Connect with us

Λιμάνια-Μαρίνες

Υπεγράφη το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα. ειδήσες

Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο έργο για την αποκατάσταση ζημιών και ενίσχυση της εξωτερικής θωράκισης του λιμένα Ευδήλου Ικαρίας. Ανάδοχος του έργου είναι η γνωστή εταιρεία ΕΡΓΟΜΑΡΕ η οποία επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό με ποσοστό έκπτωσης που έφτασε το 50%. Συνολικά κατατέθηκαν 11 προσφορές.σατε

Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020 και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 24 Ιανουαρίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2020. Η διάρκεια των εργασιών ορίστηκε σε 20 μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά την κατασκευαστική περίοδο, το έργο θα ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2022.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στον προσήνεμο μώλο του λιμένα Ευδήλου Ικαρίας από τη θεομηνία της 18.1.2018 και της ενίσχυσης τής εξωτερικής θωράκισης αυτού.

Συνοπτικά, περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εργασίες:

— άρση και απόθεση σε κατάλληλη θέση των ειδικών τεχνητών ογκολίθων θωράκισης τύπου Accropode των 5 μ3, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από τη θέση της θωράκισης ή έχουν καταστραφεί ή και τα δύο,

— άρση και απόθεση σε κατάλληλη θέση των προκατασκευασμένων τεχνητών ογκολίθων κρηπιδότοιχου, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από τη θέση της θωράκισης ή έχουν καταστραφεί ή και τα δύο,

— κατασκευή νέας, πλέον ενισχυμένης θωράκισης στην περιοχή διαρροής του μώλου, με χρήση νέων ογκολίθων θωράκισης τύπου Accropode μεγαλύτερου όγκου (6,3 μ3), αλλά και επανατοποθέτηση των αλιευμένων ογκολίθων θωράκισης στον πόδα της προσήνεμης πλευράς του έργου,

— ανακατασκευή των κρηπιδοτοίχων εσωτερικά της θωράκισης, με επανατοποθέτηση των ακεραίων τεχνητών ογκολίθων και συμπλήρωση με νέα τεμάχια,

— ανακατασκευή των ανωδομών και του προφυλακτήριου τοίχου,

— εκσκαφή και καθαρισμός του πυθμένα, για να απομακρυνθούν οι τυχούσες επιχώσεις,

— συμπλήρωση των τετραπόδων στο υφιστάμενο παλαιό τμήμα του μώλου, για ενίσχυση της υφιστάμενης θωράκισης,

— αποκατάσταση υποσκαφής στην υπήνεμη πλευρά, στη θέση πρόσδεσης των Ε/Γ-Ο/Γ.

image_pdfimage_print

Λιμάνια - Αεροδρόμια

Γ.Γ. Λιμένων: Κομβική η θέση του λιμένα Θεσσαλονίκης για Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στο Κτίριο Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε, Franco Nicola Cupolo, ο Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε., Artur Davidian και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Τα μέλη της Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε., ενημέρωσαν διεξοδικά τον Γενικό Γραμματέα για το επενδυτικό πλάνο και την πρόοδο των έργων υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί, με επίκεντρο το έργο της επέκτασης του 6ου Προβλήτα, καθώς και για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Κυριαζόπουλος επισήμανε την κομβική θέση του Λιμένα της Θεσσαλονίκης ως θαλάσσια πύλη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη σημασία της ολοκλήρωσης των έργων υποδομής και διασύνδεσης, με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Λιμένα Θεσσαλονίκης ως κόμβος Συνδυασμένων Μεταφορών για την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα ένα πόλο οικονομικής ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

Το πρόγραμμα των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή των Χανιών

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους ότι, από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, το H/S/F FESTOS PALACE θα αναχωρεί από το λιμάνι της Σούδας στις 18:00 αντί 17:30.

Συγκεκριμένα, τα πλοία H/S/Fs KYDON PALACE & FESTOS PALACE θα εκτελούν εναλλάξ τα καθημερινά δρομολόγιά τους στη γραμμή των Χανίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 6972-552661, 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12). Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr και χρησιμοποιήστε τη νέα Υπηρεσία E-Ticket (https://www.minoan.gr/eticket ) εκτυπώνοντας το εισιτήριό σας για τις γραμμές εσωτερικού ή κατεβάζοντάς το στην οθόνη του κινητού σας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι, πριν από το ταξίδι, σύμφωνα με τις οδηγίες των Ελληνικών Αρχών για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της έντυπης δήλωσης (https://bit.ly/3kfWqiT ) και η παράδοσή της κατά την επιβίβαση στον υπεύθυνο Οικονομικό Αξιωματικό του πλοίου καθώς και η χρήση μάσκας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λιμάνια-Μαρίνες

Σε δημοπράτηση με 10 εκατ.ευρώ η Γ`φάση του λιμένα Μαντουδίου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα, Ειδήσεις

Σε δημοπράτηση είναι το λιμενικό έργο για την Γ` φάση του λιμένα Μαντουδίου στην Εύβοια. Το έργο αφορά στη συνέχιση της κατασκευής του λιμένα Μαντουδίου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται η κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του προσήνεμου μόλου, μήκους 220μ., περίπου με το ακρομόλιο προστασίας του, καθώς επίσης και παραλιακού κρηπιδώματος, μήκος 110μ περίπου και τμήματος τού κρηπιδωμένου υπήνεμου μόλου.

Με την παρέμβαση αυτή το λιμάνι θα αναβαθμιστεί και θα μεγαλώσει συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την ανάπτυξη του Τουρισμού και στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το κόστος του έργου είναι 10 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 8,04 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση της εργολαβίας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2020 και στις 10 του ίδιου μήνα θα προχωρήσει η αποσφράγιση των προσφορών για να προκύψει ο μειοδότης.

Η διάρκεια των δύο έργων καθορίστηκε σε 24 μήνες (2 χρόνια) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα