Connect with us

Εταιρικά Nέα

Η ΤΕΡΝΑ δηλώνει παρούσα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Οικονομικά ισχυρή, με ένα μεγάλο «πράσινο» επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 1,7 δις. ευρώ και με ηχηρά funds στο πλευρό της, η ΤΕΡΝΑ δηλώνει έτοιμη για το restart της ελληνικής οικονομίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πρωταγωνιστεί στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας και αναζητά διαρκώς και εφαρμόζει αποδοτικές λύσεις για τη δημιουργία ενός βιώσιμου κοινωνικού μοντέλου. Ωστόσο, η πραγματική πρόκληση, κατά την εταιρεία, είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που απαιτεί την άμεση κινητοποίηση όλων.

Βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, δεν νοείται χωρίς τη μετάβαση στην εποχή της καθαρής ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας. Σε αυτούς τους τομείς, άλλωστε, πρωτοπορεί εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια. Αυτή την περίοδο η εταιρεία έχει δρομολογήσει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σε ένα χαρτοφυλάκιο σύγχρονων έργων, το οποίο ξεπερνά τα 1,7 δις. ευρώ. Συγκεκριμένα, προωθεί την ανάπτυξη νέων αιολικών πάρκων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 700 εκατ. ευρώ σε διάφορες περιοχές της χώρας, δύο σημαντικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με αντλησοταμίευση στην Κρήτη και την Αμφιλοχία, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 800 εκατ. ευρώ, καθώς και έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, με την σχετική μονάδα για την Περιφέρεια Ηπείρου να είναι ήδη σε λειτουργία και τα έργα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ακολουθούν.

Οι στρατηγικές κι επενδυτικές επιλογές της εταιρείας έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων, διεθνούς εμβέλειας funds. Είναι ενδεικτική η πρόσφατη τοποθέτηση 68,5 εκατ. ευρώ από τέσσερις παγκόσμιους επενδυτές, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, χρήματα τα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν σε έργα καθαρής ενέργειας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη ζωή των ανθρώπων, συνολικά.

Οι εγχώριες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα της χώρας είναι καθοριστικές για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, τονίζει ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Γιώργος Περιστέρης, καθώς συνοδεύονται από θετική επίδραση στις τοπικές κοινωνίες, την ελληνική οικονομία και την τόνωση της απασχόλησης. Ταυτόχρονα, μειώνουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη στροφή στις ΑΠΕ και προστατεύουν το περιβάλλον.

Το τρίπτυχο ΑΠΕ – αποθήκευσης – διασυνδέσεις

Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υλοποιηθούν ταυτόχρονα μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ, στην αποθήκευση ενέργειας με χρήση δοκιμασμένων τεχνολογιών αυξημένης εγχώριας προστιθέμενης αξίας όπως η αντλησιοταµίευση, αλλά και σε ηλεκτρικές διασυνδέσεις. Οι τρεις αυτές κατηγορίες αποτελούν ένα ενιαίο και συμπληρωματικό σύνολο, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα επόμενα πέντε χρόνια τα 8 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, αθροίζοντας στο ΑΕΠ 1,5% πρόσθετη ανάπτυξη στη διάρκεια της αντίστοιχης περιόδου και δημιουργώντας τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα, τη δεκαετία του 2030, για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της, καθαρός εξαγωγέας ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προωθεί νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ και σε έργα αποθήκευσης, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Ειδικά για την αποθήκευση ενέργειας, ο κ. Περιστέρης έχει δηλώσει ότι µπορεί να προσφέρει µέσω της τεχνολογίας της αντλησιοταµίευσης μεγάλη προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ της Ελλάδας, αφού η χώρα µας είναι μία από τις πλέον προνομιούχες στην Ευρώπη, από πλευράς τοπογεωγραφίας, για την ανάπτυξή της.

«Ασφαλής» επενδυτική επιλογή για τους «μεγάλους» της αγοράς

Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η παγκόσμια οικονομία και η Ελλάδα, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατάφερε και αύξησε τα οικονομικά μεγέθη της κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μία ασφαλή επενδυτική επιλογή. Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 142,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27%,. Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν στα 108,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 26,7%, ενώ αντίστοιχα τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μετά από την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 26,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,8%.

«Η οικονομική ευρωστία της εταιρείας, η ισχυρή μετοχική της βάση και το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα αξίας άνω των 1,5 δις. ευρώ που υλοποιούμε απρόσκοπτα στην παραγωγή κι αποθήκευση καθαρής ενέργειας, συναπαρτίζουν το σταθερό έδαφος πάνω στο οποίο θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια, ώστε με σκληρή δουλειά να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε την εταιρεία μας προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων μας, αλλά και να πρωταγωνιστούμε στον αγώνα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Γιώργος Περιστέρης.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανέρχεται πλέον σε 1.373 MW. Ο Όμιλος διαθέτει, επίσης, υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 430 MW στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνολικά, ο Όμιλος διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στοχεύοντας στα 2.800 MW μέσα στη επόμενη πενταετία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

Νέο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την TÜV AUSTRIA Academy

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

H TÜV AUSTRIA Academy διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα (Λεωφόρος Μεσογείων 429, Αγία Παρασκευή), το πιστοποιημένο από τον Οργανισμό SAR (Safety and Rescue Training Organisation) εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ” στις 09/10/2020 από τις  09:00 έως τις 16:00.

Την αναλυτική περιγραφή του προγράμματος μπορείτε να δείτε εδώ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2105220920 (εσωτ. 216 & 224)

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Η TÜV HELLAS αξιολόγησε ξενοδοχεία του ομίλου H Hotels Collection

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

TÜV Hellas TÜV Nord Λογότυπο

Τα ξενοδοχεία Mayia Resort, Princess Andriana, Lindos Princess και Rodos Princess του ξενοδοχειακού ομίλου H Hotels Collection, που βρίσκονται στη Ρόδο αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με βάση την υπηρεσία Safe Restart.

Η αξιολόγηση ενός από τους κορυφαίους ομίλους της χώρας, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ρόδο για περισσότερα από 25 χρόνια και εξελίσσεται συνεχώς σεβόμενος την τοπική κουλτούρα και το περιβάλλον αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει ο έλεγχος Safe Restart στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Παράλληλα, η επιλογή της υπηρεσίας Safe Restart από την οικογένεια Χατζηλαζάρου, στην οποία και ανήκει ο όμιλος H Hotels Collection αποτελεί τόσο ψήφο εμπιστοσύνης της επιχείρησης απέναντι στον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης της χώρας, αλλά και επιστέγασμα της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο όμιλος H Hotels Collection επενδύει σε έμπειρο και αποτελεσματικό προσωπικό – που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του Ομίλου, σε ανώτερης ποιότητας φαγητό, σε δεοντολογικές πρακτικές και καινοτομίες σε όλους τους τομείς. Έτσι, εξασφαλίζει διαμονή που ξεπερνά κάθε προσδοκία, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους επισκέπτες, το προσωπικό και το περιβάλλον. Έτσι, η επιλογή της υπηρεσίας Safe Restart ήρθε ως φυσικό επακόλουθο των αξιών που πρεσβεύει η εταιρεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η υπηρεσία Safe Restart πραγματοποιείται μόνο σε ξενοδοχεία που βρίσκονται εν λειτουργία ενώ τιμολογείται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε επίπεδα κόστους, προσφέροντας έμπρακτη υποστήριξη στον χειμαζόμενο τουριστικό κλάδο.

Σημειώνεται επίσης πως η εν λόγω υπηρεσία έχει δημιουργηθεί ακολουθώντας πλήρως τις ισχύουσες Εθνικές Νομοθετικές Απαιτήσεις και Κατευθυντήριες Οδηγίες και Συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Uxue Αzpiroz, Vice President Food και Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: “Είμαστε υπερήφανοι για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον Όμιλο H Hotels και για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει στις υπηρεσίες μας για την πιστοποίηση των ξενοδοχείων του σύμφωνα με μια σειρά διαφορετικών προτύπων και τεχνικών ελέγχων. Με τον έλεγχο Safe Restart τα H Hotels απέδειξαν για άλλη μια φορά τη δέσμευσή τους για την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες τους αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το προσωπικό που απασχολεί η οικογένεια Xατζηλαζάρου”.

O κ. Νίκος Στάθης, Quality, Safety & Sustainability Manager του ομίλου H Hotels Collection τόνισε πως:

«Για εμάς στην H Hotels Collection, θεμελιώδεις αρχές αποτελούν η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ο σεβασμός στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες στις οποίες κληθήκαμε να λειτουργήσουμε τα ξενοδοχεία φέτος, προτάξαμε το κοινωνικό μας χρέος και με απόλυτη προσήλωση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθώς και με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των πελατών, του προσωπικού και των συνεργατών μας, ανοίξαμε τα τέσσερα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της εταιρίας μας στη Νότια Ρόδο. Η βεβαίωση Safe Restart έρχεται να επαληθεύσει και να επικυρώσει την τήρηση και ορθή διαχείριση των πρωτόκολλων μέσα από το εσωτερικό μας πρωτόκολλο “Travel with Safety”, ενώ παράλληλα επισφραγίζεται η πολυετής και πολυεπίπεδη συνεργασία μας με τον φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).»

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Hines: Πώς εξελίχθηκε το 2019 και τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υγειονομική, αλλά ειδικότερα η οικονομική ρευστότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δεν φαίνεται να επηρεάζει, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα επενδυτικά πλάνα της Hines Greece.

Διαβάστε περισσότερα για την πορεία της Hines για το 2019 και τα μελλοντικά της επενδυτικά σχέδια

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα