Connect with us

Έργα πόλης

¶γιος Δημήτριος: το τεχνικό πρόγραμμα 2011 του Δήμου, υπόγειο πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, προετοιμάζει το τεχνικό πρόγραμμά του για το 2011.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κος Φραγκιαδάκης, ετοίμασε τη σχετική εισήγηση για το τεχνικό πρόγραμμα, στόχοι του οποίου είναι η μέριμνα για τους κοινόχρηστους χώρους στο Δήμο (πεζοδρόμια, πλατείες κλπ), τις αθλητικές του εγκαταστάσεις και την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του.

Επίσης, θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο της κατασκευής υπογείου πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο καθώς και η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στον Ασύρματο.

Η Εισηγητική Έκθεση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Φραγκιαδάκη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης τη Δευτέρα 21-3-2011, ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

Αναλυτικά, το Τεχνικό Πρόγραμμα αναφέρει τα παρακάτω ενδιαφέροντα στοιχεία:

“Το Τεχνικό Πρόγραμμα οικονομικού έτους 2011 συντάσσεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία της Ελληνικής Οικονομίας, και στην αρχή της Καλλικρατικής περιόδου του Δήμου, που μπορεί να μην αντιμετωπίζει το πρόβλημα της συνένωσης με άλλο Δήμο, αλλά ως προς το θεσμικό πλαίσιο, οι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι πραγματικοί (ισοσκελισμένοι με πραγματικά έσοδα & έξοδα) που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να του δώσουμε διεκδικητικό ύφος.

Προσπαθούμε, ωστόσο, να αποκτήσουμε «ώριμες» μελέτες που έχουμε συμπεριλάβει στο προϋπολογισμό για να ενταχθούμε στην χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ και αυτές είναι:

α) Οριστική μελέτη κατασκευής υπογείου Πάρκινγκ στο Δημοτικό Στάδιο.

β) Οριστική μελέτη κατασκευής Βρεφονηπιακού σταθμού στον Ασύρματο.

Ακόμη υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο του ΥΠΕΚΑ από 09/03/2011 για την κατάθεση προτάσεων & μελετών που θα επιδοτηθούν από κοινοτικά κονδύλια και αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων χρήσης ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά στις στέγες των Δημοτικών κτιρίων).

Οι ενέργειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προετοιμασία του φακέλου με τις απαιτούμενες μελέτες και πιστεύουμε ότι μέχρι τις 30/09/2011,ίσως και πριν, να έχουμε καταθέσει το φάκελο στο ΥΠΕΚΑ, ευελπιστώντας στη συνέχεια να ενταχθούμε στο πρόγραμμα Χρηματοδότησης.

Πιστεύουμε ότι οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων και της εκμετάλλευση των δωμάτων τους, μέσα σε βραχύ χρονικό διάστημα θα έχουν αποσβεσθεί και ο Δήμος πέρα από την οικονομία της καταναλισκόμενης ενέργειας, θα έχει και έσοδα και από την εκμετάλλευση των φωτοβολταϊκών, αλλά πάνω απ? όλα συνεισφέρουμε στην οικολογική ισορροπία του πλανήτη για την επιβίωσή του.

Τα έσοδα βάσει των οποίων συντάσσεται το Τεχνικό Πρόγραμμα προέρχονται από τις παρακάτω πηγές:

1. ΣΑΤΑ

2. Έσοδα Δήμου

3. Επιχορηγήσεις άλλων φορέων Δημοσίου

Περιλαμβάνει δε:

Έργα οργάνωσης της κυκλοφορίας (μελέτες, εκτέλεση μελετών, κυκλοφοριακή μελέτη)
Βελτιώσεις οδών και πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών
Βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων
Έργα για την συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων
Έργα βελτίωσης πλατειών και κοινοχρήστων χώρων
Βελτιώσεις παιδικών χαρών
Προμήθειες ηλεκτρονικών συστημάτων για εξοικονόμηση ενέργειας και άρδευσης
Τα προτεινόμενα Νέα και Συνεχιζόμενα έργα του παρόντος Τεχνικού προγράμματος κατατάσσονται ανάλογα με το είδος του έργου και την πηγή χρηματοδότησης ως εξής:

Α. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται έργα που χρηματοδοτούνται από ΣΑΤΑ συνολικού προϋπολογισμού 2.140.000,00 ευρώ (900.000,00 ευρώ συνεχιζόμενα 2010). Τα έργα που υλοποιούνται από αυτήν την πηγή αφορούν έργα, όπως συντήρηση κατασκευή πεζοδρομίων, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, επισκευές Δημοτικών Κτιρίων, καθώς και επισκευές & συντηρήσεις δημοτικών δρόμων.

Β. Τα έργα και μελέτες που χρηματοδοτούνται από έσοδα Δήμου είναι παρεμφερή με αυτά της ομάδας Α και επιπλέον αντιμετωπίζουν τις ανάγκες εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων, ασφαλτοστρώσεων και διαγραμμίσεων υφισταμένων δρόμων, διανοίξεων για την δημιουργία νέων δρόμων, διαμορφώσεις πλατειών, αναπλάσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις Δημοτικών κτιρίων ποσού 2.354.000,00 ευρώ.

Γ. Περιλαμβάνει έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 330.000,00 ευρώ και από πολιτική προστασία 100.000,00 ευρώ

Δ. Περιλαμβάνει έργα που χρηματοδοτούνται από Ο.Σ.Κ με προβλεπόμενη πίστωση 1.020.000,00 ευρώ. Τα έργα που υλοποιούνται από αυτήν την πηγή αφορούν σε έργα γενικών επισκευών & συντηρήσεων σχολικών κτιρίων (Α?βάθμιας και Β?βάθμιας Εκπαίδευσης).

Ε. Περιλαμβάνει ΣΑΤΑ για την συντήρηση σχολικών κτιρίων πίστωση 125.000,00 ευρώ.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα που προτείνουμε στηρίζεται στις δυνατότητες υλοποίησης των υπηρεσιών μας, αφορά δε πραγματικές ανάγκες όλων των περιοχών του Δήμου μας.

Πιστεύουμε ότι συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, στην προστασία του περιβάλλοντος, και στην ανάδειξη της πόλης μας”.

Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα