Connect with us

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Antulio Richetta: Η ΙΒΙ Group είναι ηγέτιδα στην παροχή συστημάτων διοδίων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Διευθυντής της IBI Group στην Ελλάδα Antulio Richetta

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στον Νίκο Καραγιάννη και το ypodomes.com o επικεφαλής της ΙΒΙ Group στην Ελλάδα, κύριος Antulio Richetta. Η ΙΒΙ είναι σήμερα η εταιρεία που έχει εγκαταστήσει σχεδόν στο σύνολο τους τα συστήματα διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους.

Ο κ.Richetta μας «συστήνει» την εταιρεία (στο κοινό του ypodomes.com τουλάχιστον), μας μιλάει για το μέλλον των αυτοκινητόδρομων, το mobility, τα πλάνα της ΙΒΙ. Τέλος προτείνει ένα διαλειτουργικό σύστημα διοδίων που θα είναι user-friendly αλλά και σύγχρονο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του Διευθυντή της ΙΒΙ Group Antulio Richetta:

Νίκος Καραγιάννης: Ποια είναι η IBI Group και που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα;

Antulio Richetta: H IBI Group είναι μια διεθνώς ολοκληρωμένη εταιρεία αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού, μηχανικής και τεχνολογίας. Εξειδικευόμαστε σε τρείς τομείς: intelligence, κτίρια και υποδομές.

Το intelligence περιλαμβάνει το σχεδιασμό συστημάτων και την ανάπτυξη λογισμικού. Όσον αφορά τα κτίρια, εξειδικευόμαστε στην αρχιτεκτονική κατασκευών, το interior design και την οικοδομική μηχανολογία (μηχανική, δομική, ηλεκτρολογική). Τέλος, όσον αφορά τις υποδομές, εξειδικευόμαστε στο σχεδιασμό, τον αστικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική κτιρίων, τις μεταφορές και τα έργα πολιτικού μηχανικού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1974 στο Τορόντο του Καναδά. Έκτοτε, ο όμιλος έχει αναπτυχθεί σημαντικά αλλά σταθερά και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 60 γραφεία στον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, με περισσότερους από 2.700 επαγγελματίες και υποστηρικτικό προσωπικό.

Ο όμιλος ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα το 1997, με έμφαση στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη λογισμικού και την εφαρμογή ευφυών συστημάτων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων της Συλλογής Διοδίων και Προηγμένων Συστημάτων Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Επίσης, ο όμιλος στην Ελλάδα παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και συμβουλευτικές υπηρεσίες για έργα όπως το Στρατηγικό Πλάνο Δημόσιων Συγκοινωνιών της Αθήνας, το σχεδιασμό των Συστημάτων Διαχείρισης Κυκλοφορίας για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τα Στρατηγικά Σχέδια Αεροδρομίων και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τα έργα ΣΔΙΤ. Η ΙΒΙ Group απασχολεί αυτή τη στιγμή 30 άτομα στα δύο γραφεία της στην Αθήνα και σε τρία περιφερειακά γραφεία σε Αττική και Θεσσαλία.

Το δεύτερο γραφείο μας στην Αθήνα ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις πρόσφατα και παρέχει όλο το φάσμα υπηρεσιών σχεδιασμού και μηχανικού. Από αυτό το γραφείο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή για μεγάλα έργα υποδομών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική.

Νίκος Καραγιάννης: Θα ήθελα λίγο να μου εξειδικεύσετε το expertise που εχετε στα συστήματα διοδίων. Ποιες είναι οι δυνατότητές τους;

Antulio Richetta: Η IBI Group είναι ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή συστημάτων διοδίων και μια από τις ηγέτιδες εταιρείες στην παροχή Προηγμένων Συστημάτων Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα. Τα συστήματά μας διαχειρίζονται καθημερινά περισσότερες από 450.000 συναλλαγές διοδίων. Έως σήμερα έχουμε προμηθεύσει τέτοια συστήματα σε εταιρείες όπως η Αττική Οδός (Διαχείριση Διοδίων και Αυτοκινητόδρομου), ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας (Διαχείριση Διοδίων), ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Διαχείριση Διοδίων), η Ολυμπία Οδός (Διαχείριση Διοδίων και Αυτοκινητόδρομου) και η Εγνατία Οδός (Διαχείριση Διοδίων).

Έχουμε υλοποιήσει περισσότερες από 700 λωρίδες διοδίων σε όλη την Ελλάδα, επιτρέποντας την πληρωμή των διοδίων με ανθρώπινη επαφή, με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης ή με ηλεκτρονική συναλλαγή. Το Τμήμα Υποστήριξής μας διαχειρίζεται τους λογαριασμούς περισσότερων από 650.000 συνδρομητών.

Τα Συστήματα Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμων μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τον έλεγχο των ανοικτών τμημάτων των δρόμων ή των σηράγγων τους, συνδυάζοντας τον εντοπισμό ατυχημάτων και τις προηγμένες δυνατότητες των συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας (όπως συστήματα CCTV, εντοπισμού κυκλοφορίας, μετεωρολογικών σταθμών, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και σημάτων) με συστήματα facility management (όπως εξαερισμό σηράγγων, φωτισμό, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, άρδευση, εντοπισμό και κατάσβεση φωτιάς). Η προηγμένη λογική ανταπόκρισης σε συμβάντα των συστημάτων μας επιτρέπουν στους συντονιστές της Αίθουσας Διαχείρισης Κυκλοφορίας να ανταποκρίνονται σε κάθε συμβάν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο, οι αυτοκινητόδρομοί μας γίνονται πιο ασφαλείς σε περίπτωση συμβάντων αλλά και πιο αποδοτικοί υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Νίκος Καραγιάννης: Αυτή την εποχή ποιο είναι το σημαντικότερο project σας;

Antulio Richetta: Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε ένα υβριδικό ηλεκτρονικό σύστημα συλλογής διοδίων στην Ολυμπία Οδό. Το σύστημα αυτό θα επιτρέπει τη χρέωση του κάθε χρήστη ηλεκτρονικών διοδίων ανάλογα με την απόσταση που έχει διανύσει εντός του αυτοκινητόδρομου, μέσω της παροχής εκπτώσεων. Συγκεκριμένα, το υπάρχον σύστημα διοδίων θα εμπλουτισθεί με:
-30 μηχανισμούς ηλεκτρονικών διοδίων, ελεύθερης ροής, στα σημεία εισόδου προς και εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο, που ουσιαστικά θα καταγράφουν την είσοδο ή έξοδο των χρηστών προς ή από αυτόν

-Προηγμένη λογική trip matching, η οποία θα εγκατασταθεία στο Τμήμα Υποστήριξης

Από την εφαρμογή του συστήματος αυτού θα ωφεληθούν κυρίως οι τοπικές κοινότητες, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου καθώς και οι συχνοί χρήστες. Αναμένουμε, μετά την ολοκλήρωση του συστήματος στην Ολυμπία Οδό, και άλλες εταιρείες αυτοκινητοδρόμων να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό και να εγκαταστήστουν παρόμοια συστήματα.

Νίκος Καραγιάννης: Ποιο είναι κατά την άποψη σας το μέλλον του mobility στους αυτοκινητόδρομους;

Antulio Richetta: Από την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητόδρομων στη χώρα, το βάρος της κινητικότητας μετακινείται από την κατασκευή στην χρήση. Αυτό σε συνδυασμό με τις τελευταίες τάσεις στα επιχειρηματικά μοντέλα (διαμοιρασμός) και την τεχνολογία (ηλεκτροκίνηση και αυτόνομα οχήματα), εισάγουν μία σημαντική πρόκληση για αυτούς που ασχολούνται με τα εφυή συστήματα ΙTS (την ΙΒΙ και τους πελάτες μας), ώστε οι αυτοκινητόδρομοι να υποστηρίζουν όλα τα παραπάνω έγκαιρα, αλλά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιων για τους χρήστες στο δρόμο για μία κινητικότητα χωρίς εμπόδια.

Νίκος Καραγιάννης: Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Antulio Richetta: Η ΙΒΙ θα υποστηρίξει το μέλλον της κινητικότητας πέρα από τους αυτοκινητόδρομους και μέσα πλέον στις πόλεις. Προσδοκούμε μία ενσωμάτωση της κινητικότητας με άλλες περιοχές της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των city logistics, διαχείριση ηλεκτρισμού και τη διαθεσιμότητα. Η τεχνολογία σε αυτή την περίπτωση είναι ο συνδετικός ιστός μεταξύ των διαφόρων στοιχείων της ζωής στην πόλη. Αναγνωρίζοντας αυτό σε πρώιμο στάδιο, ο όμιλος IBI καθιστά παγκοσμίως έναν άξονα για να γίνει μια εταιρεία σχεδιασμού με γνώμονα την τεχνολογία.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας δημιουργήσαμε μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, όπως:

Η πλατφόρμα Smart City, η οποία κυριολεκτικά παρακολουθεί τον παλμό της πόλης, μετρώντας έναν αριθμό βασικών δεικτών απόδοσης μέσω προηγμένων αναλυτικών στοιχείων και φέρνοντας όλες τις λειτουργίες της πόλης κάτω από μια κοινή πλατφόρμα.
H BlueIQ, η οποία μειώνει το συνολικό ενεργειακό κόστος των δικτύων ύδρευσης σε πραγματικό χρόνο.

Το InForm, το οποίο είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

To TravelIQ, ένα προηγμένο σύστημα πληροφοριών κυκλοφορίας με πολλές τοποθετήσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερο το BIM και το ρομποτικό λογισμικό στις καθημερινές μας δραστηριότητες σχεδιασμού και διερευνούμε ενεργά τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία αιχμής για τη δημιουργία καλύτερου αστικού περιβάλλοντος.

Νίκος Καραγιάννης: Ποια είναι η γνώμη σας για το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας. Τι θα το βελτίωνε;

Antulio Richetta: Οι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά ασφαλείς και συνεχίζουν να σώζουν ζωές κάθε μέρα. Παρέχουν επίσης την απαραίτητη συνδεσιμότητα για την προώθηση της ανάπτυξης που είναι τόσο απαραίτητη για την ελληνική οικονομία.

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην επέκταση της σύνδεσης πέραν του φυσικού χώρου και στην παροχή διασυνδεδεμένων υπηρεσιών κατά μήκος των αξόνων ανεξάρτητα από τον αυτοκινητόδρομο στον οποίο βρίσκεσαι.

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν να υπάρχει πλήρης διαλειτουργικότητα στο πέρασμα στο ηλεκτρονικό σύστημα συλλογής διοδίων σε όλο το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Κάτι που έχουμε επιτύχει εν μέρει σήμερα.

image_pdfimage_print

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Relkon: Μία ελληνική εταιρεία που εστιάζει στις εξαγωγές – Συνέντευξη με τον Διευθυντή Πωλήσεων

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το logo της εταιρείας Relkon

Έχει αναδειχθεί πολλές φορές τόσο σε σχετικά ρεπορτάζ του bizness.gr, όσο και προγραμματικά από την παρούσα κυβέρνηση, πως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης. Η ενίσχυση αυτή αφορά είτε την πραγματοποίηση νέων μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας, είτε την άνοδο και την μεγέθυνση ήδη υπαρχουσών επιχειρήσεων. Κι αυτό το δεύτερο κομμάτι, ειδικότερα, συνεπάγεται άμεσα με την εξωστρέφεια μίας εταιρείας και την επέκταση των ορίων της και εκτός Ελλάδας.

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ελληνικής επιχείρησης καθίσταται η Relkon. Πρόκειται για μία εισαγωγική καθώς κι εξαγωγική εταιρεία, η οποία στο σύνολο της δραστηριότητάς της έχει τρεις κατευθύνσεις: τις σοκολάτες, τα κουφέτα και τα παιχνίδια με ζαχαρώδη με επώνυμους παιδικούς ήρωες, τα οποία εξάγει και στο εξωτερικό.

Η Relkon κατάφερε να μη συμπαρασυρθεί, σε γενικές γραμμές, από την οικονομική κρίση που έπληξε την επιχειρηματικότητα (κι όχι μόνο φυσικά) στην Ελλάδα. Διότι, νωρίτερα, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα του licensing. Μία διαδικασία, δηλαδή, μέσω της οποίας η επιχείρηση έκλεισε συμφωνίες με διάφορα γνωστά και μεγάλα brands, που εν συνεχεία τα προσάρμοζε στα προϊόντα της. Το γεγονός αυτό, της επέτρεψε να κάνει άνοιγμα προς τις αγορές του εξωτερικού, πράγμα που συντέλεσε στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της και της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Όπως επισήμαιναν στο bizness.gr στελέχη της εταιρείας, το τρίπτυχο της Relkon εδράζεται στις παρακάτω βασικές αρχές:

1) Νέες ιδέες και καινοτομία, ώστε να αυξάνεται συνεχώς το engagement με την αγορά και ως αποτέλεσμα τούτου, να μην μένει η εταιρεία πίσω από τις εκάστοτε εξελίξεις.
2) Στροφή προς το εξωτερικό, προς το σκοπό της ενίσχυσης της εξωστρέφειας.
3) Εισαγωγή νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά, προκειμένου να μη δημιουργείται κορεσμός στο αγοραστικό κοινό.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, το bizness.gr μίλησε με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Relkon, κ. Αλέξανδρο Τασελαρίδη. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, ανέφερε:

«Λίγα χρόνια πριν ξεκινήσει η κρίση, η εταιρεία μας είχε ξεκινήσει να ασχολείται με τον τομέα του licensing, στρέφοντας έτσι πιο θαρραλέα το βλέμμα της προς τις αγορές του εξωτερικού.

Έτσι, δημιουργώντας συνεχώς νέα προϊόντα παιχνιδιών με τους πιο διάσημους παιδικούς ήρωες, καταφέραμε να αυξήσουμε την εξαγωγική μας δραστηριότητα και να ωφεληθούμε συνολικά ως εταιρεία.

Παράλληλα, όμως, δεν γυρίσαμε την πλάτη στην ελληνική αγορά. Απεναντίας, επενδύσαμε σε νέους τομείς, όπως του Γάμου και της Βάπτισης, καινοτομώντας διαρκώς με το λανσάρισμα νέων κουφέτων, που όμοιά τους δεν είχαν κυκλοφορήσει ξανά στη χώρα μας.

Συνεπώς, αν πρέπει να σταθώ εν ολίγοις επιγραμματικά στα στοιχεία που οδήγησαν τη Relkon σε τροχιά ανάπτυξης εν μέσω κρίσης, θα αναφέρω ως τομέα ζωτικής σημασίας την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων».

bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Καραμανλής: Επανεξέταση των διαγωνισμών έργων με βάση το Δημόσιο συμφέρον

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Επανεξέταση των διαγωνισμών που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση «με μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή χρόνο υλοποίησης, κόστος, νομιμότητα και εξυπηρέτηση του πολίτη», προαναγγέλλει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Για το θέμα της αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού, ο κ. Καραμανλής εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτή την προοπτική και ξεκαθαρίζει πως «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την απόφασή μας αυτή και το συμφέρον των πολιτών με όλα τα μέσα που μας δίνουν οι νόμοι».

Σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος σημειώνει ότι σύντομα θα υπάρξει λύση «που θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου και όχι στη δημιουργία ακόμη ενός «κουφαριού»».

Αναφορικά με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι ήδη ξεκίνησαν οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες, ενώ παράλληλα εξετάζεται η δομή του έργου και ο τρόπος υλοποίησής του.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Μωράλης: Δεν υπάρχει τελικό χρονοδιάγραμμα για την επέκταση του Μετρό και του Τραμ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης

Στο θέμα των μεγάλων έργων που απασχολούν τον Πειραιά μεταξύ των οποίων, η επέκταση του Μετρό και του Τραμ, η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, την υπογειοποίηση της Γραμμής 1 και όχι μόνο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1».

Πιο συγκεκριμένα, για την καθυστέρηση στο έργο του Τραμ

«Δεν υπάρχει τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων του τραμ αλλά και του μετρό και θα ζητήσω συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Καραμανλή για να συζητήσουμε αυτό το θέμα, γιατί νομίζω πάει πολύ! Το μεν τραμ είναι ένα έργο με αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Μάρτιο του 2015 και είμαστε Αύγουστο του 2019 και ακόμα δεν έχουμε δρομολόγια!

Δεν υπάρχουν ρήτρες καθώς η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί με τον Δήμο Πειραιά. Επί δημαρχίας Β. Μιχαλολιάκου απεδέχθη ο δήμος να έρθει το τραμ στον Πειραιά, κακώς κατά την άποψή μου. Ταλαιπωρήθηκε η πόλη, διαλύθηκε η αγορά αλλά και κατοικίες, ταλαιπωρήθηκαν όλοι οι διερχόμενοι από τον Πειραιά. Πρέπει από εδώ και πέρα να δούμε τα οφέλη του τραμ όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λειτουργήσει. Επίσης, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ οφείλει να μας πει αξιόπιστα πότε θα ξεκινήσει το ΜΕΤΡΟ.

Κατά τη γνώμη μου αυτό θα δώσει «ανάσα» στην πόλη, το οποίο προβλέπεται όπως λένε ότι ίσως ολοκληρωθεί το 2020 ή το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ζητάμε αυτά που δικαιούται η πόλη μας, θα τα διεκδικήσουμε, θα το φωνάξουμε. Το πράξαμε πιο ήπια την περασμένη πενταετία, καθώς η χώρα ήταν σε μια απολύτως κρίσιμη φάση, αλλά ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και πιο δυναμικά αν χρειαστεί όλα όσα αξίζει η πόλη. Είναι θετικό ότι τουλάχιστον όσα από αυτά έχουμε συζητήσει η νέα κυβέρνηση τα κατανοεί».

Για τη διεκδίκηση 5 μεγάλων ανοιχτών θεμάτων του Δήμου Πειραιά από τη νέα κυβέρνηση

«Θα διεκδικήσουμε και από την νέα κυβέρνηση λύσεις για τα πέντε μεγάλα και ανοιχτά θέματα για την πόλη μας. Το πρώτο είναι να έχει ουσιαστικό ρόλο ο Δήμος Πειραιά στη διαχείριση του ΣΕΦ. Είναι πρωτάκουστο, απαράδεκτο και τραγικό, ο Δήμος Πειραιά να είναι εκτός της διαχείρισης του μεγαλύτερου δημοσίου οικοπέδου στον δήμο του.

Είχαμε συζητήσει στο παρελθόν να υπάρξει νέος φορέας διαχείρισης του οικοπέδου, αλλά δεν προχώρησε ποτέ από το 2017 και έπειτα. Οφείλουμε να εμπλακούμε στη διαχείριση του ΣΕΦ που η αξιοποίησή του πιστεύω ότι είναι μια κεντρική επιλογή και της κυβέρνησης. Το δεύτερο είναι το κρίσιμο έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ ώστε αφενός να ενοποιηθεί πλέον ο Πειραιάς και αφετέρου να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, τουλάχιστον στην είσοδο της πόλης, αλλά και στην είσοδο του μεγάλου λιμανιού της χώρας. Αποτελεί χρόνιο αίτημα και νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να το δει θετικά, καθώς δεν αφορά μόνο τον δήμο αλλά τη λειτουργία του μεγάλου λιμανιού της χωράς και ενός εκ των μεγαλύτερων της Ευρώπης.

Τρίτος στόχος μας είναι η συνέχεια της προσπάθειας της διεκδίκηση γης από τον Ο.Λ.Π. η οποία ανήκει στον Δήμο Πειραιά! Το τέταρτο είναι τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ και το πέμπτο είναι η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων, για την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση δυστυχώς δεν προχώρησε ουσιαστικά ούτε ένα βήμα. Είναι σημαντικό να αποκτήσει ο Πειραιάς ένα εμβληματικό δικαστικό μέγαρο, στο κτήριο της Ραλλείου ή σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση υπάρχει στο μέλλον. Άλλα πρέπει να προχωρήσει, είναι ντροπή να έχουμε προσωρινά δικαστήρια στην πόλη από το 1985».

Για τα μεγάλα έργα που δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή στην πόλη

«Τα τελευταία πέντε χρόνια συμβάλαμε κι εμείς στις 16.500 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον Πειραιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Β.Ε.Π. Έγινε μια πολύ σημαντική επένδυση στις καπνοβιομηχανίες του Παπαστράτου. Είχαμε προγραμματίσει μια μεγάλη ανάπλαση σε συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία βοήθησε στην προσέλκυση των επενδυτών όπως βοήθησε και η γενικότερη αντίληψη της δημοτικής αρχής για τις θετικές επιπτώσεις των ιδιωτικών επενδύσεων.

Ξεκίνησε η ανάπλαση στο Μικρολίμανο στο οποίο δραστηριοποιούνται 35 επιχειρήσεις και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην τόνωση της περιοχής ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι το Πάσχα η ανάπλαση θα έχει ολοκληρωθεί.

Σε έναν μήνα θα έχουμε ανάδοχο για τον Πύργο του Πειραιά, μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής. Έχει κατατεθεί μία πρόταση, θα αξιολογηθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε 20 ημέρες θα αναδειχθεί η εταιρεία που θα αξιοποιήσει τον Πύργο, ο οποίος θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα το λιγότερο 900.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Η χρήση του είναι μικτή: γραφεία, ξενοδοχείο ή εμπορικά καταστήματα στους 2 πρώτους ορόφους. Θα έχουμε ένα μεγάλο έσοδο, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ο δήμος θα λαμβάνει τέλη και θα δημιουργηθεί μια μικροοικονομία στην περιοχή. Αποτελεί κορυφαία παρέμβαση .

Επίσης τα 111.683.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος από την ΟΧΕ και από την Περιφέρεια θα αλλάξει το τοπίο στην πόλη μας. Ο Πειραιάς θα γίνει μια έξυπνη πόλη με Smart υπηρεσίες και φωτισμό. Σε 15 ήμερες θα έχουμε ανάδοχο και θα αλλάξουμε περίπου 12.500 φωτιστικά σε όλη την πόλη. Θα υπάρχει, δωρεάν wifi, προχωράμε τη μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση, φτιάχνουμε τη ακτογραμμή μας, αξιοποιούμε τα δημοτικά κτήρια. Η δεύτερη θητεία μας θα είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη γιατί οι δημότες και οι επισκέπτες θα δουν να αλλάζει η καθημερινότητά τους με σημαντικές παρεμβάσεις. Ο Πειραιάς αλλάζει».

Για τη νέα κυβέρνηση και τις συναντήσεις με τους Υπουργούς

«Η νέα κυβέρνηση αναπτύσσει μια δυναμική και αυτό είναι θετικό, καθώς δεν έχουμε καιρό για χάσιμο ούτε ως χώρα ούτε ως δήμοι. Πρόσφατα συναντήθηκα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο με τον οποίο είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση, στην οποία ανέπτυξα τις θέσεις μας για το νομοσχέδιο και για τις επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων και συζητήσαμε βασικά θέματα που αφορούν τον Δήμο Πειραιά. Συμφωνήσαμε να έχουμε μια διαρκή επικοινωνία για τα ζητήματα της πόλης.

Επίσης απέστειλα επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ελλειπή αστυνόμευση στον Πειραιά, λόγω υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων και της Τροχαίας. Θα έχω επικοινωνία με όλους τους υπουργούς για τα θέματα της πόλης, ωστόσο οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι θετικές. Άκουσα με χαρά τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στη μεγάλη ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ήδη εξελίσσεται ένα σημαντικό έργο στον Φαληρικό Όρμο, άκουσα για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού, που είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Αντιλαμβάνεστε ότι και ο Δήμος Πειραιά θα διεκδικήσει τις δικές του μεγάλες παρεμβάσεις. Δεχόμαστε με ικανοποίηση όλα όσα θα γίνουν στην ευρύτερη περιφέρεια Πειραιά, αλλά θα διεκδικήσουμε όπως ήδη κάνουμε, αυτά που δικαιούται η πόλη μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα