Connect with us

Επικαιρότητα

84η ΔΕΘ: Η «αναγέννηση» του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στον κόσμο στο περίπτερο της ΚΤΥΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αναπαράσταση του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στον κόσμο, αυτό του Ανεμόμυλων Οροπεδίου Λασιθίου, το οποίο θα «αναγεννήσει» η ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου να αξιοποιηθεί για ενεργειακούς, τουριστικούς και πολιτιστικούς λόγους, κυριαρχεί στο φετινό περίπτερο της Εταιρείας στην ΔΕΘ.

Το περίπτερο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτωνμ Μαρία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο Προιστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Δρόσης, η Γενική Διευθύντρια της ΚΕΔΕ, Μαρία Σρέσκοβιτς κ.ά.

Το έργο ανάδειξης των Ανεμόμυλων Οροπεδίου Λασιθίου

Η ανάδειξη και αξιοποίηση των Ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου, για την παραγωγή ενέργειας και για τουριστική αξιοποίηση αποτελεί ένα πολυσύνθετο και οραματικό εγχείρημα, το οποίο η ΚΤΥΠ ΑΕ θα υλοποιήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, σηματοδοτεί το πέρασμα της Εταιρείας σε μια νέα εποχή επέκτασης των αρμοδιοτήτων της πέραν των βασικών που αφορούν στην παραγωγή έργων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης.

Στην νέα εποχή, η ΚΤΥΠ ΑΕ φιλοδοξεί να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάδειξης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ή αναμένεται να αναλάβει ένα πλήθος έργων όπως οι μελέτες αναπτυξιακών έργων υποδομής σε ακριτικά νησιά (Καστελόριζο, Πάτμος, Χάλκη κλπ), η δημιουργία Μουσείων σε σημαντικούς πολιτιστικούς τόπους (Μικρή Δοξιπάρα Έβρου), η ανακατασκευή Πανεπιστημιακών Εστιών, Αστυνομικών Διευθύνσεων, κτιρίων Δημοσίων Οργανισμών κ.λπ.

Παράλληλα, η ΚΤΥΠ ΑΕ συνεχίζει το βασικό της αντικείμενο στους τομείς Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης, εκτελώντας ή έχοντας στον προγραμματισμό της, έργα αξίας άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες της Τρίτης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πρόγνωση καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα Τρίτη (19-11-2019) από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Τρίτη (19-11-2019) από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά

2. Την Τετάρτη (20-11-2019)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι

β. Η Δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η Κεντρική και βαθμιαία η Ανατολική Μακεδονία

3. Την Πέμπτη (21-11-2019)

α. Κατά διαστήματα η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η Δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής)

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Νέος Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Απόστολος Τζιτζικώστας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Απόστολος Τζιτζικώστας

Με την ανάδειξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ως νέου Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εξελέγη Πρόεδρος με 22 ψήφους επί 23 ψηφισάντων (μία ψήφος ήταν «λευκό»).

Μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το σημερινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη δέσμευση των Περιφερειών της χώρας να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην εποχή της Περιφερειακής Διακυβέρνησης. Είναι μία μεγάλη νίκη που βάζει τις Περιφέρειες μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Είναι μία ισχυρή εντολή για τη χάραξη μιας νέας παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας, στην οποία οι Περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν.

Η διαπαραταξιακή εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και ευθύνη και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να λειτουργήσουν οι Περιφέρειες ως καταλύτες της ανάπτυξης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι, πέρα και έξω από στερεότυπα και διαχωριστικές γραμμές, οι Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα, θα δουλέψουμε για το κοινό μας όραμα και τους κοινούς μας στόχους. Προχωράμε μπροστά για Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες, για μια Σύγχρονη και Ισχυρή Ελλάδα».

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΠΕ τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν τα εξής:

– Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής έλαβε 20 ψήφους, επί 23 ψηφισάντων

– Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου έλαβε 22 ψήφους, επί 23 ψηφισάντων

– Για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής έλαβε 21 ψήφους, επί 24 ψηφισάντων

– Για το αξίωμα του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου ο Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων έλαβε 22 ψήφους, επί 24 ψηφισάντων

Μέλη εξελέγησαν οι:

– Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, με 22 ψήφους

– Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, με 20 ψήφους

– Ρόδη Κράτσα, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, με 20 ψήφους

– Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με 20 ψήφους

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη για την οδική ασφάλεια

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σύσκεψη υπό τον Γιώργο Πατούλη για την οδική ασφάλεια

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Τροχαίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, με αντικείμενο την οδική ασφάλεια. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται συνάντηση, στην οποία επιτυγχάνεται διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Στόχος της πρώτης διευρυμένης σύσκεψης, ήταν η συγκρότηση μίας ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή μελών από όλους τους αρμόδιους φορείς, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία προτάσεων και παρεμβάσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Παράλληλα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μια ημερίδα στην οποία και θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια.

Γ. Πατούλης: «Οι στόχοι που θα τεθούν θα μετουσιωθούν σε πράξεις μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα»

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ως ύψιστη προτεραιότητα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική και επισήμανε πως στόχος της επιτροπής που θα συσταθεί με τη συνδρομή όλων των άξιων στελεχών, θα είναι να μετουσιωθούν τα λόγια σε αποτελεσματικές πράξεις και δράσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής μπορούν να αξιοποιηθούν σε εθνικό επίπεδο.

Συμπληρωματικά εισηγήθηκε και τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας με τη συμμετοχή και μαθητών από σχολεία της Αττικής η οποία θα έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. «Θα δώσουμε έμφαση στην εκπαίδευση των πολιτών πάνω σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε ουραγοί σε αυτό το ζήτημα και να θρηνούμε κάθε χρόνο χιλιάδες θύματα στην άσφαλτο. Αυτό πρέπει να σταματήσει και προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες», ανέφερε.

Το τρίπτυχο των δράσεων: Εκπαίδευση – Υποδομές – Αστυνόμευση

Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε πως οι δράσεις που απαιτείται να δρομολογηθούν θα πρέπει να βασιστούν σε 3 άξονες, με πρώτο την εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δεύτερο τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλλουν στην πρόληψη ατυχημάτων και τρίτον την αστυνόμευση προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του κώδικα κυκλοφορίας.

Μεταξύ των προτεινόμενων δράσεων που αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων ως βασικότερες αναδείχθηκαν η αυστηρή αστυνόμευση των λωρίδων έκτακτης ανάγκης, η αναπροσαρμογή των ορίων ταχύτητας εντός του αστικού ιστού, αλλά και η χρήση τεχνολογίας, μέσα από καινοτόμες εφαρμογές.

Ειδικότερα επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων:

– Η ανάγκη ενοποίησης των ηλεκτρονικών συστημάτων της Περιφέρειας με αυτά του Υπουργείου Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την εποπτεία και καταγραφή παραβάσεων

– Αυστηρή αστυνόμευση για την αποσυμφόρηση των ΛΕΑ

– Συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης για να μπορούν να αξιοποιηθούν ψηφιακά δεδομένα που αφορούν στις παραβάσεις

– Υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποτελεσματικότερη εποπτεία και τον εντοπισμό παραβάσεων

– Σε συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου Παιδείας, να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων επιμορφωτικές δράσεις που θα συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των μαθητών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.

– Αναγκαιότητα αναπροσαρμογής των ορίων ταχύτητας μέσα στον αστικό ιστό (Μεταξύ των προτάσεων που έγιναν ήταν η μείωση του ορίου ταχύτητας από τα 50 στα 30 χλμ./ώρα).

Να επισημανθεί ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της εκπαίδευσης. Μάλιστα ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας, είναι ανάγκη το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής να μετακινηθεί από την ευέλικτη ζώνη στο κανονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το σχετικό αίτημα, επισημάνθηκε από την εκπρόσωπο της υφυπουργού κ. Ζαχαράκη ότι εξετάζεται θετικά.

Ως ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτηρίστηκε και το ζήτημα των υποδομών. Σε αυτή την κατεύθυνση σημαντική θα είναι η συμβολή του ΤΕΕ καθώς όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Γ. Στασινός θα συμβάλλει στην προσπάθεια, παρέχοντας δωρεάν τις τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή πεζοδρομίων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα