Κατερίνα
Παναγέα

Ξεκινά νέο αποχετευτικό έργο στα Καμένα Βούρλα, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο «Αποχέτευση Ακαθάρτων Οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου Δήμου Καμένων Βούρλων». Ανάδοχος του έργου είναι η ΤΕΔΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. TEDRA και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.).

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2023 και στις 11 Μαΐου έγινε η αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, δηλαδή τον Μάιο του 2025.

Το αρχικό κόστος του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 9,67 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,8 εκατ. ευρώ), ενώ το τελικό κόστος με τον ΦΠΑ διαμορφώθηκε στα 9,35 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,54 εκατ. ευρώ). Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Συνοχής.

Η τιμή δεν ήταν το μόνο κριτήριο ανάθεσης, καθώς η οικονομική προσφορά σταθμίστηκε κατά 40%, ενώ η τεχνική προσφορά κατά 60%.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο θα εκτελεστεί στην Δ.Κ. Αγ. Κωνσταντίνου, της ομώνυμης Δ.Ε., του Δήμου Καμένων Βούρλων, της Π.Ε. Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του έργου για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση για «Αποχέτευση Ακαθάρτων Οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου Δήμου Καμένων Βούρλων» αποτελεί η κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στην Δημοτική Κοινότητα του Αγ. Κωνσταντίνου, μαζί με τους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς λυμάτων και τα αναγκαία αντλιοστάσια για την μεταφορά των λυμάτων προς την ΕΕΛ Αγ. Κωνσταντίνου.

Το έργο περιλαμβάνει συνολικά σε 19.849 m, εκ των οποίων τα 16.773 μ είναι αγωγοί βαρύτητας με διαμέτρους Φ200 – Φ400 και τα 3.076 μ είναι δίδυμοι καταθλιπτικοί αγωγοί διατομής 2Φ140 – 2Φ200 προς την ΕΕΛ μαζί με 5 αντλιοστάσια αποχέτευσης και τις αναλογούντες ιδιωτικές συνδέσεις. Τα έργα θα παραδοθούν πλήρη μαζί με τα τεχνικά τους έργα και αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων σε πλήρη και κανονική λειτουργία σύμφωνα με την ΑΕΠΟ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV