Newsroom

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε την έναρξη του νέου mySchneider IT Partner Program.

Με περισσότερα από 40 χρόνια συνεργασίας στον τομέα των channels, η νέα εξέλιξη του προγράμματος υποστηρίζει τους IT channel partners με πιο απλοποιημένη δομή του προγράμματος και ποικίλες εξειδικεύσεις για βασικούς τομείς, όπως κέντρα δεδομένων, λύσεις πληροφορικής, λογισμικό και υπηρεσίες και μία νέα γκάμα εργαλείων για πωλήσεις, εκπαίδευση και αξιοποίηση πόρων. Επιπλέον, περιλαμβάνει νέα οφέλη που συμβαδίζουν με κάθε τομέα εξειδίκευσής τους και προσφέρει μια ξεκάθαρη στρατηγική βιωσιμότητας για τους συνεργάτες μέσω των Green Premium™ λύσεων της Schneider Electric, οι οποίες προσφέρουν βιώσιμη απόδοση.

Η πρώτη φάση της εξέλιξης του προγράμματος, θα επικεντρωθεί στη νέα εξειδίκευση “IT Solution Provider”, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνεργάτες να πιστοποιηθούν σε τρία επίπεδα – Select, Premier και Elite – και να συνδυάσουν πολλαπλές εξειδικεύσεις πληροφορικής. Επίσης, τους παρέχει τη δυνατότητα αναγνώρισης, μεταπώλησης, διαμόρφωσης και/ή εγκατάστασης λύσεων υποδομής πληροφορικής εντός των αγορών SMB ή Enterprise. Οι Φάσεις 2 και 3, οι οποίες περιλαμβάνουν τις εξειδικεύσεις “Software and Services Provider” και “Data Center Solutions Provider” θα είναι διαθέσιμες το 2023.

Τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη περιλαμβάνουν:

Νέα δομή: Οι IT Solution Providers μπορούν να προχωρήσουν από το επίπεδο Enrolled’ στο‘Elite’, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση που βασίζεται σε metrics για να αυξήσουν τις βασικές τους ικανότητες, τις πιστοποιήσεις και τις επιδόσεις
Νέo Interface: ο εύκολος στην πλοήγηση πίνακας εργαλείων του προγράμματος προσφέρει ορατότητα στις πωλήσεις, τους συνεργάτες και τους διαχειριστές προγραμμάτων σχετικά με την πρόοδο της εταιρείας και σε ατομικό επίπεδο σε σχέση με κάθε εξειδίκευση.
Ενισχυμένη εκπαίδευση: περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων σχεδιασμού, εκπαίδευσης και πόρων για να βοηθήσουν τους συνεργάτες να διαφοροποιήσουν και να ενισχύσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών
myRewards: προσαρμοσμένο στις επιχειρηματικές απαιτήσεις των συνεργατών, συμπεριλαμβάνει rewards (ανταμοιβές) και οικονομικά κίνητρα για τον προληπτικό εντοπισμό, την ανάπτυξη και τη βοήθεια στην επίτευξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.
Βιωσιμότητα: Πρόσβαση στα Green Premium™ προϊόντα και λύσεις της Schneider Electric, παρέχοντας στους πελάτες μεγαλύτερη συμμόρφωση και διαφάνεια, μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και βιώσιμη απόδοση.

«Πολλοί από τους συνεργάτες μας σήμερα συμφωνούν και αναγνωρίζουν τη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων ως έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την προώθηση της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Rob McKernan, SVP, Secure Power Division, Schneider Electric Europe. «Ακούγοντας τους συνεργάτες μας και σχεδιάζοντας το πρόγραμμα ώστε να ανταποκρίνεται τόσο στις νέες τάσεις της αγοράς όσο και στην αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να επιταχύνουν τις νέες ευκαιρίες πωλήσεων και να χτίσουν τις συνεργασίες του μέλλοντος».

Νέα channel trends

Έρευνα που διεξήγαγε η Canalys διαπίστωσε ότι ο αριθμός των IT Resellers στην αγορά της Ευρώπης αρχίζει να σταθεροποιείται μετά από 4-5 χρόνια ενοποίησης. Ωστόσο, οι περισσότεροι συνεργάτες σε όλη την περιοχή λειτουργούν με πολλούς τύπους επιχειρήσεων και επιθυμούν τα vendor partner programs να είναι πιο ευέλικτα και να αντανακλούν τις τάσεις της αγοράς. Η έρευνα έδειξε ότι το 65% των συνεργατών ήθελε να ενισχύσει τη σχέση του με τους προμηθευτές, ενώ το 60% ήθελε να βελτιώσει την κερδοφορία και τις πωλήσεις και το 50% ήθελε να αναπτύξει την τεχνογνωσία του.

Ο μετασχηματισμός των συνεργατών οδηγεί επίσης στην αλλαγή, με περισσότερους μεταπωλητές να μετατοπίζονται από hardware πωλήσεις σε παροχή ΙΤ λύσεων και να προσφέρουν Managed Power Services, edge computing και cloud migration services στους πελάτες. Επιπλέον, η βιωσιμότητα παραμένει ο βασικός μοχλός λήψης αποφάσεων, με την έρευνα να διαπιστώνει ότι το 97% των πελατών απαιτούν δεσμεύσεις μέσω σύμβασης/συμβολαίου σχετικά με τον καθορισμό και την εφαρμογή της υποδομής των κέντρων δεδομένων τους.

Το νέο mySchneider IT Partner Program έχει σχεδιαστεί με βάση τα βασικά σχόλια από την κοινότητα των συνεργατών του, υποστηρίζοντας τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των επιχειρήσεών τους και βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν αυτές τις νέες τάσεις της αγοράς.

«Οι ανατρεπτικές τάσεις, όπως η σύγκλιση IT/OT οδηγούν σε μετασχηματιστικές αλλαγές στο channel, αναγκάζοντας τους μεταπωλητές να προσαρμοστούν από hardware-based πωλήσεις σε multi-faceted παροχή λύσεων», δήλωσε ο David Terry, Αντιπρόεδρος, IT Channels, Schneider Electric Europe. «Αυτή η νέα εποχή, που ‘τροφοδοτείται’ από την ανάπτυξη του edge computing, του cloud migration και του IT security, προσφέρει ευκαιρίες στους συνεργάτες να κατακτήσουν μερίδιο αγοράς και να αναπτυχθούν. Το νέο partner program αντικατοπτρίζει αυτήν τη ‘μεταβολή’, παρέχοντας μια καλύτερη δομή, με περισσότερα εργαλεία πωλήσεων, εκπαίδευση, ενεργοποίηση και υποστήριξη για να διευκολυνθεί η αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας για τους συνεργάτες».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn