Connect with us

Επικαιρότητα

Καραμανλής: Πράσινο φως στη Γραμμή 4 του Μετρό, επανεξετάζονται όλα τα άλλα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή καθώς έγιναν περισσότερο γνωστά πιο πολλές λεπτομέρειες γύρω από την αξιολόγηση και προώθηση έργων, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του ypodomes.com από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μεγάλο νέο που βγαίνει από αυτή την ομιλία είναι πως το έργο-μαμούθ των 1,8δισ.ευρώ για την υλοποίηση της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας παίρνει το πράσινο φως για να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Από σήμερα οι ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ, επικεφαλείς των κοινοπραξιών τους, θα δώσουν τη δική τους μάχη για αυτό το εμβληματικό έργο.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Στα υπόλοιπα μεγάλα έργα, συζητείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση η ακύρωση και επαναδημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος σε μία μοναδική εργολαβία. Εδώ βέβαια, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας καθώς μιλάμε για 5 συμβασιοποιημένες εργολαβίες και μάλιστα η μία από αυτές έχει λάβει και τη νόμιμη προκαταβολή.

Για τον ΒΟΑΚ, εξετάζεται η αρχιτεκτονική των 3 διαφορετικών μεθόδων δημοπράτησης, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, με τον Υπουργό να είναι ξεκάθαρος ότι το έργο θα υλοποιηθεί τάχιστα ανεξαρτήτως της τελική απόφασης για το πως θα προχωρήσει.

Για την Αμβρακία Οδό επίσης επανεξετάζεται αν μπορεί να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ή αν πρέπει να επαναδημοπρατηθεί καθώς το έργο έχει επίσης κολλήσει.

Για την Αττική Οδό σημείωσε ότι η εταιρεία δεν είχε δίκιο παρά του ότι είχε δικαίωμα να αυξήσει τα διόδια και χαρακτηριστικά σημείωσε πως  «δεν καθόμαστε  με τα χέρια σταυρωμένα (…) η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα (…) έχει πολλούς τρόπους γιια για να αντιδράσει.

Ο κ.Καραμανλής έδωσε την αίσθηση εχθές ότι όλα επανεξετάζονται, χωρίς να απορρίπτει τις μέχρι τώρα αποφάσεις, αλλά σίγουρα όπου θεωρεί ότι χρίζει βελτιώσεων ή αλλαγών, τηρουμένων των αναλογιών θα τις κάνει.

Μίλησε για επίλυση ζητημάτων για να ξεκινήσουν οι κύριες εργασίες κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι, να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα στο νότιο τμήμα του Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα, να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος.

Για τη νέα γενιά έργων σημείωσε ότι θα προχωρήσουν σειρά νέων projects με σημαία (όπως άλλωστε ήταν και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας) το Ελευσίνα-Υλίκη, τις επεκτάσεις της Ιόνιας οδού με το Αγρίνιο και την Κακαβιά, «Δράμα – Αμφίπολη – Εγνατία», την ολοκλήρωση αλλά και συντήρηση του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕΠ.

ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Ο Υπουργός εξήγγειλε τη δημοπράτηση δέκα αντιπλημμυρικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 430εκατ.ευρώ για τα οποία μάλιστα -προς τιμή του- παραδέχθηκε ότι έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εξήγγειλε βελτιωτικές παρεμβάσεις στους νόμους 4412/16 και 4413/16, τη δυνατότητα προετοιμασίας μελετών και επίβλεψης (στα δημόσια έργα) και από ιδιωτικές εταιρείες, μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για μεγάλα έργα και επιπλέον, η εξέταση δημοπράτησης με «καινοτόμες προτάσεις» (unsolicited proposals).

Ανακοίνωσε τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Απαλλοτριώσεων και Μητρώου Έργων το όποιο το χαρακτήρισε «θεμέλιο του σχεδιασμού των μελλοντικών έργων και αναγκαίο εργαλείο για ένα ολοκληρωμένο και συνεπές πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης των Υποδομών που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες».

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές πράξεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η τέταρτη για το έτος 2019 συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε., με θέμα ημερήσιας διάταξης: Έλεγχος οικονομικών πράξεων  μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2019.

Τα πέντε μέλη ειδοποιήθηκαν νόμιμα και έδωσαν το παρών:

  • ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Κόκκινος
  • ο Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος
  • Βασίλης Ψαθάς (Μέλος)
  • Πέτρος Φιλίππου (Μέλος)

Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση και το Εποπτικό Συμβούλιο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του έλεγξε όλα τα οικονομικά στοιχεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και συνέταξε έκθεση οικονομικής διαχείρισης, όπου διαπίστωσε ότι όλες οι πράξεις είναι νόμιμες, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων της ΕΝ.Π.Ε. και ουδεμία παρατήρηση έχει ως προς τις πράξεις αυτές:

Ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τις οικονομικές πράξεις μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2019. Με τα α.π. 533 & 534/2019 έγγραφα ο κ. Χ. Κόκκινος γνωστοποίησε την απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και στον Πρόεδρο κ. Κ. Αγοραστό (περιφερειάρχη Θεσσαλίας) και στο Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αυξημένα τα κρούσματα αποστολών spam και phishing email

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργασία σε laptop

Αύξηση στις αποστολές spam και phishing email, που ως στόχο έχουν την εξαπάτηση των χρηστών, καταγράφουν οι ερευνητές. Οι κακόβουλοι χρήστες του Διαδικτύου φαίνεται ότι αξιοποιούν όλο και περισσότερο φόρμες εγγραφής, συνδρομής και ανατροφοδότησης σε ιστότοπους, για να εισάγουν spam περιεχόμενο ή phishing links σε επιβεβαιωτικά μηνύματα από αξιόπιστες εταιρείες, που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι κακόβουλοι χρήστες αναζητούν συνεχώς νέες μεθόδους για την παράδοση spam και phishing μηνυμάτων σε παραλήπτες, παρακάμπτοντας τα υπάρχοντα φίλτρα περιεχομένου. “Στην ιδανική περίπτωση, προσπαθούν να κάνουν τις επιστολές να φαίνεται ότι προέρχονται από νόμιμη πηγή με καλή φήμη, ώστε οι χρήστες να μην μπορούν να αγνοήσουν το ανεπιθύμητο email. Αυτό δημιουργεί επίσης μια πρόκληση για τις εταιρείες, καθώς αυτό το ανεπιθύμητο spam ή ακόμη και κακόβουλο περιεχόμενο, φαινομενικά αποστέλλεται εξ ονόματος τους και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των πελατών τους ή ακόμη και να οδηγήσει σε διαρροές προσωπικών δεδομένων”, αναφέρει σχετικά η Kaspersky.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές της εταιρείας, η μέθοδος είναι αρκετά απλή και αποτελεσματική. Σήμερα, σχεδόν κάθε εταιρεία ενδιαφέρεται να λαμβάνει σχόλια από τους πελάτες της για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, τη διατήρηση των πελατών και της φήμης της. Για να γίνει αυτό, οι εταιρείες ζητούν από τους πελάτες να δημιουργήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό, να εγγραφούν σε newsletters ή να επικοινωνήσουν μέσα από φόρμες ανατροφοδότησης στην ιστοσελίδα, για παράδειγμα, με σκοπό να υποβάλουν ερωτήσεις ή να αφήσουν προτάσεις. Αυτοί είναι ακριβώς οι μηχανισμοί που οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται.

Τρόπος δράσης

Και οι τρεις μηχανισμοί απαιτούν το όνομα και το email των πελατών, ώστε να μπορούν να λάβουν ένα επιβεβαιωτικό email ή σχόλια. Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky, οι απατεώνες προσθέτουν περιεχόμενο spam και phishing σε αυτό το μήνυμα. Απλώς προσθέτουν το email του θύματος στη φόρμα εγγραφής ή συνδρομής και πληκτρολογούν το μήνυμα τους αντί για το όνομα. Στη συνέχεια, ο ιστότοπος θα στείλει μια τροποποιημένη επιστολή επιβεβαίωσης στη διεύθυνση αυτή, η οποία θα περιέχει μια διαφήμιση ή phishing link στην αρχή του κειμένου αντί του ονόματος του παραλήπτη.

“Οι περισσότερες από αυτές τις τροποποιημένες επιστολές συνδέονται με online έρευνες που αποσκοπούν στην απόκτηση προσωπικών δεδομένων από τους επισκέπτες. Οι ειδοποιήσεις από μια αξιόπιστη πηγή συνήθως περνούν εύκολα μέσω φίλτρων περιεχομένου, καθώς είναι επίσημα μηνύματα από μια αξιόπιστη εταιρεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η νέα μέθοδος ανεπιθύμητων, αλλά φαινομενικά αθώων, spam emails είναι τόσο αποτελεσματική και ανησυχητική”, επισημαίνει η εταιρεία.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Οι 5 Περιφέρειες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει για αύριο, Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα