Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Ζέρβας: εφικτός ο στόχος για ολοκλήρωση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ το 2026

Δημοσιεύθηκε

στις

Το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Πηγή: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Πηγή: EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά και η ανάπλαση της γύρω περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τρία επιτελικά στελέχη της ομάδας που έχουν ουσιαστικά επιφορτιστεί με τη διαχείριση του project (οι κκ Μουτσάκης, Γκαγκάτσης και Δημογιάννης).

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τόσο το νέο γήπεδο και η ανάπλαση όσο και το θέμα χρήσης του Καυταντζογλείου Σταδίου, όσο διαρκούν τα έργα κατασκευής στη “Νέα Τούμπα”.

Επιπλέον, ζητήθηκε από το Δήμαρχο, κο Ζέρβα, η συνδρομή του ώστε να δρομολογηθούν γρήγορα όλες οι διαδικασίες από πλευράς Πολιτείας για να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και να ξεκινήσει η επένδυση.

Από την πλευρά του, ο κος Ζέρβας, μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM μετά τη συνάντηση, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του έργου και ότι είναι εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης του νέου γηπέδου το 2026, οπότε και η ομάδα θα γιορτάσει τα 100 της χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ

«Χάρηκα που μια ομάδα στελεχών του ΠΑΟΚ επισκέφτηκε το Δημαρχείο και ξεκίνησε έναν κύκλο συζητήσεων, γιατί είμαστε σε μια νέα φάση. Χάρηκα για την παρουσία νέου συνεργάτη, ενός έμπειρου στελέχους, συναδέλφου μηχανικού του κ. Μουτσάκη. Βρεθήκαμε για να κάνουμε αποτίμηση της κατάστασης και ποια είναι τα πλάνα. Μου μετέφεραν τις σκέψεις, τα χρονοδιαγράμματα, τις σκέψεις του μεγαλομετόχου. Είπαμε πως ότι είναι στο χέρι του Δήμου θα βοηθήσουμε, θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες και θα είμαστε σύμμαχος, ώστε το 2026 στα 100 χρόνια ο ΠΑΟΚ να είναι στη νέα Τούμπα. Είναι εφικτός στόχος».

Για τα χρονοδιαγράμματα

«Στην Ελλάδα ποτέ δεν πρέπει να κοιμάσαι ήσυχος. Πάντα το θέμα είναι να ξυπνάς τρέχοντας και δουλεύοντας πολύ. Είναι εφικτά με όλες τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο Project. Είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η Κεντρική Κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν έφεραν εμπόδια, αλλά επίσπευσαν τις διαδικασίες για να έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα. Ως το τέλος του χρόνου υποθέτω θα έχει υπογραφεί το ειδικό χωρικό.

Ακολουθούν οι μελέτες, η έγκριση, η ανάδοχος εταιρία. Συζητήσαμε τι θα γίνει με τις γύρω περιοχές, συζητήσαμε να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ 600 θέσεων στο ΙΚΑ Τούμπας. Να στεγαστεί σε κλειστό το κολυμβητήριο. Είναι μεγάλο remake της περιοχής που θέλει η Πόλη, ο Δήμος και ο ΠΑΟΚ. Είδαμε όλες αυτές τις πιθανές διαδικασίες και πιθανά προβλήματα. Πρωτίστως κι εγώ μηχανικός είμαι. Ήμουν παρών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του κλειστού γηπέδου στον Φοίνικα. Να δούμε το βαθμό που θα βοηθήσει ο Δήμος, η Περιφέρεια, το βαθμό που μπορεί να βοηθήσει το ταμείο Ανάκαμψης».

Για το ταμείο Ανάκαμψης

«Είναι κάτι που πριν δύο ημέρες συζήτησα και το βλέπει θετικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης. Παρ’ όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Να έχουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον περιβάλλοντα χώρο, πέραν της κατασκευής του γηπέδου που αφορά στον ΠΑΟΚ. Και το ταμείο ανάκαμψης συμμετέχει σε ότι έχει να κάνει με τη λειτουργία της πόλης. Είναι μέρος και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας».

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα