Connect with us

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός: Στην ΑΕΓΕΚ η κατασκευή του πρώτου ΣΕΑ στην Ήπειρο

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης ανάμεσα στην «Εγνατία οδός Α.Ε» και την ανάδοχο εταιρεία ΑΕΓΕΚ, απομένει για την έναρξη του έργου κατασκευής και λειτουργία ζεύγους Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο Ελευθεροχώρι, στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ο προσυμβατικός έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα, όπως πληροφορούμαστε και απέμεναν μόνο οι υπογραφές, ώστε η ανάδοχος να προετοιμάσει την έναρξη του έργου.
Θα είναι ο πρώτος Σ.Ε.Α στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου στην Ήπειρο και θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των οδηγών, αφού θα παρέχει σειρά υπηρεσιών που σήμερα δεν υπάρχουν.

Η «Εγνατία οδός» σχεδιάζει την δημιουργία ΣΕΑ και στο Μικρό Περιστέρι, στον κλάδο προς Γιάννινα και στην περιοχή του Δρίσκου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη κι αυτό γιατί στο Περιστέρι υπάρχει πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις και αντιδράσεις κατοίκων για το Σταθμό προς Μέτσοβο.

Η παλιότερη προσπάθεια, από την προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση της εταιρείας για να παραχωρηθεί ο Σ.Ε.Α Ελευθεροχωρίου, είχε αποτύχει, φτάνοντας μόνο μέχρι την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου που ήταν η Motor oil.

Από το Νοέμβριο η επιλογή
Στον νέο διαγωνισμό που προκήρυξε η «Εγνατία οδός Α.Ε» για τρεις ΣΕΑ κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, για αυτόν στο Ελευθεροχώρι είχαν καταθέσει προσφορές δυο εταιρείες, η μία ήταν και η ανάδοχος ΑΕΓΕΚ και η άλλη η AVIN.

Το διοικητικό συμβούλιο της «Εγνατία οδός Α.Ε» με απόφαση του στις 16 Νοεμβρίου 2010 είχε αναθέσει τη σύμβαση παραχώρησης στην ΑΕΓΕΚ για την «Ανάπτυξη, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση ζεύγους Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Ελευθεροχωρίου στο τμήμα 1.1.6 της Εγνατίας οδού». Η ανάδοχος προσέφερε ενιαίο ποσοστό 2,319% επί των ακαθάριστων εσόδων, χρήματα που θα εισπράττει η «Εγνατία οδός».
Οι υποχρεώσεις του αναδόχου

Ο ανάδοχος, όπως αναφέρεται στη συγγραφή υποχρεώσεων των τευχών δημοπράτησης, αναλαμβάνει με αυτοχρηματοδότηση την κατασκευή πρατηρίου καυσίμων, χώρων μαζικής εστίασης, μίνι μάρκετ για κάθε ρεύμα της Εγνατίας οδού. Επίσης θα του παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή για 30 χρόνια από το Ελληνικό δημόσιο και θα είναι υποχρεωμένος να κατασκευάσει και να διαθέτει, χωρίς αντίτιμο, χώρους στάθμευσης, χώρους υγιεινής, παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και πληροφοριών.

Ως βασικά έργα περιλαμβάνονται στους όρους δημοπράτησης, το κτίριο εξυπηρέτησης οχημάτων ελάχιστης επιφάνειας 60 τ.μ και το κτίριο εξυπηρέτησης ταξιδιωτών ελάχιστης επιφάνειας 500 τ.μ με τον περιβάλλοντα χώρο.

Στο Ελευθεροχώρι οι εκτάσεις για το ζεύγος ΣΕΑ είναι διαθέσιμες από καιρό και λειτουργεί ήδη χώρος στάθμευσης, ενώ και οι είσοδοι-έξοδοι έχουν κατασκευαστεί. Με τη λειτουργία του ΣΕΑ θα μπορούν να σταθμεύουν εκεί και οι νταλίκες. Να σημειώσουμε ότι η ανάδοχος εταιρεία ΑΕΓΕΚ έχει κατασκευάσει πολλά τμήματα της Εγνατίας και έχει αναλάβει μετά από σχετικό διαγωνισμό, τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου στην Ήπειρο για μια πενταετία.

Πηγή: neoiagones.gr


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

image_printΕκτύπωση

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός: Σε δημοπράτηση δύο έργα αποκατάστασης οδοστρώματος με 22,4εκατ.ευρώ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δημοπράτηση έβγαλε η Εγνατία Οδός Α.Ε. εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές εργολαβίες αρχικού κόστους 22,4εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Η πρώτη είναι 13,7εκατ.ευρώ και η δεύτερη 8,7εκατ.ευρώ.

Αφορά Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων ανοικτής οδοποιίας στα τμήματα: από Α/Κ Μετσόβου – Α/Κ Παναγιάς και από Α/Κ Πολυμύλου, προς Α/Κ Κοίλων (περιοχή Βοσκοχωρίου) και από Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης έως Α/Κ Αρδανίου.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 4 μήνες από την σχετική υπογραφή και οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν στις 20 Αυγούστου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 26 Αυγούστου 2019. H χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Βασικό σχέδιο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων ανοικτής οδοποιίας στο τμήμα Α/Κ Μετσόβου – Α/Κ Παναγιάς στο τμήμα Α/Κ Πολυμύλου – Α/Κ Κοίλων αλλά και στο τμήμα Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης έως Α/Κ Αρδανίου. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλειας οδού.

Να σημειώσουμε ότι το οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού σε πολλά σημεία είναι σε πολλή κακή κατάσταση και η αντικατάσταση του σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται επείγουσα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Εγνατία Οδός

Το 2020 η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποιήσης της Εγνατίας Οδού, τι λέει το ΤΑΙΠΕΔ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Aπίθανο το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν όλα τα μετωπικά και πλευρικά διόδια μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, τόνισε ο Άρης Ξενόφος. Το 2020 μετατίθεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται τον Οκτώβριο του 2019 μετά την παράταση που δόθηκε στην προηγούμενη προθεσμία του Ιουνίου. Αυτό τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος το τελευταίο διάστημα σε μία σειρά από εκκρεμότητες, όπως οι μελέτες για την αδειοδότηση των σηράγγων, τα ηλεκτρονικά διόδια, οι συμβάσεις για την κατασκευή των διοδίων και θέματα προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον κ.Ξενόφο, έγιναν τον τελευταίο μήνα συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση(DG Move) και το υπουργείο Υποδομών σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική των διοδίων και αναμένεται σύντομα η σχετική έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Διεύθυνση.

Ο ίδιος, πάντως, χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν όλα τα μετωπικά και πλευρικά διόδια μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 που θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι μέσα στο πρόγραμμα του Ταμείου για το 2019 εντάσσεται και η έκταση των 700 στρεμμάτων στην Περαία για τη δημιουργία του Thess Intec. Για την «παραχώρηση» της έκτασης, πάντως, απαιτείται υπουργική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ.Ξενόφος αναφέρθηκε και στο ναυάγιο του διαγωνισμού για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να προκηρυχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός υπό αυτές τις συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να ανοίξει ένας νέος κύκλος συζήτησης μεταξύ κυβέρνησης, θεσμών και ΤΑΙΠΕΔ.

Για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας επανέλαβε ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα. Διευκρίνισε, ότι, οι διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν παράλληλα, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να «χτυπήσουν» και τα δύο λιμάνια με στόχο να αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και κατ” επέκταση και το τίμημα. Μετά από τα δύο αυτά λιμάνια, θα ακολουθήσει το επόμενο «κύμα», πιθανότατα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, με Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Βόλο.

Πηγή: voria.gr

 

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Εγνατία Οδός

Διαγωνισμός για την εγκατάσταση POS στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα βήμα μπρος πάει η Εγνατία Οδός Α.Ε. την πληρωμή των διοδίων σε όλους τους σταθμούς που διαθέτει καθώς βγήκε στον αέρα η προκήρυξη για διαγωνισμό εγκατάστασης τερματικών POS. Με τα μηχανήματα αναμένεται να βελτιωθούν περισσότερο οι υπηρεσίες της Εγνατίας και οι οδηγοί θα μπορούν να πληρώνουν πλέον με κάρτα αποφεύγοντας την χρήση μετρητών.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 6 μήνες και έχει εκτιμώμενο κόστος 60.000. Τα μηχανήματα POS εκτός από τους σταθμούς θα εγκατασταθούν στα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών και στο Τμήμα Ταμείου, Εσόδων και Προστίμων Διοδίων της «Εγνατία Οδός ΑΕ.

Ουσιαστικά η τοποθέτησ των POS γίνεται κατ`απαίτητη εφαρμογής της νομοθεσίας. Ήδη όλοι οι υπόλοιποι αυτοκινητόδρομοι (Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Μορέας και Αττική Οδός) έχουν εγκαταστήσει μηχανήματα POS σε όλους τους σταθμούς διοδίων. Ειδικότερα για την Νέα και Κεντρική Οδό, επόμενο βήμα θα είναι η εγκατάσταση POS στα μηχανήματα με τους κερματοδέκτες.

 

 

vtzakos@comercio.mineco.es
alvaro.garcia-rosales@comercio.mineco.es

 

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα