Connect with us

Έργα πόλης

Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο κτιριακό έργο για την Τεχνόπολη ΙΑΣΩΝ στο Βόλο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη και ξεκινά επιτέλους το έργο αποκατάστασης της «Κίτρινης Αποθήκης», για την εγκατάσταση και ανάπτυξη της «Technopolis Ιάσων» — Innovation Hot Spot: επιχειρηματικής καινοτομίας, τεχνολογίας και διεπιστημονικής έρευνας στο Βόλο. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΡΧΙΤΕΧ ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης που ξεπερνά το 50%. Το αρχικό κόστος του έργου ήταν σε 10,5εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 8,46εκατ.ευρώ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 30 Οκτωβρίουυ 2018. Η διάρκεια της σύμβασης που υπεγράφη στις 14 Μαϊου 2019, έχει οριστεί σε 24 μήνες και εφόσον δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά την κατασκευαστική περίοδο, θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2021. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΠΔΕ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Με το έργο αυτό πρόκειται να γίνει ανακατασκευή και επάναχρηση της Κίτρινης Αποθήκης, η οποία βρίσκεται στη συνοικία Μεταμόρφωση και καταλαμβάνει μισό οικοδομικό τετράγωνο.

Το κτίριο διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και τέσσερις ορόφους.
Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 2.154,27 μ2 (58,47 μ. με οδό Βασσάνη και 34,37 μ. με οδό Γαζή).

Περιλαμβάνει 2 κτίρια: Την κύρια καπναποθήκη, πενταώροφο κτίριο με υπόγειο και εμβαδόν 1.259,18 μ2/όροφο και συνολικού ύψους 20,15 μ. και όγκο 22.806,16 μ3 και βοηθητικό κτίσμα – αποθήκη της αυλής, εμβαδού 110 μ2 και ύψους 4.00 μ., μεταγενέστερης κατασκευής.

Η επανάχρηση της Κίτρινης Αποθήκης, θα στηριχθεί στη γενική φιλοσοφία περί ήπιων επεμβάσεων σε ιστορικά κτίρια. Όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή, θα εκτελεσθούν σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. Από την παρούσα εργολαβία, εξαιρείται η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ.

ypodomes.com

image_pdfimage_print

Έργα πόλης

Σε δημοπράτηση με 7,2εκατ.ευρώ η επέκταση της βιβλιοθήκης της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργάτες πάνω σε σκαλωσιά

Σε δημοπράτηση βγηκε το έργο επέκτασης της βιβλιοθήκης της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου. Αναθέτουσα Αρχή είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το αρχικά εκτιμηθέν κόστος είναι 7,25εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 5,84εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 18η Δεκεμβρίου.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 730 ημέρες από την υπογραφή της (περίπου 2 έτη). Αν όλα κυλήσουν ομαλά και το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τότε το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Το έργο δεν χρηματοδοτείται από κάποιο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

To έργο αφορά στο σύνολο των οικοδομικών και Η/Μ εργασιών (υλικά και εργασίες), που απαιτούνται για την κατασκευή του κτιρίου της επέκτασης Βιβλιοθήκης, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

To έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο της υφισταμένης βιβλιοθήκης. Στόχος είναι ο νέος σχεδιασμός να μη διαταράξει τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του αρχικού κτιρίου, τη λειτουργικότητά του, τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του, το φυσικό φωτισμό του, αλλά και τη μοναδική οπτική φυγή προς την πόλη του Ρεθύμνου. Η επέκταση της Βιβλιοθήκης αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα.

Στο έργο συμπεριλαμβάνονται όλες απαραίτητες εργασίες στα οικοδομικά:

1) χωματουργικά, καθαιρέσεις·

2) σκυροδέματα·

3) τοιχοποιίες, επιχρίσματα·

5) επενδύσεις, επιστρώσεις·

6) κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές·

7) λοιπά τελειώματα).

Και στις Η/Μ εγκαταστάσεις:

4.1) ύδρευση·

4.2) άρδευση – τεχνητή λίμνη·

4.3) αποχέτευση λυμάτων·

4.4) αποχέτευση ομβρίων·

4.5) είδη υγιεινής·

4.6) πυρόσβεση·

4.7) τοπικά συστήματα κατάσβεσης·

4.8) πυρανίχνευση·

4.9) φωτισμός ασφαλείας·

4.10) κλιματισμός·

4.11) ηλεκτρικά·

4.12) τηλέφωνα – data·

4.13. μεγάφωνα·

4.14) εγκατάσταση r-tv·

4.15) ηλεκτρικά ρολόγια·

4.16) κεντρικό σύστημα ελέγχου (bms)·

4.17) αντικεραυνική προστασία·

4.18) ανελκυστήρες.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Αττική: Επίσκεψη Αντωνάκου σε έργα στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Στάδιο στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Έργα που χρηματοδοτεί και συμμετέχει στην υλοποίηση τους η Περιφέρεια Αττικής, επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης με τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής, του οποίου οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Όπως τους ενημέρωσε ο ανάδοχος και οι επιβλέποντες μηχανικοί αναμένεται το έργο να παραδοθεί εντός του 2020.

Επισκέφτηκαν επίσης, τα έργα στους αθλητικούς χώρους στις Σιταποθήκες, που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και αναμένεται να παραδοθούν στους πολίτες και τους αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Συνάντηση στην ΚΤΥΠ για το «Κτήμα Πάτμου και Καραβία» στην Αθήνα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γιάννης Χαρωνίτης ΚΤΥΠ

Την πρόθεση της ΚΤΥΠ ΑΕ να παραχωρήσει στον Δήμο Αθηναίων το «Κτήμα Πάτμου και Καραβία» στα Πατήσια, μετέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης στους εκπροσώπους των κατοίκων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία της Εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος εξήγησε ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ, ως νόμιμος ιδιοκτήτης του χώρου, είναι υποχρεωμένη να προβεί, τόσο σε αυτό το ακίνητο όσο και στο σύνολο των ακινήτων ιδιοκτησίας της και δη αυτών που διαθέτουν εντός διατηρητέα κτίρια, στις απαραίτητες εργασίες που αφορούν στην αποτύπωση και ενίσχυση των κτιρίων καθώς και σε εργασίες υγειονομικού χαρακτήρα και για αυτό ζήτησε την εκκένωση και του «Κτήματος Πάτμου και Καραβία».

Στο αίτημα των κατοίκων να τους παραχωρηθεί το ακίνητο προκειμένου να το αυτοδιαχειριστούν, ο Διευθύνων Σύμβουλος απάντησε ότι εκ του νόμου, η ΚΤΥΠ ΑΕ μπορεί να παραχωρήσει την χρήση των ακίνητων ιδιοκτησίας της μόνο στους Δήμους και δήλωσε ότι εφόσον ο Δήμος Αθηναίων ζητήσει εγγράφως το εν λόγω ακίνητο, η Εταιρεία δεν έχει κανέναν λόγο να το αρνηθεί, όπως άλλωστε έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Επιπλέον, ο κ. Χαρωνίτης ξεκαθάρισε ότι το ακίνητο δεν πωλείται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την ανέγερση σχολείου ή για άλλους εκπαιδευτικούς ή και πολιτιστικούς σκοπούς.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα