Βάσω
Βελίκοβα

Υπεγράφη η σύμβαση για νέο έργο σχολικών υποδομών στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Αναλυτικά πρόκειται για το έργο «Αποπεράτωση 3ου ΔΣ & 3ου ΝΓ Αγ. Ιωάννη Ρέντη», με αναθέτουσα Αρχή η Κτιριακές Υποδομές. Ανάδοχος του έργου είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Pdl A.E. – ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ Α.Τ.Ε. και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι 4.735.000 ευρώ, ενώ η αξία όλων των συμβάσεων που ανατέθηκαν ανέρχεται στα 3.688.697,08 ευρώ, έκπτωση 22,10 %. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται εντός 730 ημερολογιακών ημερών.

Το έργο εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής στο Ε.Π. «Αττική 2021 – 2027».

Περιγραφή του έργου

Το οικόπεδο επί του οποίου προβλέπεται να υλοποιηθεί το έργο της αποπεράτωσης του 3ου ∆ηµοτικού σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Αγ. Ιωάννη Ρέντη βρίσκεται επί των οδών Αντ. Σαµαράκη, Β. Κορνάρου, Γ. Σεφέρη και Ανώνυµου Πεζόδροµου, στο Ο.Τ. της Π.Ε. .Γ200, και έχει επιφάνεια Ε= 6.316,94 τ.µ. m².

Τα στοιχεία δόµησης του οικοπέδου είναι:

 • Επιτρεπόµενη Κάλυψη: 4.421,858 τ.µ. (70%)
 • Πραγµατοποιούµενη Κάλυψη: 2.044,55 τ.µ.
 • Επιτρεπόµενη ∆όµηση 5.053,552 τ.µ. (Σ.∆.: 0,8)
 • Πραγµατοποιούµενη ∆όµηση: 3.344,25 τ.µ.

Το κτιριακό συγκρότηµα αποτελείται από το Νηπιαγωγείο και το ∆ηµοτικό Σχολείο.

Το Νηπιαγωγείο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο και το ∆ηµοτικό Σχολείο από υπόγειο, ισόγειο και όροφο.

 • ΥΠΟΓΕΙΟ ΝΓ: περιλαµβάνει αντλιοστάσιο, λεβητοστάσιο και αποθήκες
 • ΙΣΟΓΕΙΟ ΝΓ: περιλαµβάνει 2 αίθουσες, χώρο ύπνου, Πολυδύναµο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφεία και χώρους υγιεινής
 • ΥΠΟΓΕΙΟ ∆Σ: περιλαµβάνει υπόγειο χώρο στάθµευσης, λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίµων, δεξαµενή νερού, αντλιοστάσιο, µηχανοστάσιο ανελκυστήρα, αρχείο και αποθήκες
 • ΙΣΟΓΕΙΟ ∆Σ: περιλαµβάνει την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων µε αποδυτήρια και αποθήκη, Αναγνωστήριο-Βιβλιοθήκη, χώρους διοίκησης, γραφείο δασκάλων, 2 αίθουσες
  διδασκαλίας, κουζίνα και χώρο φαγητού, κυλικείο, ιατρείο-αναρρωτήριο, χώρους υγιεινής.
 • OΡΟΦΟΣ ∆Σ: περιλαµβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια (φυσικών επιστηµών, πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής), γραφείο συλλόγου/µαθητικών κοινοτήτων και χώρους υγιεινής ορόφου.

Η επικοινωνία µεταξύ των ορόφων του ∆.Σ. γίνεται µε δύο κλιµακοστάσια καθώς και µε ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ.

Έχουν ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισµός των κτιρίων (Νηπιαγωγείου, ∆ηµοτικού Σχολείου, και του ανοιχτού γυµναστήριου) και οι επιχώσεις αυτών, καθώς επίσης έχουν εκτελεστεί ελάχιστες εργασίες διαµόρφωσης του αύλειου χώρου. Το έργο αφορά στην αποπεράτωση του φέροντος οργανισµού µε τη κατασκευή του µικρού κτιρίου φύλαξης ποδηλάτων και του κτιρίου του φύλακα καθώς και του συνόλου των υπολειπόµενων εργασιών (κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου).

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

 • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
 • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
 • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV