Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο Κολυμβητηρίου της Αγυιάς

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθαρίζεται το κολυμβητήριο στην Πάτρα

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες καθαρισμού στο Κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα, ενόψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Παρών στις εργασίες ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος δήλωσε:

«Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται εδώ, στο χώρο του κατεστραμμένου κολυμβητηρίου και αποδεικνύουν για μια φορά ακόμα, ποιοι μένουν στα λόγια και ποιοι κάνουν έργα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα διαμορφώνουμε έναν απαράδεκτο χώρο, σε λειτουργικό. Εδώ ήρθαμε να παρέμβουμε και να δημιουργήσουμε ένα πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, αλλά και μετά το τέλος των αγώνων, να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδεικνύουμε για μια ακόμα φορά και απαιτούμε, ο καταπληκτικός αυτός χώρος να δοθεί στην πόλη που τον δικαιούται και από σκουπιδότοπο, που είναι σήμερα, να μετατραπεί σε κόσμημα που θα το χρησιμοποιεί και θα το ευχαριστιέται η νεολαία μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, μέχρι να το πετύχουμε».

image_pdfimage_print

Αθλητικές Υποδομές

Συνάντηση Πατούλη-Αυγενάκη για αθλητικές υποδομές της Αττικής

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση Πατούλη-Αυγενάκη

Η αποκατάσταση του κλειστού σταδίου της Παιανίας και η εξασφάλιση χώρου για τη δημιουργία κλειστού Αθλητικού Κέντρου Άθλησης Ατόμων με Αναπηρία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επικυρώθηκε η από κοινού βούληση να υπάρξει στενή συνεργασία για την επίλυση δύο προβλημάτων που χρονίζουν και δεν επιτρέπουν σε χιλιάδες συμπολίτες μας να αθληθούν σε υποδομές που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Αποκατάσταση κλειστού σταδίου Παιανίας και μετατροπής του σε ένα Μητροπολιτικό Κέντρο Άθλησης

Στο πλαίσιο της συζήτησης επισημάνθηκε ότι η εικόνα φθοράς και παρακμής που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του κλειστού σταδίου Παιανίας είναι απαράδεκτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κ. Γ. Πατούλης και Λ. Αυγενάκης με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλου και του Δημάρχου Παιανίας Ι. Μάδη, συμφώνησαν, να συσταθεί ένας φορέας που θα αναλάβει την ανακατασκευή και την αποκατάσταση του σταδίου.

Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης «με συστηματική δουλειά και συνεργασία μπορεί να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Κέντρο Άθλησης στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται οι Έλληνες αθλητές στίβου καθώς και τα νέα παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Παιανίας, ενώ θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις από ξένους αθλητές».

Ο Υφυπουργός Λ. Αυγενάκης από την πλευρά του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα είναι ορατά και άμεσα. «Χιλιάδες αθλητές και γονείς περιμένουν ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις σε ένα χώρο που σήμερα είναι ένα “νεκροταφείο”, εγκαταλειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ο Δήμαρχος Παιανίας βρήκαν ένα χώρο λεηλατημένο και κατεστραμμένο. Με εντολή του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη θα κινηθούμε ταχύτατα για να εξαλείψουμε αυτή την τραγική εικόνα και πολύ σύντομα να δώσουμε στους πολίτες όλης της χώρας αθλητικές εγκαταστάσεις ασφαλείς και λειτουργικές».

Ο Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος από την πλευρά του χαρακτήρισε ως παραγωγική τη σημερινή συνάντηση και τόνισε ότι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση τον υφυπουργό αθλητισμού και τον Περιφερειάρχη Αττικής και σημείωσε πώς η συνάντηση αυτή «δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα τόσων ετών για έναν πολύ σημαντικό χώρο ο οποίος έχει να κάνει τόσο με το λεκανοπέδιο όσο και με το σύνολο της χώρας».

Δημιουργία κλειστού Αθλητικού Κέντρου για την προπόνηση και Ατόμων με Αναπηρία

Το θέμα της εξεύρεσης χώρου που θα φιλοξενηθεί το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Προπόνησης Ατόμων με αναπηρία ήταν το δεύτερο σημαντικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Ειδικότερα στη συνάντηση την οποία συμμετείχαν ο Πάρις Επιτροπάκης Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και η Ιωάννα Καρυοφύλλη, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα δημιουργίας Κλειστού Αθλητικού Κέντρου στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται αλλά και να φιλοξενούνται Έλληνες αθλητές με αναπηρία.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συμφωνήθηκε να διερευνηθούν συγκεκριμένοι χώροι οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός κλειστού αθλητικού χώρου όπου θα προετοιμάζονται όλη τη διάρκεια του χρόνου αθλητές με αναπηρία. Στο χώρο αυτό θα μπορούν να διοργανώνονται μεγάλα γεγονότα και να φιλοξενούνται αθλητές από όλο τον κόσμο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα βρεθεί η κατάλληλη περιοχή για τη δημιουργία της υποδομής. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, θα χρηματοδοτήσουν τον χώρο αυτό στον οποίο θα μπορούν να προπονούνται άτομα με αναπηρία», δήλωσε ο Γ. Πατούλης. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. «Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε με την ομοσπονδία, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε το αυτονόητο.

Μία υποδομή, ένα χώρο για αθλητές με περίσσευμα ψυχής. Για αθλητές που τιμούν τη χώρα μας, που φέρνουν διακρίσεις και μετάλλια. Αξίζουν να έχουν το δικό τους χώρο, που θα μπορούν να προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Αυτοψία Μώραλη σε γήπεδα του Πειραιά

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων και το κλειστό γήπεδο «Π. Σαλπέας», στα οποία υλοποιούνταν  εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή τους αλλά δυστυχώς  εδώ και κάποιους μήνες  έχουν σταματήσει ή καθυστερούν με ευθύνη της  Περιφέρειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες στα 2 κλειστά γήπεδα εκτελούνταν από τον Δήμο Πειραιά με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ωστόσο έχει σταματήσει την χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην συνεχίζονται  οι εργασίες ανακατασκευής.

Ο κ. Μώραλης βρίσκεται σε συνεννόηση με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, προκειμένου η πλήρης ανακατασκευή των γηπέδων να ολοκληρωθεί  το συντομότερο δυνατόν. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

«Επισκέφτηκα τα δυο κλειστά γυμναστήρια του Δήμου μας τα οποία είναι υπό ανακατασκευή. Το καλό είναι ότι σε περίπου 45 μέρες θα έχουμε ένα σχεδόν καινούργιο κλειστό γυμναστήριο στα Καμίνια, καθώς η ανακατασκευή του είναι σχεδόν ολική και ένα ανακαινισμένο «Π. Σαλπέας»  στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

Το κακό είναι ότι τα γήπεδα αυτά θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμα ώστε να υποδεχθούν τις ομάδες του Πειραιά που ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους σε 15 μέρες, αλλά και τους δημότες στα πρόγραμμα αθλητισμού που οργανώνουμε, αλλά με  ευθύνη της Περιφέρειας αυτό δεν έχει συμβεί.

Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια έχει σταματήσει εδώ και μήνες και φυσικά οι ανάδοχοι έχουν σταματήσει τις εργασίες. Δεν είναι τα μοναδικά έργα που έχουν σταματήσει, καθώς το ίδιο συμβαίνει με το έργο των ασφαλτοστρώσεων αλλά και σε αλλά έργα.

Ξεκαθαρίζω ότι καμία απολύτως ευθύνη δεν φέρει προσωπικά για την κατάσταση αυτή ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γαβρίλης με τον οποίο είχα μια άριστη συνεργασία και ο  οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει τον Δήμο του Πειραιά σε πολλούς τομείς και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα.

Ήδη βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη   Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία  είναι απολύτως  ενήμερη για την κατάσταση αυτή και σε συνεννόηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών,  είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση το συντομότερο».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Ενημερώθηκα για την καθυστέρηση στις εργασίες ανακατασκευής των δύο γηπέδων του Πειραιά. Πιστεύω πως είναι αδιανόητο να ξεκινούν τόσο σημαντικά έργα όπως είναι οι ανακατασκευές γηπέδων στα οποία αθλούνται αθλητικά σωματεία, δημότες και παιδιά και να σταματούν οι εργασίες αναιτιολόγητα.

Πρόκειται για μια ακόμα καθυστέρηση που παραλάβαμε, για την οποία θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.  Ήδη βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατόν».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Κρήτη: Υπογραφή σύμβασης για την δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στις Πατέλες

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ένα σημαντικό έργο για τη νεολαία και τον αθλητισμό υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Πρόκειται για την δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στην ευρύτερη περιοχή των Πατελών που θα καλύψει τις ανάγκες του αθλητικού Σωματείου «Ποσειδώνας» που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού Νίκου Συριγωνάκη, του Προεδρείου της ομάδας «Ποσειδώνας» και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μιχάλη Τζιράκη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη με ιδιαίτερα θερμά λόγια, υπογραμμίζοντας πως η δημιουργία της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής δίνει δημιουργική διέξοδο στη νεολαία της περιοχής και απομακρύνει τους νέους από κακές συνήθειες.

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως πρόκειται για αναγκαίο έργο για το οποίο έγινε το πρώτο βήμα, έχοντας ήδη υπογράψει τη δαπάνη και στόχος είναι να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα