικής μορφής (roundabout), τεχνικά έργα απορροής ομβρίων και αποχέτευσης οδού, εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού. Στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΙ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 15 Λαγκαδά-Ρεντίνας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 15 (Λαγκαδά-Ρεντίνας) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν επί της Επαρχιακής Οδού 15 (Λαγκαδά-Ρεντίνας), στη διασταύρωση προς Ασκό, οι παρακάτω εργασίες:

-Εργασίες εκσκαφής τάφρου για τοποθέτηση σωλήνων καλωδίου οδικού ηλεκτροφωτισμού

-Τοποθέτηση νέων ιστών

-Τοποθέτηση φωτιστικών

Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις ώρες 08.30 έως 18.00.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Εργασίες συντήρησης σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντ. Μακεδονίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης–Περαίας και στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 και από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας ή τοποθέτηση νέων συστημάτων αναχαίτισης οδού στις παρακάτω οδούς:

1. Επί της δεξιάς οριογραμμής ή επί της νησίδας της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης-Περαίας (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας), με αποκλεισμό της δεξιάς ή της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας αντίστοιχα για την εκτέλεση των εργασιών.

2. Επί της δεξιάς οριογραμμής ή επί της νησίδας της 67ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας), με αποκλεισμό της δεξιάς ή της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας αντίστοιχα για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι παραπάνω εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 και από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης των εργασιών στις 7.00 το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα