Connect with us

Κτιριακά Έργα

Εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική τρία μεγάλα έργα ΣΔΙΤ 480 εκατ. ευρώ του Υπ.Υποδομών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεχωριστή είναι η σημερινη μέρα, για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τρία εμβληματικά έργα ΣΔΙΤ 480 εκατ. ευρώ που σχεδιάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία,  με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ανοίγει ο δρόμος της υλοποίησής τους.

1. Το πρώτο έργο ΣΔΙΤ αφορά στην κατασκευή 17 νέων, υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων, προϋπολογισμού 129 εκ. €, στην Κεντρική Μακεδονία. Σε μία περιφέρεια με σημαντική έλλειψη σχολικών κτιρίων, αλλά με ολοένα αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό, στοχεύουμε να επιλύσουμε το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγασης και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και φιλικότερο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές μας.

2. Το δεύτερο μεγάλο έργο ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 235 εκ. €, αφορά στο εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας, με το οποίο θα πετύχουμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε πιο αποδοτική και ασφαλή τη λειτουργία και τη συντήρησή του προς όφελος των πολιτών.

3. Το τρίτο έργο ΣΔΙΤ είναι το νέο, λειτουργικό, κτιριακό συγκρότημα, προϋπολογισμού 113 εκ. €, που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, που σήμερα στεγάζονται σε 13 διάσπαρτα, μισθωμένα κτήρια. Το Υπουργείο θα εξασφαλίσει οικονομικό όφελος από τα μισθώματα περίπου 3 εκ. € ετησίως.

Ο Γενικός Γραμματεάς Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης σχολιάζοντας στο facebook την εξέλιξη αυτή σημειώνει πως “Στο Υπουργείο Υποδομών εργαζόμαστε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα για την ουσιαστική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας”.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Προχωράμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, με μικρά και μεγάλα έργα υποδομών σε όλη τη χώρα. Έργα που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας μας. Κεντρικό ρόλο σε αυτό το σχεδιασμό έχουν οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τις οποίες προωθούμε σε άριστη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Ενώνουμε δυνάμεις, προάγουμε την καινοτομία, δουλεύουμε για την ανάπτυξη, υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον».

O Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ και Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε:

«Σήμερα προσθέσαμε άλλα 3 εμβληματικά έργα ΣΔΙΤ στον κατάλογο των Συμπράξεων, που παίζουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας και δημιουργούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Τα εν λόγω έργα θα αναβαθμίσουν την εικόνα των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας, θα διασφαλίσουν την ορθή λειτουργία του ΕΥΣ ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη ύδρευση και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων μέσω των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών καθώς και στην αστική ανάπλαση της περιοχής. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και προχωράμε με ταχύτητα στον εκσυγχρονισμό των υποδομών τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

O Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με μεγάλη ταχύτητα, ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Παπαθανάσης και η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία προχωρούν την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού με σκοπό, αξιοποιώντας ένα βασικό εργαλείο, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, δήλωσε:

«Με τη σημερινή απόφαση σηματοδοτούμε την ουσιαστική δέσμευσή μας, ώστε μέσω ΣΔΙΤ να προχωρήσει η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη 17 σύγχρονων σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το 2008. Πρόκειται για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ειδικά και μουσικά σχολεία, συνολικού μικτού εμβαδού σχεδόν 55.000 τ.μ., σε 8 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και σε ένα Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Η σημερινή πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια και άλλων σημαντικών έργων ΣΔΙΤ στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως η ανέγερση φοιτητικών εστιών σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη».

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα