Connect with us

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός: οκτώ ΣΕΑ θα λειτουργήσουν σε όλο το μήκος

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Οκτώ νέους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) δρομολόγησε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», προσπαθώντας να συμπληρώσει τον προβλεπόμενο αριθμό των 24 – 26 σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Σήμερα, λειτουργούν μόνο δύο (το ζεύγος στον Πλάτανο Ημαθίας εκατέρωθεν του οδοστρώματος), όμως υπάρχει ανάδοχος για άλλα τρία ζεύγη σταθμών (Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, Σώστης Ροδόπης και Αρδάνιο Εβρου).

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και εντεταλμένο σύμβουλο της εταιρίας, Γιάννη Τσακλίδη, τα έργα υποδομής στους έξι αυτούς ΣΕΑ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και να αρχίσουν να λειτουργούν σε μια πρώτη μορφή (για τον εφοδιασμό με καύσιμα). Αλλωστε, αυτό γίνεται με όλους τους σύγχρονους ΣΕΑ. Πρώτα λειτουργεί το πρατήριο υγρών καυσίμων και ακολούθως συμπληρώνεται με τις επιχειρήσεις της κοινοπραξίας που το αναλαμβάνει, ώστε να λειτουργήσει ο ΣΕΑ και ως χώρος ξεκούρασης, εστίασης, αναψυχής κ.λπ.

Οκτώ σταθμοί
Οι διαγωνισμοί για τους επόμενους οκτώ ΣΕΑ έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών τη 12η Δεκεμβρίου 2011. Σε είκοσι μέρες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν προσφορές για την ανάπτυξη, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση των εξής σταθμών:

1. Περιστέρι Ιωαννίνων (αριστερός κλάδος).

2. Ταξιάρχης Γρεβενών (και στους δυο κλάδους).

3. Σιάτιστα Κοζάνης (αριστερός κλάδος).

4. Πολύμυλος Κοζάνης (δεξιός κλάδος).

5. Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (και στους δυο κλάδους).

6. Καρβάλη Καβάλας (αριστερός κλάδος).

Στον Πλάτανο Ημαθίας, όπου λειτουργεί αμφίπλευρα ο ΣΕΑ, αρχίζει να ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση των επιχειρήσεων να διαδέχεται η μία την άλλη.

Επενδύσεις
Οι ΣΕΑ συγκεντρώνουν συνήθως σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς σε κλειστό αυτοκινητόδρομο αποτελούν μονοσήμαντη διέξοδο για μια ολιγόλεπτη στάση ή ακόμη και για διαμονή, φαγητό, διασκέδαση κ.λπ. Το σημαντικότερο είναι η τροφοδοσία των οχημάτων με καύσιμα, καθώς σήμερα για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ οι οδηγοί αναγκάζονται ακόμη και να βγουν εκτός Εγνατίας οδού, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να μπλέκουν στην τοπική κυκλοφορία των πρωτευουσών των νομών τους οποίους διασχίζει ο αυτοκινητόδρομος.

Πρόκειται για σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στις περισσότερες των περιπτώσεων και μάλιστα εν μέσω κρίσης αυτό το γεγονός αποκτά μεγάλη σπουδαιότητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Τάσο Μουρατίδη, το κόστος της επένδυσης σε ένα ΣΕΑ ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ ή για κάθε ζεύγος πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Το κόστος των έργων υποδομής ανά ζεύγος ΣΕΑ φτάνει στα 6 έως 7 εκατ. ευρώ και η ιδιωτική επένδυση (καταστήματα, πρατήριο κ.λπ.) κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 εκατ. ευρώ. Σε κάθε ζεύγος ΣΕΑ υπολογίζεται ότι βρίσκουν δουλειά περίπου 50 άτομα.

Και επτά σταθμοί διοδίων
Στην Εγνατία οδό έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία επτά σταθμών διοδίων. Σήμερα λειτουργούν οι πέντε, ενώ το Δεκέμβριο προστίθεται άλλος ένας και στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους ο έβδομος.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ήδη ο σταθμός των Μαλγάρων και εντός της εβδομάδας της Νυμφόπετρας. Σε λειτουργία είναι ο σταθμός στον Πολύμυλο Κοζάνης, ενώ λειτουργούν και οι σταθμοί Ιάσμου Ροδόπης και Μαλακασίου Ιωαννίνων. Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσουν τα διόδια στα Τύρια Θεσπρωτίας και στις αρχές του 2012 στο Παγγαίο Καβάλας.

Ο σταθμός των Μαλγάρων λογαριάζεται στον άξονα ΠΑΘΕ (Αθηνών – Θεσσαλονίκης), όμως είναι σε τμήμα ταυτόσημο με την Εγνατία, οπότε οι διερχόμενοι τον αυτοκινητόδρομο αναγκάζονται να πληρώσουν. Το αντίτιμο στα Μάλγαρα είναι για τα επιβατικά ΙΧ 2,4 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες 1,2, για φορτηγά και λεωφορεία 5,2 και για νταλίκες 6 ευρώ. Το αντίτιμο στους υπόλοιπους σταθμούς της Εγνατίας οδού είναι για τα επιβατικά ΙΧ, 2 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες 1,4, για φορτηγά και λεωφορεία 5 και για νταλίκες 7 ευρώ.

Οι τιμές αυτές θα ισχύσουν μέχρι τον επόμενο Απρίλιο, αφού για τότε έχει δρομολογηθεί αύξηση σε ποσοστό 20% (το αντίτιμο θα διαμορφωθεί για επιβατικά ΙΧ στα 2,4 ευρώ, μοτοσικλέτες 1,7 ευρώ, φορτηγά και λεωφορεία 6 ευρώ, νταλίκες 8,4 ευρώ).

Πηγή:agelioforos.gr

image_pdfimage_print

Εγνατία Οδός

Παραδίδεται στην κυκλοφορία νέο τμήμα της Εγνατίας Οδού

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Τμήμα της Εγνατίας Οδού με σήραγγες

Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» ανακοίνωσε την απόδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Α/Κ Μέστης-Ανατολικός προς Α/Κ Κομοτηνής στην κατεύθυνση Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή της Εγνατίας Οδού, μετά το πέρας των εργασιών αποκατάστασης των ασφαλτικών στρώσεων στο τμήμα αυτό.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τεχνικά άρτια και συντομότερα από το εκτιμώμενο αρχικό χρονοδιάγραμμα, αντιμετωπίζοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα στο εν λόγω οδικό τμήμα

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εγνατία Οδός

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία από την Εγνατία Οδό

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Τμήμα της Εγνατίας Οδού με σήραγγες

Η Εγνατία Οδός ανακοινώνει νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή τις πρωινές ώρες και θα ισχύουν έως και τις 12 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα διακόπτεται η κυκλοφορία στο οδικό τμήμα από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή εκάστης εβδομάδας, για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 9-9-2020 έως και Δευτέρα 12-10-2020 κατά τις πρωινές ώρες από 07:30 έως το αργότερο στις 10:00, θα εφαρμόζεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου (κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα) της Εγνατίας Οδού.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα τα οχήματα που θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Βέροιας με προορισμό προς Κοζάνη, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, θα κινούνται διαμέσου της Νέας Περιφερειακής Οδού Βέροιας – Νάουσας, εν συνεχεία μέσω του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Βέροιας – Έδεσσας – Πτολεμαΐδας και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον Α/Κ Κοίλων Κοζάνης.

Ο αποκλεισμός του τμήματος Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Πολυμύλου είναι απαραίτητος για τη διέλευση συρμών υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννητριών) από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς περιοχή του Δήμου Βοΐου Κοζάνης.

Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες επί της Εγνατίας Οδού μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ. 1077″.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός: Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσσεων στην Κομοτηνή

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Διόδια Σταθμός Διοδίων

Παρατάθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Εγνατίας Οδού για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής των πλευρικών διοδίων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα της Εγνατίας οδού στην ΠΕ Ροδόπης κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων στον Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής από την χ/θ 572+534 έως χ/θ 573+117, αποφασίστηκενα παραταθούν μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες.

Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την Τρίτη 01-09-2020 σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999, «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το Ν. 3542/2007, και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 31-10-2020 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» η οποία υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι η διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν και για την διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων 1ης φάση στον Α/Κ Ιάσμου (545+576).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα