Newsroom

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Εσωτερικών, υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου, από τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπουρνούς -παρουσία του αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα- με την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση υλοποίησης έργων οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ σε Διώνη, Ντράφι και Νηρέα Πρωτέα.  

Μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών σε λιγότερο από 10 μήνες από την εκπόνηση του προγράμματος, και τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ ξεκινούν άμεσα οι εργασίες με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους έξι μήνες σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Θεόδωρο Μηλιώνη. 

Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» του ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

ΒΟΡΕΙΑ ΔΙΩΝΗ

 • ασφαλτόστρωση της οδού Φιλώτα από Αρχελάου έως Μ. Αλεξάνδρου σε μήκος 490μ και πλάτος 5,0μ
 • ασφαλτόστρωση οδού Αρχελάου από την Αριστοτέλουςέως Μ. Αλεξάνδρου σε μήκος 140μ και πλάτους 5,0μ
 • ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Βασ.Φιλίππου Β΄ από το τμήμα Αριστοτέλους έως Αντιόχου σε μήκος 528μ και πλάτους 5μ
 • ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Βασ.Φιλίππου Β’ από τμήμα Αντιόχου έως Βεργίνας σε μήκος 270μ και πλάτους 8μ
 • ασφαλτόστρωση οδού Μ.Αλεξάνδρου από Φλωρίνης έως Ολύνθου σε μήκος 480μ και πλάτους 7,0μ
 • Εκτός της ασφαλτόστρωσης όπου δεν υπάρχουν θα κατασκευαστούν ρείθρα και κράσπεδα.

Επιπλέον θα αποκατασταθούν δρόμοι, οι οποίοι έχουν υποστεί φθορές από έργα αποχέτευσης και λοιπές επεμβάσεις, όπως έργα τοποθέτησης οπτικών ινών, επισκευές από βλάβες ύδρευσης κλπ.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν τις εξής οδούς:

 • Αχαιών από την είσοδο του Οικισμού του Ντραφίου έως την οδό Κριεζή σε μήκος 3.200μ και εμβαδού 48.000 τετραγωνικών μέτρων
 • Νηρέως Πρωτέως στη Ραφήνα σε μήκος 1.350 μέτρων και εμβαδού 13.500 τετραγωνικών μέτρων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης που έγινε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα ακολούθησαν δηλώσεις:

Στέλιος Πέτσας, Αν. Υπουργός Εσωτερικών

«Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όταν υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση και την κεντρική κυβέρνηση έχουμε το αποτέλεσμα που περιμένουν οι πολίτες. Το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 όχι μόνο προχώρησε στην υποβολή προτάσεων από τους Δήμους, όχι μόνο εντάχθηκαν τα έργα, όχι μόνο δημοπρατήθηκαν αλλά σήμερα υπογράφονται και οι συμβάσεις. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αγαπητέ κ. Δήμαρχε για τη συνεργασία που είχαμε αυτό το χρονικό διάστημα, και για τη δουλειά των τεχνικών υπηρεσιών ώστε να φθάσουμε στην υπογραφή ενός έργου το οποίο θα δώσει ανάσα στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και ειδικότερα στη Διώνη, το Ντράφι και τον Νηρέα Πρωτέα, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια. Πάντα έργα που να βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων».

Ευάγγελος Μπουρνούς, Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπαίνουν σήμερα οι υπογραφές σε αυτό το σημαντικό έργο οδοποιίας, καθώς ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου είναι από τους πρώτους Δήμους που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης του εν λόγω προγράμματος χρηματοδότησης.  

Το συγκεκριμένο έργο αφορά βελτίωση οδών στη Διώνη και ειδικά στο βόρειο τμήμα και γενικότερα αποκατάσταση οδοστρωμάτων στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.  Προβλέπει επίσης παρεμβάσεις στους οικισμούς Ντραφίου και Νηρέα Πρωτέα.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες ξεκινούν άμεσα από την ανάδοχο εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ και είναι ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αν. Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα που είναι σήμερα παρών. 

Θα ήθελα όμως να επισημάνω το εξής: Η ωρίμανση των έργων, η δημοπράτησή τους και η υπογραφή της σύμβασης είναι το 80% της διαδρομής και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και το σύνολο των υπηρεσιών γι’ αυτήν την εγρήγορση που έδειξαν ώστε να φθάσουμε στην τάχιστη υλοποίηση του προγράμματος.

Πολύ σύντομα οι πολίτες θα δουν τα οφέλη του στην καθημερινότητα τους».   

Θεόδωρος Μηλιώνης, εκπρόσωπος ΙΝΤΡΑΚΑΤ

«Η έναρξη των εργασιών θα γίνει άμεσα, και σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους δημότες. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 6 μήνες και διαθέτουμε την τεχνογνωσία, το προσωπικό και την εμπειρία ώστε να το υλοποιήσουμε γρήγορα και άρτια».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

 • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
 • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
 • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV