Connect with us

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός: σύντομα η υπογραφή της σύμβασης με την ΑΕΓΕΚ για το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η διαδικασία και η ΑΕΓΕΚ παίρνει τη θέση της ΒΙΟΤΕΡ, (της αναδόχου εταιρείας που έχει κηρυχθεί έκπτωτη από την Εγνατία Οδό) στον κάθετο άξονα ¶ρδάνιοΟρμένιο και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα ΜάνδραΨαθάδες.

Όπως είναι γνωστό, το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού έχουν προκληθεί πάνω από ενενήντα τροχαία και η περιοχή έχει θρηνήσει θύματα τα τελευταία χρόνια. Το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες είχε ξεκινήσει το 2004 όμως η κατασκευή του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα το 2011 η Εγνατία Α.Ε να κηρύξει εκτυπωτή τη ΒΙΟΤΕΡ ανάδοχό του έργου. Σύμφωνα με τη σύμβαση στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012.

«Να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις»
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης μιλώντας στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ είπε πως τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου είναι πολλά, αλλά ο ίδιος περιμένει την υπογραφή με την οποία θα κλείσει η υπόθεση και θα συνεχίσει το έργο να εκτελείται με ασφάλεια:

«Έχουμε θρηνήσει πάνω από 20 θύματα δυστυχώς, και αυτό τα λέει όλα. Έχουν γίνει 95 ατυχήματα τα τελευταία χρόνια. Εκείνο το οποίο θέλουμε, είναι να τελειώσει υπόθεση αυτό το συντομότερο δυνατόν γιατί δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Εμείς, θέλουμε η εταιρεία που θα πάρει το έργο να το ξεκινήσει από τον κόμβο προς τη Μάνδρα και όχι το αντίθετο γιατί εδώ το δύσκολο σημείο και το πρόβλημα υπάρχει εδώ. Θέλουμε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις γιατί χάνονται ανθρώπινες ζωές. Έχουμε ανθρώπους που καθηλώνονται για μια ζωή, έχουμε σοβαρά περιστατικά με τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και ελπίζουμε πως σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί γιατί οι διερχόμενοι του νομού διατρέχουν κάθε στιγμή τον κίνδυνο» υπογραμμίζει.

Advertisement

Γιαννακίδης: «Βρήκαμε την ενδεδειγμένη λύση»
Μιλώντας για την εξέλιξη αυτή πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. ¶ρης Γιαννακίδης δήλωσε «η Περιφέρεια Ανατολικής ΜακεδονίαςΘράκης έδωσε τη σύμφωνη γνώμη για την υποκατάσταση του αναδόχου του έργου Μάνδρα ? Ψαθάδες. Ήταν μια προσπάθεια η οποία τελεσφόρησε. Θέλω να δηλώσω ότι όταν έδωσα τη σύμφωνη γνώμη υπήρχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, γιατί προσπαθήσαμε μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, να βρούμε την πιο ενδεδειγμένη και σε χρόνο λύση, γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο συγκεκριμένο δρόμο.Ήδη ο νέος ανάδοχος έχει προσκληθεί για την προσυπογραφή, σε λίγες μέρες θα μπουν και οι τελικές υπογραφές, και θα δώσουμε προτεραιότητα σε εκείνο το κομμάτι, που επαναλαμβάνω εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.Αναφορικά με το τμήμα Αρδάνιο ? Σουφλί οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, οι εκταμιεύσεις πραγματοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις, και αναμένεται εντός του 2012 να έχουμε ένα πιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του».

Το ιστορικό
Το τμήμα ΜάνδραΨαθάδες ξεκίνησε στις αρχές του 2004, όμως η κατασκευή δεν τελείωσε ποτέ και επτά χρόνια μετά, το 2011, η Εγνατία Οδός Α.Ε. κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο της κατασκευής, την εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ. Η σύμβαση θα διαρκέσει περίπου 12 μήνες και μεγάλος στόχος είναι να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012. Το μήκος του έργου είναι 14 χιλιόμετρα και στόχος της κατασκευής είναι η αναβάθμιση του οδικού άξονα και η μετατροπή του σε κλειστή οδό ταχείας κυκλοφορίας διατομής πλάτους 12/14 μ. με μία λωρίδα κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση. Το πρόβλημα με την παγωμένη εργολαβία από την Μάνδρα μέχρι τους Ψαθάδες είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην Εγνατία Οδό ΑΕ αλλά και πονοκέφαλο στο Υπουργείο Υποδομών που διάλεξε ηπιότερη λύση από την προκήρυξη νέου διαγωνισμού που θα καθυστερούσε και άλλο την πρόοδο του έργου.

 


View Larger Map

Advertisement
Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα