Connect with us

Κτιριακά Έργα

Ξεκίνησε η κατασκευή του βιοκλιματικού Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου – Πόσο θα κοστίσει

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου - Πηγή Περ. Αττικής

Ο «Θεμέλιος Λίθος» για την έναρξη κατασκευής του νέου σύγχρονου βιοκλιματικού 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου, στο Δήμο Διονύσου, μπήκε κατά τη διάρκεια μίας συγκινητικής τελετής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, και του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, ενώ πραγματοποιήθηκε και ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Εφημέριο του Ι.Ναού Αγίου Παντελεήμονα Κρυονερίου π. Πέτρο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 5,4 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και υλοποιείται από την ΚΤΥΠ Α.Ε., με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» με φορέα την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Κατασκευών της ΚΤΥΠ κ. Γ.Τσαγκάρης, η επιβλέπουσα μηχανικός του έργου κ.Παπουτσή, ο εκπρόσωπος της Κατασκευαστικής Εταιρίας κ.Κωστούδης, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Σύμβουλοι ,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Ηρακλής Χιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Τόκα, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αναστασία Κώνστα, ο Τοπικός Σύμβουλος Κρυονερίου και Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Παπαδόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος Κρυονερίου Δημήτρης Κυρανάκης, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ.Χορμοβίτη κ.α.

Το νέο Σχολείο

Το νέο σχολείο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Κρυονερίου, εδώ και πολλά χρόνια, και ξεκινά με τη σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, της Τεχνικής Υπηρεσίας και των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Το νέο σύγχρονο σχολείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο 4,1 στρεμμάτων, επί των οδών Πολυτεχνείου, Σκουφά και Φιλικής Εταιρίας, με συνολική επιφάνεια δόμησης 2041 τετραγωνικά μέτρα και δύο εισόδους (στη Φιλικής Εταιρίας και την Ηρώων Πολυτεχνείου), ενώ αντικαθιστά το παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου που κατεδαφίστηκε.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στην ανέγερση ενός κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους με μεγάλη εσωτερική αυλή.
Το σχολείο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β΄όροφο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή 12 αιθουσών διδασκαλίας (7 στον α΄όροφο και 5 στο β΄όροφο), εργαστηρίων φυσικών επιστημών, ξένων γλωσσών, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκης, ξεχωριστών χώρων υγιεινής για ΑΜΕΑ, κτιρίου με ανεξάρτητη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων, χώρου στάθμευσης 12 συνολικά αυτοκινήτων, χώρου πυροσβεστικού συγκροτήματος και δεξαμενής πυρόσβεσης κ.α.

Τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα έχουν εκτός από τις εξωτερικές θερμομονώσεις και συστήματα ηλιοπροστασίας ενώ θα τοποθετηθούν παντού σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης προβλέπεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ενεργητικών ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού κλπ.

Ο περιβάλλον χώρος θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρο περιπάτου, παιχνιδιού και αθλοπαιδιών, γήπεδο καλαθοσφαίρισης με κερκίδες, αντιολισθητικά δάπεδα, παγκάκια, βρύσες, πέργκολες κλπ.

Σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα του κτιρίου αποτελεί η επιλογή της φύτευσης σε σχέση με τη σκίαση στη διαμόρφωση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου. Όλα τα δέντρα και οι θάμνοι έχουν επιλεγεί με κριτήριο την ανθεκτικότητά τους, το μικρότερο δυνατό κόστος συντήρησής τους, αλλά και την εναρμόνισή τους με τη φυσική χλωρίδα της περιοχής.

Στους χώρους πρασίνου προτείνονται δύο «ελαιώνες», με σημεία φύτευσης ανά 3.40 μ., μια δεντροστοιχία με κουτσουπιές, μουριές, κυπαρίσσια, πεύκα και χαμηλοί θάμνοι αρωματικοί εδαφοκάλυψης.

Τέλος στο δώμα του κτιρίου Κ2, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου θα είναι φυτεμένο με λεβαντίνη, υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται υπαίθριο μάθημα και να καλλιεργηθεί από τους μαθητές λαχανόκηπος με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Advertisement
 SINTECNO
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα