Κατερίνα
Παναγέα

Υπεγράφη η σύμβαση για νέο κτιριακό έργο στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το το έργο «Y.Ε.10: Ανέγερση Κτιρίου ΙΔΕΠ (THE FACTORY, Λάκκωμα)».

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Α. Ε.Ε., ενώ υπεργολάβοι του νικητή είναι η εταιρεία με την επωνυμία “ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ” με δ.τ. “ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΜ ΕΠΕ” ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.).

Η επιλογή του νικητή έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2024 και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 21 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 14 Μαρτίου 2024.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 4,37 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 3,53 εκατ. ευρώ), ενώ η αξία όλων των συμβάσεων που ανατέθηκαν ανέρχεται στα 3,53 εκατ. ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από το έργο με τίτλο «Υποέργο 4. Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ 2.0», το οποίο εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης στο πλαίσιο της Δράσης «Δημιουργία – Επέκταση- Αναβάθμιση των Υποδομών των Ερευνητικών Κέντρων εποπτείας ΓΓΕΚ» [Project title: Creation – Expansion -Upgrading of the Infrastructures of research centers supervised by the General Secretariat for Research and Innovation (GSRI)] του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση -Next Generation EU μέσω του ΠΔΕ [ΣΑΤΑ ΤΑ019], κατά ένα μέρος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2023 από τη ΣΑΕ 013/2 (ως τροποποίηση 01 της ΣΑΕ 013/2) του έργου (δυνάμει απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών) και κατά ένα μέρος από ιδίους πόρους.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η εκτέλεση του έργου (μελετοκατασκευή) με τίτλο «Y.Ε.10: Ανέγερση κτιρίου ΙΔΕΠ (THE FACTORY – ΛΑΚΚΩΜΑ)».

Η εργολαβία έχει σαν αντικείμενο την πλήρη κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου εργαστηρίων και γραφείων υψηλών προδιαγραφών με ενεργειακή κατάταξη Α+ ακολουθώντας τις προδιαγραφές του Κ.ΕΝ.Α.Κ. όπως και να προσαρμοστεί στις ισχύουσες διατάξεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων (Π.Δ. 41/2018 ΦΕΚ Α΄/80/07-05-2018).

Τέλος, το σύνολο των μελετών σε όλα τους τα στάδια θα ακολουθήσουν τις προδιαγραφές και απαιτήσεις όλων των Κανονισμών (Οικοδομικός, Κτιριοδομικός, ΕΤΕΠ, Ευρωκώδικες κλπ) όπως αυτοί ισχύουν σήμερα.

Το έργο χωροθετείται στην περιοχή Λάκκωμα Χαλκιδικής.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV