Newsroom

O ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ), ανακοίνωσε τον διορισμό, από τις 20 Μαρτίου, νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ) και νέων μελών Δ.Σ. για τις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε..

Ως γνωστόν, η ΣΤΑΣΥ είναι αρμόδια για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την κατανομή αυτού από τον ΟΑΣΑ, που συντελείται με τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΤΡΑΜ, Γραμμές 2 & 3 του Μετρό και Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου), τη συντήρηση, επισκευή και χρησιμοποίηση του τροχαίου υλικού και τη λειτουργία και συντήρηση των γραμμών 2 & 3 του Μετρό, των οποίων ιδιοκτήτης είναι η Αττικό Μετρό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ, μοναδικού μετόχου της ΣΤΑΣΥ, σε συνεργασία με την ΕΕΣΥΠ, αποφάσισε ομόφωνα τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ, μεταξύ των οποίων τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Μη εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ., καθώς και τρία μη εκτελεστικά μέλη, εκ των οποίων ένας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ στο πλαίσιο της βελτίωσης του συντονισμού με την ΣΤΑΣΥ.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ είναι η ακόλουθη:

1. Χαράλαμπος Δαμάσκος, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

2. Νικόλαος Χαιρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

3. Νικόλαος Αθανασόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Μαρία Κολυβά, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

5. Ελένη Βλαχογιάννη, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμπληρωθεί από ένα μη εκτελεστικό μέλος που θα προταθεί προς εκλογή από τον Υπουργό Οικονομικών κατ΄ άρθρο 197 παρ. 4 ν. 4389/2016.

Διορισμός νέων μελών Δ.Σ. και στην Ο.ΣΥ. Α.Ε.

O ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με την ΕΕΣΥΠ, ανακοίνωσε και τον διορισμό του Βασίλη Ξυπολυτά στη θέση του προέδρου Δ.Σ. της Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. και του Δημήτρη Νταλταγιάννη ως μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. της Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. («ΟΣΥ»).

Ακολουθούν τα σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα των επικεφαλής στις εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, αντίστοιχα:

Χαράλαμπος Δαμάσκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεννήθηκε το 1970. Απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστήμιου Πατρών με ειδίκευση στο τομέα Συγκοινωνιακών Έργων. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος απο το 1995.

Διατηρεί τεχνικό γραφείο και κατασκευαστική εταιρία μελετών και κατασκευών ιδιωτικών έργων. Κατέχει τη θέση του διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης στο “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ” και είναι Σύμβουλος διοίκησης στην εταιρία “BIOGENESIS” στο Βουκουρέστι.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας σε θέματα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας την περίοδο 2014-2015. Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Έργων του Δήμου Αχαρνών και Πρόεδρος της επιχείρησης Ανάπτυξης. Την περίοδο απο 2004-2011 διετέλεσε Αντινομάρχης Πολεοδομίας και Περιβαλλοντος Αν. Αττικής.

Από το 2012-2017 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Περιφερειακου Συμβουλίου Αττικής και Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού και του Οργανισμού Αθήνας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος .

Νικόλαος Χαιρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Είναι απόφοιτος της σχολής Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου με τίτλο «Construction Management» από το Illinois Institute of Technology, Chicago. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Τοπογράφος Μηχανικός με ιδιωτικά έργα και ως συνεργάτης του Γραφείου Δοξιάδη, με το έργο «Συντήρηση του οδικού δικτύου της Σαουδικής Αραβίας».

Το 1989 και έως το 1993 ανέλαβε τη θέση Διευθυντή κλάδου Ανταλλακτικών και μετέπειτα Εμπορικού Διευθυντή στη Yamaha.

Το 1994 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Logistics στον όμιλο Μαρινόπουλου – Continent, και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας ECR Hellas, θέση που διατήρησε έως το 1996, οπότε και ανέλαβε τη θέση Διευθυντή Logistics για την εταιρεία γαλακτοκομικών ΔΕΛΤΑ Α.Ε.

Την περίοδο 2000 έως 2005 κατείχε τη θέση του Supply Chain Director στον όμιλο Σαράντη και για δύο χρόνια διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη θυγατρική εταιρεία Κ. Θεοδωρίδης Α.Ε.

Το 2012- 2016 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος (ΠΑΕΓΑΕ Α.Ε.). Το 2005 ίδρυσε την εταιρία NOVITRON A.E., για τη διανομή των λιπαντικών της ExxonMobil στην Ελλάδα.

Βασίλης Ξυπολυτάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το Πανεπιστήμιο του Kings College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School, με πτυχίο BA Management and Marketing από το Πανεπιστήμιο του Coventry.

‘Εχει δεκαετή εμπειρία σε θέσεις διοίκησης σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, με γνώση στη διαχείριση στόλων ειδικών οχημάτων (Ασθενοφόρα, Πυροσβεστικά, Απορριμματοφόρα).

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κηφισιάς.

Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV