Κατερίνα
Παναγέα

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Υποέργο 2 : Αναβάθμιση και Αναδιαμόρφωση του Ιδιόκτητου Κτηρίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ)» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Αττικής.

Αναθέτουσα αρχή είναι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.).

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι η διενεργούσα αρχή και ενεργεί κατ’ εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του δικαιούχου του Προγράμματος «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – Ε.Ι.Ε.», εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες της αρμοδιότητας της αναθέτουσας αρχής στο όνομα και για λογαριασμό της μέχρι και την κατακύρωση της σύμβασης.

Η εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 7.911.200 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 6.380.000 ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2024 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 13 μήνες από την αναφερόμενη ημερομηνία παραλαβής των προσφορών. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και συνολική ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). Kύριοι στόχοι των παρεμβάσεων είναι η λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρομηχανολογικής υποδομής αυτού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης το έργο περιλαμβάνει την απομάκρυνση του αμιάντου, με όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Αναλυτικά, το προς δημοπράτηση έργο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Ι.Ε.) αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και συνολική ανακαίνιση των υφιστάμενων κτηριακών και Η/Mχ εγκαταστάσεων του ΕΙΕ, ώστε να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση του κτηρίου από ενεργειακή κλάση Δ σε τουλάχιστον ενεργειακή κλάση Β, με επιθυμητό στόχο την επίτευξη ενεργειακής κλάσης Β+. Kύριοι στόχοι των παρεμβάσεων είναι η λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρομηχανολογικής υποδομής αυτού, καθώς και το ειδικό αντικείμενο απομάκρυνσης του αμιάντου, με όλες τις απαιτούμενες σχετικές αδειοδοτήσεις.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV