Κατερίνα
Παναγέα

Υπεγράφη η σύμβαση για νέο αποχετευτικό έργο στην Χαλκιδική. Πρόκειται για το έργο “Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αγ. Μάμα” που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΛΙΑΧΤΙΔΑ ΑΤΕΒΕ με έκπτωση 27%, ενώ Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Νέας Προποντίδας.

Η δημοπράτηση του έργου είχε γίνει στις 2 Φεβρουαρίου 2023 και η αποσφράγιση των προσφορών στις 6 Φεβρουαρίου 2023, ενώ η διάρκεια του έργου είχε εκτιμηθεί σε 24 μήνες.

Το αρχικό κόστος του έργου ήταν 3.920.000,00 ευρώ ενώ η τελική αξία χωρίς Φ.Π.Α. είναι 2.859.489,91 ευρώ (αξία με Φ.Π.Α. 3.545.767,49  ευρώ).

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Κοινότητα του Αγ. Μάμαντος, για τη συλλογή και μεταφορά των λυμάτων του ομώνυμου οικισμού έως τη νέα ΕΕΛ για επεξεργασία.

Ειδικότερα τα λύματα του οικισμού του Αγ. Μάμαντος συλλέγονται μέσω εσωτερικών δικτύων ακαθάρτων ελεύθερης ροής, από πλαστικούς σωλήνες δομημένου τοιχώματος, διαμέτρου Φ200 και συνολικού μήκους 11.000m στο τελικό φρεάτιο, απ’ όπου μεταφέρονται με Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό (Κ.Α.Α.), διαμέτρου Φ250mm και μήκους 1.000m, έως το φρεάτιο εισόδου της νέας ΕΕΛ.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και οι ιδιωτικές συνδέσεις. Συνολικά πρόκειται να κατασκευαστούν 650 ιδιωτικές συνδέσεις μέσω αγωγού Φ160mm.

Τα φρεάτια του δικτύου είναι προκατασκευασμένα από συνθετικά υλικά κυκλικής μορφής με εσωτερική διάμετρο 1,00m, ενώ τα πλαίσια και τα καλύμματα των φρεατίων είναι από ελατό χυτοσίδηρο.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV