Connect with us

Εταιρικά Nέα

Γ.Μπίμπας: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι μόνο μια πρωτοποριακή ανάπτυξη που έχει ως βάση το περιβάλλον ποιότητα, αλλά είναι το βασικό πλέον μοντέλο του εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας μας, μέσα στα πλαίσια της ενιαίας αγοράς, της παγκοσμιοποίησης.


Βιώνουμε την οικονομική κρίση σε μια μορφή άγρια. Η στρέβλωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αυξάνοντας υπέρμετρα την προσφορά του  χρήματος δανείζοντας με ευκολία και προωθώντας το πλαστικό χρήμα, δημιούργησε έντεχνα επιπρόσθετες ανάγκες. Ο καταναλωτής απολάμβανε αγαθά που του παρείχαν μια απατηλή ποιότητα ζωής,  μια «ευζωία» μέσα από την υπερκατανάλωση.

Η στροφή προς την κατανάλωση και όχι στην υγιή επένδυση  μαζί με την δυσκαμψία και τη γραφειοκρατία του συστήματος λειτούργησαν έτσι ώστε να προκληθεί ο μεγάλος σεισμός της ύφεσης. Η υπερκατανάλωση και η υπερχρέωση ταυτίστηκαν και αποτέλεσαν σχέση θα έλεγα αμφίδρομη.

Ο τρόπος άσκησης της πολιτικής , η κακοδιαχείριση και οι  οικονομικές επιλογές των εκάστοτε κυβερνόντων αποδείχτηκαν ότι ήταν κοντόφθαλμες χωρίς μακροοικονομική προοπτική και μας οδήγησαν στον σημερινό όλεθρο που συνθλίβει τον κοινωνικό ιστό. Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται, οικογένειες εξαθλιώνονται, οι νέοι απογοητεύονται, η επιχειρηματικότητα μειώνεται δραματικά και δημιουργεί την τάξη των νεόπτωχων.

Ο δανεισμός δημιουργεί χρέος και ο σημερινός συνεχής δανεισμός χωρίς ανάπτυξη οδηγεί μαθηματικά σε μια αδιέξοδη υπερχρέωση.  Αυτό δεν αξίζει στην Ελλάδα! Αυτό δεν είναι η Ελλάδα μας!

Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Εμείς οι ίδιοι να δώσουμε τη λύση! Μέσα από υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες με προοπτικές εξέλιξης και προόδου μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη στην πατρίδα μας, δίνοντας πίσω στο μέλλον που ξεριζώνεται βιαίως από τα παιδία μας.
Πρέπει να εγκαταλείψουμε τις παλαιές δογματικές αντιλήψεις ανάπτυξης ως χρεωκοπημένες πλέον. Πραγματικά πιστεύω ότι το παλαιό μοντέλο επιχειρηματικής δράσης είναι και παρωχημένο και χρεοκοπημένο.

Ο Όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ συμμετοχών και επενδύσεων μπαίνει δυναμικά στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και αναπτύσσει δράσεις  σε παραγωγικούς τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε).

Αξιοποιεί στρατηγικά πλεονεκτήματα που παραμένουν αναξιοποίητα. Η Ελλάδα του ήλιου και του ανέμου, στοιχεία του περιβάλλοντος  που αποτελούν το αναπτυξιακό απόθεμα στην ενέργεια, δείχνουν την πρόκληση του μέλλοντος για την πατρίδα μας. Ο προικισμένος τόπος μας μπορεί να γίνει το κέντρο της ενεργειακής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια ,αρκεί να επενδύσει και να στηριχτεί πάνω στις ΑΠΕ .Έχουμε τη δύναμη του ήλιου, τη δύναμη του ανέμου, έχουμε την πρώτη ύλη εντελώς δωρεάν σε πλήρη αφθονία, αστείρευτη .

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται κατά 50% από τις εισαγωγές ενέργειας. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκείνη το ενεργειακό κέντρο παραγωγής αλλά και εξαγωγής ενέργειας. Αυτό είναι το όραμα μας! Ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ πρωτοπορεί ,καινοτομεί και κατασκευάζει τις μεγαλύτερες ενεργειακές ηλιοθερμικές, φωτοβολταϊκές, αιολικές μονάδες στην Ελλάδα.
Με πλήρη διαφάνεια, αξιοπιστία, με υψηλές προδιαγραφές και πάνω από όλα  με εξειδικευμένες υπηρεσίες από καταξιωμένους επιστήμονες, μηχανολόγους, περιβαλλοντολόγους. Η ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ είναι ένας ελληνικός όμιλος με ελληνικά κεφάλαια που επενδύει στην Ελλάδα, δημιουργεί θέσεις εργασίας, εξασφαλίζει έσοδα και συμβάλλει στην ανάπτυξη. Για αυτό όπως προείπα εμμένουμε και τονίζουμε ότι η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο για την ανακοπή της ύφεσης με άμεσα αποτελέσματα .

Ως πρόεδρος της ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ απευθύνω δημόσια πρόσκληση σε όλους εσάς τους Έλληνες της Διασποράς να γνωρίσετε τον Όμιλο μας ,να συμμετέχετε σε αυτό και να επενδύσετε στην πράσινη ανάπτυξη. Να συμμετέχετε στον Όμιλό μας ,γιατί η ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ’’ είναι ο κορυφαίος Όμιλος επενδύσεων και συμμετοχών  που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και δείχνει το δρόμο για μια αειφόρο ανάπτυξη.


Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας!

 

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα