Connect with us

Ηλεκτρική ενέργεια

[UPDATE] Πού υπάρχουν διακοπές ηλεκτροδότησης – Πώς & πού αποκαθίστανται οι βλάβες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επόμενη ημέρα της ισχυρής χιονόπτωσης που προκάλεσε η ισχυρή χιονόπτωση στο Παλαιό Φάληρο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.
Η επόμενη ημέρα της ισχυρής χιονόπτωσης που προκάλεσε η ισχυρή χιονόπτωση στο Παλαιό Φάληρο, Πηγή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ (18:30),  γίνεται προσπάθεια να αποκαταστήσει βλάβες σε 15 γραμμές , για να αντιμετωπίσει τις πολύωρες διακοπές που, σε κάποιες περιοχές, ξεπερνούν και τις 24 ώρες.

Στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Μαρούσι και Χαλάνδρι υπάρχουν μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επίπεδο γειτονιάς.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη, λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί, πλην ορισμένων χωριών στην περιοχή των Χανίων.

Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε το σύνολο των βλαβών στην Εύβοια και έως σήμερα το βράδυ αναμένεται η ηλεκτροδότηση των οικισμών της Αταλάντης.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα, από εχθές έως και αυτή την ώρα έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα λόγω βλαβών.

Η κατάσταση μέχρι το μεσημέρι

Σε αναλυτική ενημέρωση προχώρησαν πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον κύριο Μάνο, από χθες το βράδυ επιχειρούν 650 εργαζόμενοι με 180 οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή ελικόπτερο επιθεωρεί από ψηλά τις γραμμές μεσαίας τάσης (ΜΤ) που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές, με στόχο να εντοπιστούν βλάβες του συστήματος. 

Η εικόνα αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ως εξής:

Στην Αττική 37 γραμμές ΜΤ έχουν βλάβη και τμήματα των περιοχών Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι, Παλαιό Ψυχικό και  Φιλοθέη βρίσκονται χωρίς ρεύμα.

Πεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην ανατολική περιοχή και στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικός Καλέντζι, Βουτζά , Λαύριο, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα. Η αποκατάσταση εκεί είναι δυσκολότερη λόγω της πρόσβασης στα σημεία που εντοπίζονται οι βλάβες.

Κεντρική Ελλάδα χωρίς ρεύμα βρίσκεται η περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, τέσσερις οικισμοί στην Λιβαδειά , ένας στη Θήβα, τρεις στη Βοιωτία και 10 οικισμοί στην Αταλάντη.

Σχετικά με την βόρεια Εύβοια 6 οικισμοί δεν έχουν ηλεκτρικό ενώ 15 είναι στη νότια Εύβοια.

Τέλος καλύτερη εικόνα έχουν τα νησιά καθώς τα περισσότερα δεν έχουν προβλήματα με εξαίρεση έναν οικισμό στο Ηράκλειο 1 στα Χανιά 1 τουριστικό χώρο στη Σέριφο και τμήμα ενός χωριού στη Νάξο.

Σύμφωνα με τον κύριο Μάνο στόχος είναι να έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος του δίκτυο μέσης τάσης μέχρι σήμερα το βράδυ.

Ήδη από χθες το βράδυ τα συνεργεία έχουν αποκαταστήσει σχεδόν το 50% του δικτύου που είχε βλάβες.

Η κατάσταση τις πρωινές ώρες

Δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για πολλές περιοχές της Αττικής. Η κακοκαιρία “Ελπίς” προκάλεσε πολλά προβλήματα  τόσο σε δρόμους και συγκοινωνίες όσο και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Πολλές περιοχές, είτε ολόκληρες είτε τμήματα αυτών πέρασαν τη νύκτα στο σκοτάδι καθώς υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης .

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ προβλήματα ηλεκτροδοτησης παρουσιάστηκαν σε  τμήματα των  περιοχων  : Χαλανδρι, Μαρουσι, Ψυχικο, Μεταμορφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο Πευκη, Κερατέα, Καλυβια, Κορωπι, Παλληνη, Πικερμι, Ντραφι, Γραμματικό, Μαραθωνα, Αλεποχωρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνας, Καρέας, Γλυφαδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Σαλαμίνα.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έδωσαν ολονύχτια μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες με στόχο να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν πως τα  συνεργεία ολοκλήρωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, τις εργασίες επαναφοράς σε 4 γραμμές και επαναφέρθηκαν σημαντικά τμήματα σε άλλες 12 γραμμές.

Οι εργασίες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν καθόλη της διάρκεια της ημέρας.

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχόμενες ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο από την κακοκαιρία “Ελπίς”.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημές στο δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμιά επαφή αλλά να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο online δηλώσει βλάβη (deddie.gr).

Έκκληση του δημάρχου Χαλανδρίου

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έχουν περιέλθει εκατοντάδες νοικοκυριά στο Χαλάνδρι με τις πολύωρες διακοπές ρεύματος που πλήττουν από το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, κυρίως τις περιοχές Κάτω Χαλανδρίου, Τούφας και Συνοικισμού.

Χωρίς ρεύμα είναι πλέον και ο χώρος του αμαξοστασίου της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η γραμμή έκτακτης ανάγκης 210 6811275.

Έκκληση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου προς τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών.

Advertisement
SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα