Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Ξεκινά μεγάλο έργο αποχέτευσης στο Πολύδροσο Χαλανδρίου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύδροσο Χαλανδρίου

Ασπίδα για τους κατοίκους του Πολυδρόσου αλλά και για ολόκληρο το Χαλάνδρι απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα θα αποτελέσει το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων που ξεκινά τις επόμενες μέρες, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις 11 Ιουνίου 2020. Το έργο προϋπολογισμού 6.807.600,00 ευρώ δημοπρατήθηκε με χρηματοδότηση που εγκρίθηκε το 2019 από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και συγκαταλέγεται στα έργα του «Φιλόδημος» που μεταφέρθηκαν με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η υλοποίησή του θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα της περιοχής Πολυδρόσου και τμήματος του κεντρικού Χαλανδρίου που έχουν να κάνουν με την απορροή των ομβρίων υδάτων. Το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις περιοχές αυτές είναι ανύπαρκτο και η κατασκευή του εν λόγω έργου θα συμβάλλει στην μείωση των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται μετά από κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο.

Οι αγωγοί ομβρίων συνολικού μήκους 4.707,90 μ. θα καλύπτουν μια μεγάλη έκταση της περιοχής Πολυδρόσου που εκτείνεται από την οδό Φραγκοκλησιάς, στη συμβολή της Αττικής Οδού με το ρέμα Χαλανδρίου, και έως την οδό Γυφτοπούλου. Προβλέπονται αγωγοί στις οδούς Υγείας-Μπότσαρη-Καποδιστρίου, Π. Π. Γερμανού-Βάρναλη, Προφ. Ηλία, Κριεζή-Γιασεμιών-Κοραή-Κανάρη-Προφ. Ηλία-πάροδος Προφ. Ηλία, Σάμου, Ανθέων-Ακακιών-Δάφνιδος, Ευριπίδου και Αρτεμισίου-Ηρακλειδών Διονύσου-Πεντέλης-Πανός-Ηρώδου Αττικού-Δάφνιδος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την υλοποίηση του έργου έχουν σχεδιαστεί λεπτομερώς και θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ισχύσουν σταδιακά, ανάλογα με τη φάση των εργασιών (όπως αυτές φαίνονται στο σχέδιο 1). Στόχος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι να εξασφαλιστεί η μικρότερη όχληση στους κατοίκους της περιοχής.
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 15 φάσεις, όπως φαίνεται στο σχέδιο 2. Η 1η φάση περιλαμβάνει την έναρξη των εργασιών επί της οδού Δάφνιδος και την εφαρμογή των αντίστοιχων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπως φαίνονται στο σχέδιο 3.

Τι θα ισχύσει για την οδό Δάφνιδος

Για το τμήμα της οδού Δάφνιδος από Ηρώδου Αττικού έως Προφήτη Ηλία θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

√Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα αυτό της οδού Δάφνιδος όλο το εικοσιτετράωρο, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου.
√ Η κυκλοφορία για αυτούς που κινούνται στην οδό Προφήτη Ηλία με κατεύθυνση προς Λεωφόρο Πεντέλης: θα στρίβουν αριστερά στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, δεξιά στην οδό Γιασεμιών – Πολύδροσου συνέχεια κανονικά. Στην οδό Δάφνιδος και Προφήτη Ηλία καθώς και στην οδό Δάφνιδος και Ηρώδου Αττικού θα απαγορευθεί η είσοδος, η στάση και η στάθμευση κατά την διάρκεια των έργων. Θα τοποθετηθούν πινακίδες Ρ7 και η οδός στο ύψος του ρέματος θα είναι κλειστή εκτός από τα οχήματα του εργοταξίου.
Σίμος Ρούσσος: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις σας απέναντι στους πολίτες»

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα χρόνιο πρόβλημα του Πολυδρόσου βρίσκει τη λύση του εξέφρασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σημειώνοντας: «Το πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του Πολυδρόσου να αποκτήσουν μια ασπίδα απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα που μας ταλαιπωρούν κάθε χρόνο, γίνεται πράξη. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για το Πολύδροσο. Είναι το δεύτερο μεγάλο έργο αντιπλημμυρικών υποδομών που έλειπαν από το Χαλάνδρι και κατασκευάζονται χωρίς να επιβαρυνθεί ο Χαλανδραίος πολίτης ούτε ένα ευρώ.

Σε συνδυασμό με το δίκτυο των αγωγών που κατασκευάστηκαν πέρσι στο κεντρικό Χαλάνδρι δημιουργείται ένα ισχυρό δίκτυ προστασίας για την πόλη. Ένα “μπράβο” αξίζει στους εργαζομένους του τμήματος Έργων και του τμήματος Συγκοινωνιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πολύπλοκη διαδικασία μελετών και αδειοδοτήσεων που προηγείται της έναρξης του έργου. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, συνεχίζουμε παρά την οικονομική δυσκολία των ΟΤΑ να δρομολογούμε μεγάλα έργα υποδομών σε όλη την πόλη».

Το δεύτερο έργο ομβρίων

Το έργο κατασκευής των αγωγών ομβρίων στην περιοχή του Πολυδρόσου είναι το δεύτερο τέτοιο έργο που υλοποιεί η σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου. Το Φθινόπωρο του 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία έργο ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που αφορούσε τη σύνδεση των νέων αγωγών ομβρίων που εξυπηρετούν το κεντρικό Χαλάνδρι με τον αγωγό – αποδέκτη τους στις οδούς Παπανικολή – Παλαιολόγου.

«Παρακαλούμε για την κατανόησή σας»

Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για όποιες προσωρινές δυσκολίες ανακύψουν κατά την εκτέλεση των έργων και προσβλέπει στην αγαστή συνεργασία τους έως ότου αυτά ολοκληρωθούν με επιτυχία.

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Δημοπρατούνται υπόγεια δίκτυα άρδευσης στη Φαρκαδόνα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κώστας Αγοραστός σε αρδευτικά έργα

Στη δημοπράτηση του έργου «Εκσυγχρονισμός – Υπογειοποίηση δικτύου άρδευσης κτηματικής περιοχής Φαρκαδόνας» προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την έγκριση που έδωσε η Οικονομική Επιτροπή. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.123.901,35 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οδηγεί σε εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων και κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης συνολικού μήκους 20 χλμ στις περιοχές Φαρκαδόνας, Πηνειάδας, Κρήνης, Γριζάνου, Πετρόπορου και Χρυσαυγής, δικαιοδοσίας ΓΟΕΒ Σ.Ε. Θεσσαλίας.
«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες, δημοπρατούμε ένα έργο ζωής, γιατί είναι έργο παραγωγής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι στον κάμπο έχουν πρόβλημα με το νερό. Το βλέπω στα μάτια τους, το ακούω στις καρδιές τους. Στηρίζουμε τον αγροτικό τομέα με έργα ουσίας, εκσυγχρονίζουμε την παραγωγή, μειώνουμε το κόστος, διαχειριζόμαστε με σύνεση το πολύτιμο αγαθό του νερού. Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Στοιχεία του έργου
Το έργο περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή υπόγειου σωληνωτού δικτύου άρδευσης σε αντικατάσταση του υφιστάμενου επιφανειακού δικτύου άρδευσης δικτύων άρδευσης με πλαστικούς σωλήνες εκ σκληρού PVCU συνολικού μήκους 20.400 μέτρων, καθώς και η τοποθέτηση όλων των απαιτούμενων αρδευτικών διατάξεων (δικλείδες, υδροληψίες κλπ).
-Την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας με την τοποθέτηση 17 συσκευών Inverter στα αντλιοστάσια.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Σε δημοπράτηση νέος Βιολογικός Καθαρισμός στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού

Σε δημοπράτηση είναι το έργο κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού του Δήμου Λαγκαδά. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.Ε.Θ.).

Το κόστο του έργου εκτιμήθηκε σε 3,2 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), ποσό χωρίς ΦΠΑ 2,58 εκατ.ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2020 ενή στις 30 του ίδιου μήνα θα αποσφραγιστούν οι προσφορές.

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αν δεν υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020», με τίτλο Πράξης: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και αγωγοί μεταφοράς ακαθάρτων Δημοτικής Κοινότητας Σοχού, Δήμου Λαγκαδά», με κωδικό ΟΠΣ 5006101 και ΣΑΕ 2017ΣΕ27510088. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής σε ποσοστό 85 % των επιλέξιμων δαπανών και από εθνικούς πόρους μέσω Π.Δ.Ε., σε ποσοστό 15 % των επιλέξιμων δαπανών. Η δαπάνη της τριτοβάθμιας επεξεργασίας χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Λαγκαδά.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει:

— την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας,

— την κατασκευή των έργων πολιτικού μηχανικού και Η/Μ,

— την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού,

— τη θέση σε αποδοτική λειτουργία και τις δοκιμές ολοκλήρωσης,

— τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου από τον ανάδοχο, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Απαιτείται η εκπόνηση οριστικής μελέτης στο στάδιο της δημοπράτησης του έργου.

Οι οικονομικοί φορείς οφείλουν να συνεργασθούν με μελετητές – γραφεία μελετών, τόσο για τη σύνταξη τής τεχνικής προσφοράς – οριστικής μελέτης όσο και για τη μελέτη εφαρμογής του έργου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Σε δημοπράτηση με 9,20 εκατ.ευρώ έργο ύδρευσης στα Γρεβενά

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νερό υδρευση

Σε δημοπράτηση είναι το έργο βελτίωσης και επέκτασης του εξωτερικού υδραγωγείου οικισμών της πόλης των Γρεβενών. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών.

Το κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε 9,20 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,41 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου και στις 8 του ίδιου μήνα θα αποσφραγιστούν οι προσφορές.

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Με πρόχειρούς υπολογισμούς και εφόσον δεν έχουμε επιπλέον καθυστερήσεις το εργό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το 2023.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στον Β΄ κλάδο προβλέπεται η κατασκευή δικτύου υδροδότησης, μήκους 50.100,00 m από σωλήνες πολυαιθυλενίου και ελατού χυτοσιδήρου. Περιλαμβάνεται, επίσης, η κατασκευή δύο (2) πιεζοθραυστικών φρεατίων (διατήρηση 1 υφιστάμενου φρεατίου, στο οποίο θα γίνουν εργασίες επισκευής· σύνολο 3 φρεάτια πιεζοθραύσεως), φίλτρανση με φίλτρα θολότητας, δεξαμενής, καθώς και φρεατίων εκκένωσης και εξαερισμού. Τέλος, προβλέπεται ο τηλεέλεγχος του δικτύου, με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών παροχόμετρων και μονάδων τηλεμετρίας, οι οποίες θα αποστέλλουν τα δεδομένα των παροχών και της στάθμης των δεξαμενών, στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Γ..

Στον Α΄ κλάδο προβλέπεται η κατασκευή δικτύου υδροδότησης, μήκους 13.700,00 m από σωλήνες πολυαιθυλενίου και ελατού χυτοσιδήρου. Περιλαμβάνεται, επίσης, η κατασκευή 1 δεξαμενής, καθώς και φρεατίων εκκένωσης και εξαερισμού. Τέλος, προβλέπεται ο τηλεέλεγχος του δικτύου, με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών παροχόμετρων και μονάδων τηλεμετρίας, οι οποίες θα αποστέλλουν τα δεδομένα των παροχών και της στάθμης των δεξαμενών, στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Γ..

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα