Newsroom

Σε δημόσια χρήση παραδίδεται σήμερα, το πρώτο αναπλασμένο τμήμα της Πλατείας Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπως γνωστοποίησε εχθές, Τετάρτη 26/6, ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, που μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, βρέθηκαν στο έργο, παρακολουθώντας τις τελευταίες εργασίες πριν την παράδοση του.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, μίλησε με τον ανάδοχο και εργαζομένους στο έργο και σε δήλωσή του ανέφερε ότι πρόκειται περίπου για τη μισή από την πλατεία, διευκρινίζοντας ότι το έργο θα συνεχιστεί στο υπόλοιπο τμήμα όπως και στη διαμόρφωση των πλευρικών τμημάτων, δηλαδή της πλατείας Καζαντζάκη και του μέρους το οποίο βρίσκεται από τη μεριά της Λ. Δικαιοσύνης.

«Αυτά τα κομμάτια επίσης βρίσκονται σε τμηματική παράδοση, η πλατεία Καζαντζάκη η οποία ενοποιεί τον χώρο με το Πάρκο Γεωργιάδη θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες. Τα υπόλοιπα κομμάτια θα έρθουν μετά και το τελευταίο το οποίο θα γίνει είναι αυτό το οποίο αφορά τα ίδια τα καταστήματα. Ο λόγος για τον οποίον έχουν προβλεφθεί οι εργασίες με αυτή τη σειρά είναι η μέγιστη χρηστικότητα και η λιγότερη όχληση. Λαμβάνουμε προφανώς υπόψη και τη χρήση των καταστημάτων έτσι ώστε για όλο το καλοκαίρι να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και πλέον μέσα στο φθινόπωρο να γίνουν οι εργασίες που τα αφορούν. Αλλά εντωμεταξύ θα έχουν παραδοθεί μεγάλα κομμάτια της πλατείας από τη μεριά που έχει τη γενική κοινή χρήση και ελπίζω ότι αυτό θα είναι κάτι που θα αρέσει στους Ηρακλειώτες και κυρίως θα το νιώσουν ότι βελτιώνει τις συνθήκες της κυκλοφορίας τους και συνεπώς θα το υποδεχθούν σαν ένα έργο που συμβάλλει στην ποιότητα ζωής στην πόλη μας» τόνισε ο κ. Καλοκαιρινός.

Σε ό,τι αφορά τους πυλώνες φωτισμού της πλατείας, ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γνώμη των ειδικών και την έχουμε, πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Οι πυλώνες θα απομακρυνθούν διότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας το οποίο δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει».

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του έργου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στην πρώτη παράδοση αλλά και στην επόμενη προτεραιότητα που είναι το τμήμα της πλατείας Καζαντζάκη, όπου επίσης υπάρχει οικονομική δραστηριότητα και πρέπει να ανοίξει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και επισήμανε:

«Το επόμενο χρονοδιάγραμμα θα είναι μετά τις 20 Σεπτέμβρη όπου ο ανάδοχος του έργου θα μπει στο τμήμα των καταστημάτων και μπροστά στην Περιφέρεια Κρήτης και παράλληλα θα ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Νοέμβρη που είναι το βασικό μας χρονοδιάγραμμα, το σύνολο της πλατείας Ελευθερίας. Από κει και πέρα δύο μικρές παρεμβάσεις, μπροστά στην Αστόρια αλλά και η διασύνδεση της πλατείας με το Πάρκο Γεωργιάδη θα ολοκληρώσει το έργο το οποίο εκτιμούμε ότι θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου έχοντας πιέσει τα χρονοδιαγράμματα με γρήγορους ρυθμούς. Ανταποκρίνεται τόσο η Υπηρεσία όσο και ο ανάδοχος του έργου. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος. Να τρέξουμε το έργο, να πετύχουμε τα χρονοδιαγράμματα για ένα έργο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου και εκτελείται στην καρδιά της τουριστικής περιόδου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV