fbpx
Connect with us

Επικαιρότητα

84η ΔΕΘ: Η «αναγέννηση» του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στον κόσμο στο περίπτερο της ΚΤΥΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αναπαράσταση του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στον κόσμο, αυτό του Ανεμόμυλων Οροπεδίου Λασιθίου, το οποίο θα «αναγεννήσει» η ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου να αξιοποιηθεί για ενεργειακούς, τουριστικούς και πολιτιστικούς λόγους, κυριαρχεί στο φετινό περίπτερο της Εταιρείας στην ΔΕΘ.

Το περίπτερο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτωνμ Μαρία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο Προιστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Δρόσης, η Γενική Διευθύντρια της ΚΕΔΕ, Μαρία Σρέσκοβιτς κ.ά.

Το έργο ανάδειξης των Ανεμόμυλων Οροπεδίου Λασιθίου

Η ανάδειξη και αξιοποίηση των Ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου, για την παραγωγή ενέργειας και για τουριστική αξιοποίηση αποτελεί ένα πολυσύνθετο και οραματικό εγχείρημα, το οποίο η ΚΤΥΠ ΑΕ θα υλοποιήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, σηματοδοτεί το πέρασμα της Εταιρείας σε μια νέα εποχή επέκτασης των αρμοδιοτήτων της πέραν των βασικών που αφορούν στην παραγωγή έργων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης.

Στην νέα εποχή, η ΚΤΥΠ ΑΕ φιλοδοξεί να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάδειξης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ή αναμένεται να αναλάβει ένα πλήθος έργων όπως οι μελέτες αναπτυξιακών έργων υποδομής σε ακριτικά νησιά (Καστελόριζο, Πάτμος, Χάλκη κλπ), η δημιουργία Μουσείων σε σημαντικούς πολιτιστικούς τόπους (Μικρή Δοξιπάρα Έβρου), η ανακατασκευή Πανεπιστημιακών Εστιών, Αστυνομικών Διευθύνσεων, κτιρίων Δημοσίων Οργανισμών κ.λπ.

Παράλληλα, η ΚΤΥΠ ΑΕ συνεχίζει το βασικό της αντικείμενο στους τομείς Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης, εκτελώντας ή έχοντας στον προγραμματισμό της, έργα αξίας άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Βαρεμένος: Πρεμούρα της Κυβέρνησης να δημιουργήσει τετελεσμένα για τον Αχελώο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γιώργος Βαρεμένος

Σε δήλωση προχώρησε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, με θέμα την εκτροπή του Αχελώου, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για επικοινωνιακές κινήσεις σε ό,τι αφορά το έργο.

Αναλυτικά:

Μέσω επικοινωνιακών κινήσεων και συσκέψεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρώτος επανέφερε θέμα εκτροπής του Αχελώου από την ΔΕΘ, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον ως λαϊκό αίτημα της Θεσσαλίας. Από την οποία Θεσσαλία, περιφερειακοί ή άλλοι παράγοντες προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι, ετσιθελικά, αρνούνται να προχωρήσουν στην υλοποίηση προβλεπόμενων έργων για την επίλυση του υδατικού της προβλήματος.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται την επιχειρηματικότητα με τριτοκοσμικό τρόπο ως ικανοποίηση «ημετέρων» χωρίς εξισορρόπηση συμφερόντων, περιφερειακή ανάπτυξη και σεβασμό δικαστικών αποφάσεων και ευρωπαϊκών Οδηγιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πρεμούρα της να «στήσει» το παιγνίδι και να δημιουργήσει τετελεσμένα, αγνοεί παντελώς και με προκλητικό τρόπο την Αιτωλοακαρνανία, η οποία έτσι κι αλλιώς δικαιούται να θέτει το αίτημα για ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, αφού δίνει τα νερά της για να ξεδιψάσει η Αττική.

Περιφρονεί κάθε έννοια Κράτους με δικαιική βάση και συνέχεια, και θέλει να επιφυλάξει σε ένα ποτάμι, που λατρευόταν σαν θεότητα, την τύχη των αρχαίων της Θεσσαλονίκης.

Κανονικά, για να μην επέλθει η εκδίκηση της Φύσης, πρέπει να προηγηθεί η αντίδραση της Κοινωνίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Ο Μανώλης Βιτσαράς νέος Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΥΝΔΔΕ&L

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λιμάνι με πλοίο μεταφοράς container

Συγκροτήθηκε σε σώμα, κατά τη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 2020, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΔΔΕ&L, σύμφωνα με το άρθρο 19 §2 του καταστατικού του Συνδέσμου.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος Δ.Σ.: Εμμανουήλ Βιτσαράς – IMPERIAL ΕΠΕ

Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.: Νικόλαος Αργυρίδης – GO FREIGHT AE

Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Γεώργιος Γαβριηλίδης  – SPEED AIR ΕΠΕ

Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Γεώργιος Στάμνος – GOLDAIR CARGO AE

Ταμίας Δ.Σ.: Μαρία Καζαγκά – MULTI SOLUTION LOGISTICS THIRD PARTY IKE

Μέλος Δ.Σ.: Γεώργιος Δελλατόλας – GREEK AIR CARGO AE

Μέλος Δ.Σ.: Ηλίας Ανδρονικίδης – ΕΡΜΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αποκλεισμός διαμαρτυρίας στην Πατρών-Πύργου αύριο Τρίτη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα οδοποιίας αυτοκινητοδρόμου

Αποκλεισμό του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου ανακοίνωσε για αύριο, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο Δήμος Πατρέων με κεντρικό αίτημα την άμεση εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου, με αλλαγή χάραξης και χωρίς διόδια.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δήμος:

«Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις.

Είναι η ώρα του αγώνα.

Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια.

Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.

Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια.»

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα