Newsroom

Σε τέσσερις βασικούς πυλώνες αρθρώνεται η ψηφιακή στρατηγική του ελληνικού Δημοσίου. Η ψηφιοποίηση του κράτους, με δράσεις όπως το “gov.gr”, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας, όπως η τηλεϊατρική και η εργασία εξ αποστάσεως, οι υποδομές, με κύριο θέμα τη συνδεσιμότητα και το ανθρώπινο δυναμικό με ενισχυμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Αυτούς τους βασικούς άξονες περιέγραψε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, σχολιάζοντας ότι σχεδιάζονται, ώστε να αποτελέσουν τους άξονες της διοίκησης και λειτουργίας του κράτους.

Όπως είπε ο κ. Ζαριφόπουλος, ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης αποτυπώνεται στη “Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2024”, η οποία προγραμματίζεται να τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

Ο Υφυπουργός, σε παρέμβασή του σε διαδικτυακή εκπομπή, αναφέρθηκε διεξοδικά στο “gov.gr”, το οποίο αποτελεί – όπως είπε – προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου κι έχει ως σκοπό να αποτελέσει τον πυρήνα των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Στόχος είναι τα ΚΕΠ να γίνουν το μοναδικό σημείο φυσικής επαφής κράτους – πολίτη, τα οποία σχεδιάζονται να αναβαθμιστούν τεχνολογικά.

“Με μικρές ομάδες έργου από την ΕΔΥΤΕ και την ΗΔΙΚΑ, καλά καταρτισμένες και συντονισμένες μεταξύ τους και πολλά μικρά έργα, προχωρά να εδραιώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο κράτος, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης”, τόνισε ο κ. Ζαριφόπουλος.

Τηλεϊατρική

Ένας άλλος τομέας, που αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση η κυβέρνηση, είναι η Τηλεϊατρική, όπου ήδη ετοιμάζεται και θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, ένα μεγάλο έργο. Το έργο αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και διασύνδεση των κέντρων υγείας με νοσοκομεία για συνεχή επικοινωνία, καθώς και τη δημιουργία ιατρικού φακέλου υγείας και συστήματος για τις εξετάσεις των διαγνωστικών κέντρων.

Ο τομέας της Παιδείας βρίσκεται, επίσης, υψηλά στην κυβερνητική ατζέντα. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εκπαίδευση, θα συζητηθεί η καλύτερη ενσωμάτωση της Πληροφορικής σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Στόχος είναι η εισαγωγή νέων τρόπων διδασκαλίας, με την αύξηση των ωρών και την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών στη μέση εκπαίδευση, ενώ, στην ανώτατη εκπαίδευση, οι ψηφιακές δεξιότητες θα διευρυνθούν σε όλους τους κλάδους σπουδών και όχι μόνο στις σχολές, που έχουν σχέση με την πληροφορική και τις τεχνολογίες.

Τέλος, ο κύριος Ζαριφόπουλος ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής εκπαίδευσης για την τηλε-εκπαίδευση και τηλε-κατάρτιση του πληθυσμού, όπως οι άνεργοι και η τρίτη ηλικία, με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και λειτουργιών.

 

Πηγή: sepe.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV