Newsroom

Τηλεδιάσκεψη είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz.

Στην τηλεδιάσκεψη επιβεβαιώθηκε εκ νέου το έντονο ενδιαφέρον και η στήριξη των δύο χωρών στα έργα του αγωγού φυσικού αερίου East Med και του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia, τα οποία θα αποτελέσουν στρατηγική ενεργειακή σύζευξη μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης.

Οι κ. Σκρέκας και Steinitz αναφέρθηκαν στις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και στην στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, καθώς και της συνεργασίας 3+1 με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Στις 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί πολυμερής τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας αρκετών χωρών της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Ουγγαρία), προκειμένου να εξεταστούν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών στον τομέα της ενέργειας.

Η τηλεδιάσκεψη στις 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ, Κώστα Σκρέκα και Yuval Steinitz.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV